tiistai 8. maaliskuuta 2011

Ruåtsalaista

Hyvää Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivää!!

Tätä päivää on vietetty YK:n kansainvälisestä naisten vuodesta 1975 alkaen. Ilman "ylimääräisiä" rimpsuja Naistenpäivää on vietetty Amerikassa jo vuodesta 1909 lähtien, Suomessa vuodesta 1914.

Muutamia naisellisia makupaloja (vähän käyristyneitä, kun en lepuuttanut mauttomia varpaitani aukeamilla kuvauksen apuna) Anna Örnbergin kirjasta "Inred och dekorera ljust & lantligt":

Hauska kaappi kunnon ovilla - vain ovenkarmin syvyinen. Valitettavasti Rakkauden talossa ei ole turhia oviaukkoja - ei kyllä järin kauniita oviakaan...

Kiva kranssi risuista ja kristalleista. Joo-joo, vanha idea, mutta nuo mukit ovat tosi hauskat, epäsuhtaisen raskaat viritelmän keveyteen nähden.

Mies järkyttyi sydänjuuriaan myöten, kun esittelin tätä kuvaa hänelle! Varmisti moneen kertaan, etten nyt vaan sitten ihan varmasti mene tuunaamaan ruokailuhuoneen jugend-kaappia vessakalusteeksi...
Itse asiassa etsiskelin yläkerran suihkuhuoneeseen (siihen edelleen kesken olevaan) vuoden verran jotain vanhaa, massiivista piironkia lavuaaritasoksi, mutten löytänyt mieleistäni. Tykkään näistä!!

Juuri tällaisen torkkupeiton olisin halunnut viikonloppuna tehdä grillikatokseen! Täytynee poiketa kangaskauppaan...

Ja vielä muutama samaisen Anna Örnbergin teoksesta "Inred lantligt inne & ute" (kirja on paraillaan Akateemisen Kirjakaupan tarjouksessa 15,90 eur):

Värkkäisinkö höpsön lipun oman grillikatoksemme ovenpieleen? Tai vaikka ihan lipputankoon omintakeiseksi "emännänviiriksi"?

Lisää kristalliastioita, mikseipä niitä voisi ripustella myös omenapuunoksille??

Nämä ovat TOSI valloittavia!! Voi kun osaisin tehdä puutöitä...

PS. Poikkesin jokunen päivä sitten kirjaston lehtienlukusalissa, sielläpä olikin varsin hyvä valikoima käsityölehtiä: Burda, Kauneimmat käsityöt, Loimien lomassa, Moda, Ottobre, Suuri käsityö, Sinä osaat ja Taito. Iloinen yllätys!! Valitettavasti ei ollut aikaa jäädä tutkimaan tarkemmin, mutta nyt kun tiedän, on sinne vielä hilpaistava ajan kanssa...

2 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Hyvää Naistenpäivää!
Ihania ideoita, miten sitä ehtisi ...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Heleena!
Pitäisi olla sellainen "ideapankki", mihin kaikki kivat ideat voisi säilöä!