perjantai 31. joulukuuta 2010

Tilinpäätös

kaikille mukana kulkeneille mukavasta seurasta kuluneiden 319 bloginpitopäivän aikana (alkaen vanhan Rakkauden talossa -blogin puolella)!

Vuoden kääntyessä viimeisilleen on tapana tehdä katsaus päättyvään vuoteen, mitä tulikaan tehtyä - ja mitä jäi tekemättä...

Blogin pito alkoi 15.2.2010, sen jälkeen aika on kulkenut kuin siivillä!

Vuoden mittaan olen OPISKELLUT tarmokkaasti Opiston mukavaa kurssitarjontaa hyödyntäen. Niin monta muutakin kiintoisaa kurssia olisi vuoden varrella ollut, mutta ihan kaikkiin ei kerkiä ja joskus aikataulujen sovittelu on aika haastavaa - varsinkin jos kurssit pidetään työssäkäyvien työssäoloaikoina...

Alla olevista linkeistä pääsee halutessaan kurkkaamaan tarkempia raapustuksiani kurssin annista:

Maaliskuussa Sisko keksi osallistua Veljentyttöjen kanssa Ideaparkin Sinellin korukurssille, kutsuivat minutkin mukaansa. Kiva kurssi, mutta ei minusta kyllä korujen tekijäksi ole...

Vähän paremmin sujui seuraavana viikonloppuna Opiston korttikurssilla, tästä harrasteesta innostuimme Veljentyttöjen kanssa siinä määrin, että näytteitä on blogissa ollut myöhemminkin.

Keväällä oli myös Opiston Väriä luonnosta -kasvivärjäyskurssin teoriaosuus, syksyllä jatkoimme tosi toimissa kokonaisen 3 päivän ajan (1&2. kurssipäivä, 3. kurssipäivä, loppuyhteenveto). Parhaillaan mietin, värjäisinkö lisää ensi syksynäkin (ilmoittauminen kevään teoriakurssille käynnissä, takaa paikan syksylle), mutta entisiäkään ei ole saatu vielä edes kerittyä, saati kudottua! Mieli silti tekisi...

Opiston nallekurssilla nalleperheemme täydentyi kullankeltaisen Maire-Leinikin synnyttyä, vaalea kuopuksemme Lilja-Desiree on vähän "yliaikainen".

Vuoden ehdoton kohokohta oli tilkkutyökurssi Päivölässä!! Taisin jäädä koukkuun, innolla jo odotan seuraavaa tilkkuleiriä (alustavasti ajankohdaksi sovittiin aprillipäivän tienoo). Valitettavasti Päivölä ei ole vielä päivittänyt ensi vuoden lyhytkurssiensa ohjelmaa sivuilleen.

Opiston kurssivuoden päättivät kivat jouluiset kurssit: Jouluisia ompelutöitä ja Jouluisia huopatöitä. Kurssilla sain vielä mukavasti täydennystä pukinkonttiin...

Keväällä suoritin "Kokeileva käsityöilmaisu" -opintojeni 1. lukuvuotta varsin huonolla menestyksellä, kumpikaan lukuvuoden töistä (kirjontatyö ja säilytin) ovat edelleen pahasti kesken. Molempiin on KIRKAS idea, aika (ja ilmeisesti mielenkiinto) ei ole kuitenkaan riittänyt. Syksyllä jatkoin 2. lukuvuoden ohjelmaa - yhtä heikolla menestyksellä edelleen, kuvakudos on alkutekijöissään, keväällä pitäisi tehdä ryijy). Yksi osio tuli sentään suoritettua: Päikki Prihan luento "Tilkku tilkun päällä" oli erittäin mielenkiintoinen, mutta se edellyttikin vain aktiivista kuuntelua.

Kummallista, kurssi on TODELLA mielenkiintoinen ja INNOSTAVA , mutta siitä huolimatta en saa mitään aikaiseksi! Ilmeisestikään OHJATTU opetus ei sovi minulle, sillä syksyllä työn ohessa aloittamani "oikeat" opinnot HAMK:ssa (JET) laahaavat myös aikataulustaan. Voi-voi laiskaa oppilasta!!

KULTTUURIrintamalla on ollut myös lamaannuttavan rauhallista! Miehellä on nykyisin niin hankala työ ja toivottomat työajat, että menojen etukäteen suunnittelu on lähes mahdotonta ja yhteistä vapaa-aikaa todella vähän. Aiemmin olemme käyneet vuosittain 5-6 krt teatterissa ja parissa konsertissa, mutta tänä vuonna anti jäi todella laihaksi!

