keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Mattomasennus iski!

Nonniin! Eilen ostetut matot ovat IHAN LIIAN pienet!!

Kaupassa jo katselin, että onkohan koko oikea, mutta ajattelin sitten, että huonekaluhallissa KAIKKI näyttää AINA niin pikkuruiselta!

Matot ovat kooltaan 140*200 ja 160*240 - ja OIKEAT koot olisivat olleet 160*240 ja 200*290 !!! Siis toinen on ihan oikea, mutta väärässä paikassa... Ja mistä ihmeestä nyt löydän jo ostetun isomman kanssa matchaavan vielä isommassa koossa??? Kysyn vaan!?

Sinänsä ostos ei harmita, pienempi sopisi TÄYDELLISESTI minun työhuoneeseeni (ja minun työhuoneeni matto Miehen työhuoneeseen, jossa nyt oleva matto sopisi makuuhuoneeseemme ja sen matto - ööö - takkahuoneeseen (??), jossa ei ole mattoa, koska koirat saattaisivat käydä siellä pissalla...)

Palauttaahan mattoja ei enää kannata, ovat jo lattialla ja koirat ovat itseään niihin tarmokkaasti hieroneet...Tykkäävät. Mieskin tykkää, makaa pitkin pituuttaan keskellä lattiaa. Selvin päin.

Aiemmin olen ostanut paljon mattoja Hobby Hallista, lähinnä villamattoja. Aiemmin. Nykyisin siellä on vain rumia mattoja eikä juuri lainkaan villamattoja - ja ne ovat erityisen rumia. Melkein yhtä paljon mattoja on tullut hankittua Askosta, mutta sielläkään ei ole nyt mitään sopivaa. Ja edullista. Siis sopivan edullista sopivaa.

Oh-hoijaa! Että masentaa.

Kuljen AINA rullamitta käsilaukussa, ehkä sitä pitäisi myös KÄYTTÄÄ? Nyt masentaa vielä enemmän...

Olohuoneen isompi mokkamatto päätyi roskikseen: vuorokauden pakkastuuletuksen jälkeen hajuhaitat olivat edelleen pökerryttävät ja puhdistaminen todettiin mahdottomaksi...

PS. Matot eivät haitanneet eilisiltaista glögittelyä naapureiden kanssa, meillä oli OIKEIN hauskaa.

4 kommenttia:

PIUZA kirjoitti...

Äläs nyt!;) Kyllä siihen somasti kaksi koiraa mahtuu.:)

Joko ne naapurit kävi glögillä? – Sanot vaan, että ensi jouluna sitten, kun on sopivammat matot!:D

hihihiii – ai se onkin sinun MIES, kun makaa tuossa matolla!:) Hänkin maastoutui niin hyvin, etten ensin tajunnunna ollenkaan!! Heh heh hee… Kyllä nää postaukset on ihan mahottomia! Hulvattomia, suoraan sanottuna.:D

Kai sinä laitoit mattoihin, kaiken maailman SUOJA-AINEET??????
No selvisihän se – glögittelyt ehdittiin tehdä tämän vuoden puolella…;D

Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Paula kommentista!
En laittanut suoja-aineita, ei kai villamatto tarvitse, sehän hylkii likaa muutenkin?
Suhtaudun suoja-aineisiin aika - ööö - no, epäillen. Mökkisohvaan olen tehnyt valkoiset puuvillaiset päälliset. Olin juuri pessyt ne, levittelin kuistin laiteille ja suihkuttelin suoja-aineet. Parin tunnin päästä aloin laitella paikoilleen, kankaat olivat aivan keltaiset kaikesta suoja-aineeseen takertuneesta siitepölystä! Silloin taisi suoja-ainepullo lentää kaaressa roskikseen...

PIUZA kirjoitti...

Villa kyllä peseytyy pakkasessa ja tuuletettaessa, sekä hylkii likaa. Mitäs materiaalia ne edelliset matot sitten oli?

Niin minäkin suhtaudun epäillen, mutta kun juuri niistä suoja-aineista jostain luin - en vaan muista mistä! Kuisti taisi siitepölyaikaan olla vähän väärä paikka, laitella suoja-aineita.

Ei oliko se nyt niin, että luin? Taisin ystävän kanssa jutella jotain suoja-aineista (hän käyttää). Palaanpa asiaan, jos/kun muisti palaa..

Se nyt tuli asiasta kolmanteen mieleen, että meillä kotona ennen vanhaan pyöriteltiin ja tallottiin matot lumihangessa talvipakkasilla. Itse olen tehnyt tuon omalle matolleni kerran. On sen verta painava, että ei ihan hevillä kanneta pihalle!

Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Edelliset matot olivat mokkaa, kudottu mokkasuikaleista räsymaton tapaan. SEN MATON olisi TIETYSTI voinut käsitellä nahan/mokansuoja-aineella, jos vaan olisi TAJUNNUT.
Minäkin koitan heittää villamatot 1-2 kertaa talven aikana lumikäsittelyyn, se on yllättävän tehokasta - pahimmmillaan on jäänyt taivastuoreeseen lumeen harmaita neliöitä pitkin pihaa...