maanantai 20. kesäkuuta 2011

Pikavisiitti mökille

Käväisimme siis mökillä sohvanpäällisasioissa. Aika ankeahan se sohva ilman päällistä on!!

Ensimmäiset 6 vuotta ( = 2 asuntoa) soffa palveli mainiosti alkuperäisessä raitakuosissaan. 8 vuotta sitten ( = kolmanteen asuntoon) ompelin siihen irtopäälliset paksusta puuvillasta. Koiramäärän kasvaessa se teki tilaa nahkasohville ja siirtyi mökille.

Päälliset on pesty monta monituista kertaa, eivätkä edelleenkään uutta häpeä. Tosin istuintyynyt suojaan koirien vuoksi räsymatolla (Anopin kaatopaikkakuormasta pelastetulla) ja onhan sohva viime vuodet ollut mökillä todella vähäisellä käytölläkin. Palvelee siis vielä moniaita vuosia, vankkaa vanhaa Askon tuotantoa.

Myös keinutuolin päällinen sai kyytiä! Mainittuun "kolmosasuntoon" valkoisen sohvan kaveriksi tein Askon Nanna-keinutuolille ruusuisen päällisen. Olen tykännyt siitä näihin päiviin asti...

 ... mutta nyt se alkoi kyllästyttää. Ja eihän se väreiltään ja kuosiltaan mökille sopimutkaan. Mutta kyllä tämä alkuperäinen kangas on niin tylsän ja tympeän näköinen, että jotain pitää päälle taas kehitellä. Joskus...

Toinen syy mökkireissuun: Narisen aina, miten muut tekevät niin loistavia löytöjä kirppareilta ja itse en löydä ikinä mitään! No, nyt löytyi kiva japanilainen lautanen - näin sen heti mielessäni mökillä kynttilänalusena. Tykkään! Onhan se ihan pätevä syy visiitille, kynttilän sovittelu?

Jo joskus talvella hankin H&M Homesta kaitaliinan mökille, löytyipä sekin juuri sopivasti kaapin kätköistä mökille tuotavaksi. Kuosi on kyllä niin herkullinen, että tekisi mieleni leikellä liina palasiksi ja käyttää kuviot ihan johonkin muuhun työhön - en vaan vielä tiedä, mihin.

Kolmas syy sohvanpäällisten ja kynttilälautasen lisäksi: imuri. Miehen imuri-intohimosta olisi ainesta ihan omaan tarinaan... Edellisreissulla totesi mökki-imurin väsähtäneeksi ja KATKOI johdon ja imuputken, että varmasti tulee uusi hankittua. No, tilalle tuotiin kaikkein tehokkain, pienin ja edullisin, joka löytyi. Plussana kerrassaan syötävän suloinen punainen johto!! Johto MELKEIN houkutteli minutkin imuroimaan...
Niin, juu, mukana kiskottu pappa-Tunturi... Se kärrättiin takaisin kotiin!!!

Pappa on ollut pitkään myynnissä, mutta ostotarjouksia ei vaan ole tullut. Nyt kun saimme lastattua sen mökille, joku yli-innokas pappailija soitti anivarhain sunnuntaiaamuna ja sanoi tulevansa illalla kaupoille!! Ei kun mopo takaisin peräkärryyn ja tientukkeeksi suvisunnuntain ruuhkaiselle 9-tielle. 

Miekkonen ei vaan ilmestynyt illalla paikalle... 

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Tärkeitähän nuo kynttilän sovitus ym. hommat on . Ja kun vielä tuo kaunis liinakin löytyi mukaan :)))

Eloise kirjoitti...

Syötävän suloinen tuo Pappa...jos minulla olisi oma mökki, haluaisin sinne juuri tuollaisen kesäkulkupeliksi...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli ja Eloise!
Olen koittanut suostutella OSTAMAAN toisen papan (mieluiten vihreän) MYYMISEN sijasta. Olisi niin kivaa kurvailla yhdessä mökkiteillä - ja vaikka kaupungissakin!

PIUZA kirjoitti...

Luulisi, että tuommoinen pappa-mopo on jonkun keräilijän unelma!

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Paula, jokusia aikoja sitten kaivettiin varmaan kaikki navetantaukset ja liiterin nurkat, papoilla oli niin kova kysyntä, että mikä tahansa kelpasi mihin tahansa hintaan. Ehkä markkinat tulivat silloin kylläisiksi? Tämä on oiva menopeli, toivon ettei kukaan vaan sitä ostaisikaan... ;o)