keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri


Aivan samoin kuin Villeroy & Bochin liki puolimetriset peltiset Itämaan tietäjät sulostuttavat eloamma läpi vuoden, on toinekin joulukoriste josta en malta luopua edes juhannukseksi!


Opiston Jouluaskartelukurssilla jokusia vuosia sitten tekemäni iso koristepallo, halkaisijltaan n. 20 cm. Tässä on kaikki elementit joista pidän: kultaa ja kimallusta, nyörejä, tupsuja ja NALLEJA!


Pallo roikkuu tällä haavaa työhuoneen verhotangossa, mutta muutamassa vuodessa se on kiertänyt jo varmaan kaikki huoneet - saunaa lukuunottamatta -  kellarista ullakolle! Nyt taas joulun lähetessä hinkkaan siitä pölyt ja siirrän paremmalle paikalle. Tuli mieleeni, kun katselin Hannelen tekemiä upeita tilkkupalloja Elennah tilkkuilee -blogista. Eipä vaan taida omat taidot riittää...

Tuli maalaishiirelle vierahaks
ihan kaupunkilaisserkku.
Oli tallin alla päivälliset
ja herkun vieressä herkku...

(Lauri Pohjanpää: Valitut runot, WSOY, 1948. Katso myös Papunet)

Tampereen Kädentaitomessuilta (kts. täältä) ostin tarvikepaketin hiiritossukoita varten, ihan omaan jalkaan ajattelin. Työmatkoilla niitä väkersin ja nyt sain valmiiksi, vaan sattuihan näidenkin kanssa taas jotain kummaa hämminkiä...


Ennen pesua kaikki näytti vielä ihan hyvältä, vaikka Mies epäilikin, että kudon viukukoteloita.


Pesussa ruumis sikistyi kivasti, mutta ilmeisestikin olin tulkinnut ohjetta (Taitokeskus Oura) asiantuntemattomasti, korvista jäi ihan hervottoman kokoiset lärpäkkeet! Hiirulaisten kuivuttua en uskaltanut heittää toistamiseen koneeseen, vaan uitin korvia vuorotellen vedenkeittimessä ja jääkylmän hanaveden alla - ei vaikutusta.

Olisi ehkä kannattanut... Nyt kun sain silmät ja kirsun tehtyä, kokeilin jalkaan. LIIAN ISOT! Taitavat päätyä Anopin joulupakettiin nämäkin.Onneksi tulin Tallinnasta ostaneeksi huopuvia lankoja (kts. täältä), josko vielä omaankin koipeen sopivaiset saisin aikaiseksi?!

Tarvikepaketin lankana oli norjalainen Fritidsgarn (puikot 5½) ja Viron tuliaisina saksalainen Wash+Filz-it! (puikot 8-9), joten JOKUSET ehkä saatan joutua tekemään ennen kuin onnistun oikean koon kanssa... Lisää joululahjoja...?Niinhän siinä sitten kävi sen suklaajoulukalenterin kanssa, kuin epäilinkin (kts. täältä) !! Fiksusti olin huolehtinut siitä, etteivät koirat pääse nousemaan keittiön tuoleille kalenteria kuolatatessaan. Fiksummat koirat olivat avanneet keittiön "kierrätyskeskusvetolaatikon", nousset kannellisten ämpäreiden päälle, pudotelleet siinä mennessään tavarat hyllyltä, nousu tiskipöydälle, mistä venytellen pääsi kalenterin kimppuun, kalenterin kanssa loikka ruokapöydälle (ensimmäiset pahvinsuikaleet siinä) ja sieltä lattialle jakamaan saalista.

Epäilemättä onnistumisen riemu on ollut suunnaton. Minä tunsin vain raivoa - ensisijaisesti omasta tyhmyydestäni, että moisen menin hankkimaan...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei ole sopivat, mutta kyllä mainion näköiset nuo sinun tohvelisi !
Tuollaiset minäkin haluaisin :)

intsu kirjoitti...

Kyllä Ihanaa,kun jatkat blogin pitoa,kiitos! Hetihän minä tämän uudenkin lisäsin suosikkeihini.Kivan näköiset nuo hiirutossukat ovat,harmi vaan tietysti se,kun koko ei tullut sopiva. Tuo sun joulupallosi on mahtava,aah,miten ihana se on! Ja viisaita koiria teillä. Voi kuinka niillä onkaan ollut kivaa kalenteria tavoitellessaan ja syödä mutustaessa suklaata,varmaan tuli aivan heile joulutunnelma:)

JaanaElina kirjoitti...

Veikiät hiiritossut.

On ollu koirilla onnenpäivä.Emännällä ei.

PIUZA kirjoitti...

Siirryit sitten bloggerin puolelle. Saatkin kertoa, että mikä on parempaa ja huonompaa, kun olet ehtinyt kunnolla tutustua? Jäitkö kaipaamaan jotain Wordpressista?

Ihanat hiirulaiset! Voi noita koiria, on ne kekseliäitä!;)

Paula

Sinka kirjoitti...

Jei, kivaa! Arvasin kyllä, että jatkoa seuraa. :)
Hyvä niin!

Ihanat hiiri-tossut!! Ihan mahtavat. Voisin sinulta kopsia joskus ohjeen, vaikka juuri tuota lankaa ei itselläni olekaan. Minä olen tehnyt tossut samaaan tyyliin huopasesta (virkkaamalla) ja niitä kyllä jouduin huovuttamaan koneessa kaksi-kolme kertaa ennen kun olivat sopivat jalkaani. Ei ne enään sen ekan pesun jälkeen yhtä paljon huovutu (pese vaikka miedommalla lämmöllä ja lyhyempi ohjelma).

Ai niin, olisin ollut hyvin pettynyt ja yllättynyt, jos koirat eivät olisi edes yrittääneet varastaa joulukalenteria... ;)

Sirutuuli kirjoitti...

Kivaa, että jatkat :) Mie en ole paljoa kommentoinut, blogistani näkyy miksi... Yritän parantaa tapani :) Yritin laittaa itseni lukijaksi, muttei se onnistunut. Tilaan tän sitten syötteenlukijan kautta :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Inkeri, JaanaElina, Piuza, Oliivi ja Siru71!
MUKAVAA, että löysitte Rakkauden taloon myös tämän uuden "oven" kautta!!
Vein hiirulaiset pesukoneen päälle odottamaan - Oliivin kommentista rohkaistuneena päätin pestä ne vielä toistamiseen!