Vuoden alussa (ennen blogin perustamista) kävimme Veljentyttöjen kanssa perinteen mukaisesti teatterissa, The Sound of Music (kuva: Iltalehti) olikin mukaansatempaava! Loppuvuodesta naurattivat Lentävät morsiamet Tampereen teatterissa. Ei siis edes kesäteatteria - yleensä olemme käyneet sekä Pyynikillä että Komediateatterissa, mutta jo parina ed. kesänä olen saanut viime hetkillä kysellä muuta seuraa Miehen jouduttua töihin - nyt en edes yrittänyt...

Musiikillinen anti on sentän ollut "normaalitasolla", kesällä Musiikkitapahtuma, loman päättyessä Anna Puu ja talvilomalla Deutsche Motette Tallinnassa, vaikka perinteinen joulukonsertti jäikin väliin.

Miehen ehdotuksesta olemme päättäneet kulttuurillista näköalaamme laventaakseemme käydä ainakin kerran baletissa (ei vielä), oopperassa (OK), isossa klassisen musiikin konsertissa (ei), pienimuotoisemmassa kamarimusiikkikonsertissa (ei), kokeilevan musiikin konsertissa (ei) sekä nykytanssiesityksessä (ei) - tänä vuonna MITÄÄN näistä ei saatu kuitattua! SURKEAA!

MÖKKIä on selvästikin säästelty kulumiselta, ehdimme koko kesänä yhdessä mökkeilemään VAIN KAHDESTI, helluntaina ja juhannuksena, sen lisäksi Mies mökkeili koirien kanssa kasvivärjäyskurssini ajan. SÄÄLI, mökki on todella viihtyisä ja rauhallinen! Kuvia mökistä löytyy täältä.

MATKOJA olemme sentään ehtineet tehdä jokusia yhdessäkin, tosin tänä vuonna ei valitettavasti mitään kovin omaperäistä. Alkuvuodesta kävimme Siskon joululahjaksi antamalla Päivä Tukholmassa -risteilyllä, keväällä pyörähdimme pikaisesti Isän synttärilounaalla Tallinnassa. Kesäloman aloitimme leppoisalla risteilyllä ja lomalla käväisimme Kreikassa. Lupaamani lomakertomus matkan kiintoisimmasta kohteesta on vielä kertomatta, mutta odottakaa vielä JaanaElina, Anneli, Famu falsetissa ja Intsu, vielä sen teen kun muut aiheet loppuvat... Talvilomalla visiteerasimme Tallinnassa (merkinnät 1, 2, 3 ja 4 lomapäivistä sekä ruokapöydän iloista), piristi kummasti!

Ihan oma lukunsa oli sitten Opiston käsityöryhmien reissu Tallinnaan, tästähän tein oikein matkakertomuksen:

1.osa Marja Matiisen Tilkkutaidetalo - TAIANOMAISIA TILKKUTARINOITA, KIINNOSTAVA KOTI & USKOMATON TYÖHUONE!!

2. osa Aade Lõng Oü -villatehdas - LAMPAANTUOKSUISET VILLAT VILLIINNYTTIVÄT!!

 
3.osa Karnaluks -käsityötarviketukku - OLEN KÄYNYT PARATIISISSA!!!

4.osa Tallinnan Vanha kaupunki - VIIMEHETKEN HOUKUTUKSET!

Tokihan muutakin vuoden varrella tapahtui: mukavia vieraita ja kivoja vierailukutsuja, pihapuuhia, remonttia, koirien toilailuja... Yksittäisenä asiana omaan mieleen painuvinta saattaa olla sukkasato, johon osallistuin nyt ensimmäistä kertaa. Kaikkineen voisi sanoa, että päättymässä on HYVÄ VUOSI!!
 
TÄNÄÄN on kulunut päivälleen 1 vuosi siitä, kun Luupää tuli meille "koekäyttöön", evakkomatka jatkuu edelleen! Kuuleman mukaan koira kärsi tullessaan syvästä masennuksesta, nyt siitä ei ole tietoakaan - voi kun se edes JOSKUS käyttäytyisi ikänsä edellyttämällä arvokkuudella (muulloinkin kuin nukkuessaan)...

