torstai 30. joulukuuta 2010

America's family favorites

Joulupukki muisti Amerikanherkuilla!

Saimme Veljen perheeltä muhkean keittokirjan Best of Home Cooking - over 150 timeless recipes (Parragon, 2010), jossa on toinen toistaan houkuttavimpia ohjeita veden kielelle herauttive kuvineen: täyteläisiä keittoja, klassisia salaatteja, mahtavan näköisiä kasvisruokia, valtavasti erilaisia liharuokia, aamiaisherkkuja, leipää ja leivonnaisia ...

En tiedä mistä aloittaisin!! Jotain HYVIN amerikkalaista: Pecan Pie tai Cheese cake? Pumpkin Soap vai Classic Cole Slaw? Ribs vai Lamb Chops? Pancakes vai Brownies? Kuola valuu jo...

Pikkuisen voi tuottaa päänvaivaa muuttaa paunat, unssit, gallonat ja kuutiotuumat täkäläisiin mittayksiköihin, mutta ehkä luova soveltaminen tuo vain lisää vivahteita. Tarkempana varmaan saa olla Fahrenheitien kanssa!

Samaisessa paketissa oli myös ihania Lindt-tryffeleitä ja Bentley's teelaatuja. Sydäntalvella onkin kotoisaa istuskella takkatulen äärellä tuoksuvan teemukin ja mukanaanvievän dekkarin kanssa lempparinojatuolissa - jos koirat eivät ole tuolia jo valloittaneet...

Kuvan Bodumin teekeittimen saimme jo edellisjouluna Anopilta, siinä juoma hautuu ihanan täyteläiseksi. Aiemmin pidin männällisiä keittimiä turhana snobbailuna, mutta kyllä maku on ihan toista luokkaa kuin pussista liotellen!

Nyt uutenavuotena kokeilemme näitä paketissa mukana olleita "kahvilusikoita". Haluaisinko kahvini maistuvan Irish Creamilta vai Amarettolta? Tai ehkä sittenkin French Vanilla kaakaon kanssa!?

Amerikanherkut oli pakattu Benetton-kassiin, tosi magea ötökkämalli!! Tykkään kaikenlaisita ökkömönkiäisistä, mutta vain tyyliteltyinä kuvina, ei livenä!!

Nämä hivelevät mielikuvitustani! Öttiäisten innoittamana sain taas uusia ideoita ja ajatuksia uusiin käsitöihin...

Nyt pitäisi kuitenkin keskittyä kaikella tarmolla "Kokeileva käsityöilmaisu" -opintojen masai-työhön - yhden version jo tuhosin, kun en ollut tyytyväinen. Tahmeasti etenee...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ole Sinä ollut kilttinä, kun noin ihania lahjoja sait !
Minä tee-ihmisenä tykkään kunnon haudutetust teestä. Ei tuo pussin liottelu ole mistään kotoisin :)

PIUZA kirjoitti...

Äläs nyt! ..Täytyy lähteä jääkaapille!;)

Ihan mitä vaan teet, niin laita tänne reseptiä! Kiitos!
Älä muuta sano, nuo jenkkiläiset mittayksiköt vievät sen viimeisimmänkin järjen hiukkasen! Sinulla kyllä on asenne kohdillaan, että mielenkiinnolla jään odottamaan. Kahvilusikat vaikuttavat myös mielenkiintoisilta.

Paula

Sonja kirjoitti...

Meillekin on miehen mukana siunaantunut (?) noita amerikkalaisia kirjoja, tosin yksi kaikkien aikojen ykkönen puuttu; jokin uber-herkkuja sisältävä kirjanen, joka on vain n. 20-sivuinen. Se ei välttämättä ole ollenkaan huono asia, koska kirja kuulemma sisältää paljon suklaata, pähkinöitä, voita ja sokeria! Suosittelen muuntotaulukon asentamista keittiökaappiin! ;) Ja nojatuolin saa varattua itselleen silloin kun muut ovat lenkillä ja röhnöttämällä siinä itse koko päivän! Hauskaa uutta vuotta!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Paula ja Sonja!
Juu, koitan muistaa laittaa reseptejä, kunhan pääsen vauhtiin!
Jos onnistun pääsemään nojatuoliin, en useinkaan saa olla siinä yksin, koirian on tunkemassa syliin 1-3 kappaletta... ;o)