tiistai 14. joulukuuta 2010

Pöljä mikä pöljä!

No niin, tein sen taas!


Joulupostimerkkien julkaisu on joulunalusajan The Tapaus! Tyypilliseen tapaani mennä tohotin ostamaan merkit taas hyvissä ajoin marraskuun alkupäivinä (tyytymätöntä rutinaa täällä).

Sama ennakointi ei koske joulukortteja, kirjoitan ne joka joulu viimeisenä mahdollisena "halppispäivänä" ja hiippailen pääpostin joulukorttilaatikolle yön pimeinä hetkinä vuorokauden käännyttyä on "normaalihinnoittelun" puolelle - kortit tungen täpötäyteen boxiin niillä halvemmilla merkeillä tietenkin.

Joulukorttien ostaminen on varsinainen ruljanssi sekin... Korttikaupoillekin lähden aina viimetingassa, tietysti kauneimmat kortit on siinä vaiheessa jo loppuunmyyty. No, ei se ole ongelma, ihan mieluusti ostan sellaisia, joita (toivottavasti) ei tule useampia samaan pirttiin. Ongelma on siinä, että MELKEIN kaikissa hyväntekeväisyyskorteissa on postimaksu valmiiksi maksettu! Ja minulla on nivaska joulumerkkeja kulkenut kalenterin välissä jo toista kuukautta...


JA TÄMÄN SAMAN MUNAUKSEN TEEN JOKA HELKKARIN JOULU!

Tänä jouluna oli sitten tyytyminen Stockmannin ainoisiin postimaksuttomiin hyväntekeväisyyskortteihin - ostin KAIKKI hyllystä löytyvät (30 kpl). Kohde on MIELEINEN (Suomen syöpäsairaiden lasten hyväksi Sylva ry), mutta kortit ovat ihan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN rumia! Lisäksi ne ovat YÖK-PYÖK-yksiosaisia, siis tylsääkin tylsempiä - koko kaupassa ei ollut ensimmäistäkkän Sylvan 2-osaista korttia, ei edes liiketervehdyksellä!

No, näihin on nyt tyytyminen. Ajatus on tärkein, vai?

Ja se kirjoittelu ja postitus jää TAAS viimeiseen iltaan, tänään taitaa mennä taikinakippojen keskellä yömyöhälle...

4 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Arvaa,mulla on kortit vielä tekovaiheessa.Jotenkin ei vaan ota askartelu nyt onkeen.
Kaikki tarvikkeet ovat kyllä keittiön tasolla valmiina jos vain aloittaisi tekemään.Mutta kun ei.Huomenna on sitten viimeinen mahdollisuus.

Meillä on joka joulu tehty itse kortit ja jotenkin se on perinne.Lasten kanssa se oli mukavaa,mutta nyt tuntuu ettei ole,joten olenkin ensi jouluna päättänyt katkaista tämän perinteen ja ostaa valmiit kortit.

Ihan kivat kortit sait.Kyllä kelpais.

Mukavaa leipomista.

KristiinaS kirjoitti...

No löytyihän se sunkin heikko kohta;) *silleen kivalla tavalla sanottuna*
Mä otan joulukorttikuvan jo kesällä! Ens kesäksikin on jo suunnitelma valmis kun sain nyt niitä Saaritonttuja . . .
Tämä taitaakin olla ainoa asia missä olen hyvissä ajoin liikkeellä.
Tsemmppiä kirjoittamiseen ja pimeässä hiippailuun;)

Villasukka kirjoitti...

Mä en ymmärrä kun joka vuosi sama juttu meilläkin. Ottaa kyllä niin pahasti pannuun. Haluan olla HYVISSÄ ajoin liikkeellä niin lahjojen kuin korttienkin kanssa, mutta kuinkas ollakaan kortit uupuu. Tänä vuonna saatiin ONNEKSI ne postiin JO 14 päivä. Lahjoista ei onneksi kuin pari enää valmistamatta. Muut on ostettu/tehty/paketoitu.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos kommenteista JaanaElina, KristiinaS ja Villasukka!

Itsetehtyjä kortteja on kiva saada, niissä tuntuu aina olevan ihan erityinen lämmin ajatus mukana - silti en ole koskaan innostunut sellaisia itse tekemään, ja inspiraatiota se varmaan juuri vaatii. Vasta tänä talvena kokeilin ekan kerran joulukorttien tekoa, ihan kivaahan se oli, mutta eivät ne "tuntuneet omilta", annoin Äidille.

Voi, kunpa minäkin osaisin ennakoida joulkorttitarpeeni hyvissä ajoin - ja monet muutkin tarpeet! Omista kuvista tehdyt kortit ovat myös kivoja! Pisteenä i:n päälä olisi vielä oma postimerkkikin!
Viimevuotinen "enkeli kivellä" -korttisi oli tosi kaunis!

Minäkin ostan ekat lahjat usein jo tammikuussa, silti aina aatonaattona huomaan jotain puuttuvan! Varmasti niin käy nytkin!