perjantai 10. joulukuuta 2010

Pikkujoulufiiliksen nostatusta

Firman pikkujoulu tänään. Ihan kauheasti ei nappaa, mutta juhlittavahan sitä on, vaikka sitten pitkin hampain...

 

Opiston jouluhuovutus-kurssilla väkersin tusinan koneessa huovutettavia palleroisia Filz-it! -hahtuvalangasta (kurssin tekeleet olivat näytillä täällä).


Aamutuimaan tekaisin pika-pikaa pikkujoulukorun, ikään kuin tunnelmaa nostattamaan!


80-luvun alkupuolella käytin kovasti Aarikan puukoruja, jokunen puuhelmi on jäänyt niitä peruja talteen. Pujottelinpa ne nyt sitten huopapallukoiden seuralaisiksi. Liian vähänhän niitä oli, mutta onneksi löytyi muutamia Aarikan "patukoita" ja pienempiä puuhelmiä, jotta sain pituutta riittävästi.

Nyt harmittaa, ettei "kierrättävä hamstraajasivupersoonani" ollut aktivoitunut siinä vaiheessa, kun olen heivannut korut - niin hyvin puupompulat istuvat huopapampuloiden kaveriksi!

Vaan nyt juhlimaan... Mukavampaa iltaa teille muille!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paula, paketti tuli perille !

Ihania huopapalleroita.
Mukavaa pikkujouluiltaa Sinulle :)

PIUZA kirjoitti...

Wau, onpa hyvännäköinen huopakoru! Miten olet voinut huovuttaa palleroisia koneessa? Nyt ei hoksaa..

Paula

Villasukka kirjoitti...

Löysin tieni perille tänne uuteenkin. Kiva kun jatkoit. Hieno koru. Kyllä tuli siistin näköinen tuosta huopapallosta. Itse kun joskus kokeilin huovuttaa niistä tuli ihan epämääräisen näköisiä palluroita.Tosin en huovuttanut niitä koneessa. No tarkoitus kyllä olikin, että ovat pieniä lumipalloja, joten ei haittaa.

KristiinaS kirjoitti...

FiinaNeuleen Ohjeet-sivulla on ohje tälle langalle, tossut:
http://www.fiinaneule.fi/neuleohjeet/schachenmayrin_neuleohjeet/huovutetut_tossut/

Jos tuosta olis apua niin ettei tarvitse montaa paria lahjaksi tehdä. Tarvii sun omat varpaatkin lämmikettä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, villasukka, Piuza ja KristiinaS kommenteistanne!
Ja erityiskiitos Kristiinalle ohjeesta, printtasin sen heti talteen!! Tiedän, mitä kulkee ensi viikolla mukana työmatkoilla... ;o)

Pyörittelin huovutuslangasta pienepieniä villalankakeriä, halkaisijaltaa n. 3-4 cm, nakkasin pesupussiin ja koneeseen 60 asteen pesuohjelmaan (näin olen tehnyt aiemminkin). Osa kurssilaisista pelkäsi kerien tarttuvan toisiinsa ja teki sukkahousuista palleropötköjä, kukin omassa tiukassa "lokerossaan". No, nämä vapaana koneessa uiskennelleet (pesupussit aukesivat) onnistuivat hyvin, sukkahousuviritelmissä pallerot takertuivat sukkahousuihin.

Kokeilin myös pallojen tekoa ihan tavallisesta villasta, kovasti paljon vaikeampaa ja tuskastuttavan hidasta. Ja kun en ollut tyytyväinen, heitin nekin vielä koneeseen, pikkuisen kultalankaa ja toisenväristä hahtuvalankaa päälle. Hyviä tuli! Sinäkin voit, villasukka, halutessasi heittää vielä ne omat lumihiutaleesi koneeseen, pyörittele pikkuisen vielä kosteana pesun jälkeen, niin pyöristyvät varmasti.