PS.  Huhtikuun lopulla Tamperetalossa Tampere Filharmonia esittää The Lord of the Rings -elokuvamusiikin konserttiesityksenä (kuva: Tamperetalon sivuilta) yhdessä Tampereen Filharmonisen kuoron ja poikakuoro Pirkanpojat kanssa, solistina sopraano Kaitlyn Lusk - tällä ei kuitata perinteistä klassisen musiikin konserttia, mutta saattaisi olla erityisen mielenkiintoinen elämys kuitenkin!

14 kommenttia:

PIUZA kirjoitti...

Oon minä tätä matkankin varrella ihmetelly, mutta vielä, että miten ihmeessä sinä olet ehtinyt ja jaksanut kaiken tämän??? Voi mahoton!

Tuosta käsityöryhmien reissusta Tallinnaan on tainut minulta livahtaa jotain ohi.. Täytyypä niitä vielä käydä tässä joku päivä katsastelemassa.

Kiitos sinulle mielenkiintoisesta blogista, kaikkine mahtavine "toilailuineen".;)

Ihan superia vuoden vaihtumista!

Paula

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Anneli kirjoitti...

Paljon kaunista on syntynyt !
Oli kiva löytää Sinut :

Oikein hyvää uutta vuotta !

JaanaElina kirjoitti...

Kiitokset Paula kauniista sanoistasi kommentissasi.

Silmät ympyräisinä katsoin noita tekemiäsi ihanuuksia.Olet kyllä saanut paljon aikaiseksi.Arvatenkin siinä aina joku osio kärsii,teillä ilmeisesti mökki.

Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta.Ensi vuonna tapaillaan.

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Eikö olekin mukava käydä männävuoden asioita läpi vaikka oman blogin kautta; sinne ne useimmat on dokumentoitu... Oikein ihanaa, onnistuvaa ja tapahtumarikasta uutta tulevaa vuotta sinullekin !

päivi kirjoitti...

Lämmin kiitos vierailustasi!

blogini linkki löytyy omalta blogilistaltani (päivin blogilista)jolta voit sen linkittää suosikkeihisi!
voinmyös liittää blogi listalle josta kerroit...
mukavaa iltaa ja onnea uudelle vuodelle!

niin , ja lämpimästi tervetuloa marjalaan uudelleen:)

lämmöllä
Päivi

intsu kirjoitti...

Paljon on sinunkin vuoteesi mahtunut tosi monenlaista! Kaikkee ihanaa,kun olen jo monet kerrat sanonut,että sä olet niin touhukas. Ajattele minäkään en koko vuonne ole ollut kuin yhdessä kesäteatteriesityksessä,vaikka mä rakastan teatteria. Olen imenyt rakkauden teatteriin jo äidinmaidossa,kun äitini on aikoinaan ollut ammattinäyttelijä. Mutta kiitos tästä ihanasta blogista ,sillä tää on antanut valtavasti innoitusta ja piristystä päiviini.Oikein Onnekasta ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 Sinulle + Miehellesikin!

Heleena kirjoitti...

Tilinpäätöksesi on hieno osoitus ahkeruudesta!
On ilo seurata monia samoja kiinnostuksen kohteita ja Sukkasatosi on huikaiseva.
Ihanaa tulevaa vuotta 2011!

Maina kirjoitti...

Suorastaan hengästyttävän työteliäs vuosi sinulla takana! Innostavan mukavaa alkanutta vuotta!

Tytti kirjoitti...

Kiitos käynnistäsi" meillä" voi että kun olet ollut ahkera ja kaunista olet aikaan saanut.
Laitan nyt tämän blogisi suosikkilistalleni ,toivottavasti käymme vierailulla nyt useammin (:

Kirsikka kirjoitti...

Herranen aika, miten sä ehdit tuon kaiken?!? Huh, mahtavaa:).

Virvatuli kirjoitti...

Onpas sinulla ollut inspiroiva vuosi! Tekemisen ja olemisen iloa myös tähän uunituoreeseen vuoteen :-)Ai niin ja kiitos kirjaylläristä, lämmitti mieltäni todella.

Maija kirjoitti...

On ollut kiva piipahtaa blogissasi.Jatkan käyntejä mieluisien postauksien parissa.Kiitos!
Oikein antoisaa vuotta 2011!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Paula, Siru71, Anneli, JaanaElina, Aila, Päivi, Intsu, Heleena, Maina, Tytti, Kirsikka, Virvatuli ja Maija, KIITOS mukavista, mieltä lämmittävistä kommenteistanne.
Olkoon alkava vuotenne ONNENTÄYTEINEN!