sunnuntai 12. joulukuuta 2010

3. adventtina


Joulu lähestyy ihan hurjalla vauhdilla, tänään vietetään jo kolmatta adventtia! Ajantaju on kadonnut koirien syötyä joulukalenterin...

 
Todennäköisiä takaiskuja uhmaten rohkaistuin illalla vielä paketoimaan osan lahjoista. Tapanani on suosia samantyylisiä papereita kaikissa lahjoissa, näyttävät kauniimmilta kuusen alle aseteltuina. Tämän joulun käärepaperit löytyivät Anttilasta, paria erilaista samanhenkistä kuosia.Kummilapsille, joiden lahjat päätyvät eri kuusien alle, hankin vielä vähän lapsekkaampaa paperia, senhän ei tarvitse rimmata näihin paketteihin. :o)


Muutamia lahjoja on vielä hankkimatta ja osaan olisi vielä tarkoitus saada jotain omin käsin tehtyä pakettiin mukaan. Mies tosin sanoi, etten nyt vaan taas liikaa suunnittelisi tekeväni, ettei iske perinteinen joulustressi. Ai miten niin perinteinen??

Muttei se paketointikaan ihan kitkattomasti sujunut... Jouluompelukurssilla Anopille tekemäni patalaput ja sämpyläkori olivat mystisesti kadonneet! Etsin niitä TOISTA TUNTIA, ei missään!!! Kaikkea muuta kyllä löytyi, kuten...


... 2 kg luomuherneitä, kesäiseltä maaseututorilta. Löydöstä ilahtuneena laitoin ne yöksi likoamaan, tänään olen keitellyt 10 litran kattilassa savulihahernesoppaa. Mies ei oikein jaksa innostua, kysyy miksi 2 hengen ruokataloudessa rokkaa pitää tehdä kokonaiselle pataljoonalle, vähempikin riittäisi. Samoilla sähköillä sitä tulee reilumminkin, se on ekologista ekonomiaa!

 

... lisäksi löytyi kokoamaton Ikean Stenstorp-seinähylly, tarkistin blogimerkinnöistä ostaneeni sen melkein tasan 5 kk sitten (merkintä löytyy täältä). Sain aamutuimaan houkuteltua Miehen kokoamaan ja kiinnittämään sen kuistin seinälle ennen töihin lähtöään. Mies vastusteli, kuistilla on hyytävän kylmää näillä pakkasilla, mutta heltyi, kun lupasin palella hänen kanssaan ja lämmittää poraa piteleviä kätösiä vaikka föönillä.


Ripustin naulakkoon Opiston muinaisella jouluaskartelukurssilla tekemäni joulusukat, Lötkölle, Lusmulle, Miehelle ja minulle kullekin omamme. Järkytyksekseni totesin, että Luupäälle ei ole omaa sukkaa, koska liittyi perheeseemme vasta viime joulun jälkeen! Jotenkin tämä ongelma pitää vielä ennen joulua ratkaista!


Hyllyn päälle päätyi vaaleaa joulutunnelmaa: höyhenkuusia, karvaisia joullupalloja ja vanha Arabian peltipurkki. Peltipurkissa asustaa valkoisia joulunalleja, ne jatkavat siellä vielä toistaiseksi talviuniaan...

PS. Anopin lahjakin löytyi aamulla, ihan loogisesta paikasta: keskeneräisten töiden laatikosta, olihan korin pohjasauma vielä käsin ompelematta...

5 kommenttia:

PIUZA kirjoitti...

Voi minä katsoin, että ne kuuset ja palloset on herkullisia kynttilöitä. t. kynttilä addikti ;)

On se ollut näky!;DDD Oliko sinulla se föönikin kädessä?

Paula

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo kasaamasi hylly !
Miten maltoit odottaa 5 kuukautta :)

intsu kirjoitti...

Täällä taas monenlaista katsottavaa. Kyllä ihastuttavia nuo sun pakettisi ja kova uteliaisuus heräsi,että mitähän kätkevät sisäänsä:)Tuo hylly on aivan ihana koristuksineen ja joulupussukoineen. Ja voi mikä maukkaan näköinen hernekeitto, mä kyllä maistan sitä vähäsen:)
Sitten vastauksia blogissani esittämiisi kysymyksiin. Kyllä mä ajattelin aatonaattona laittaa meidän kahden sapuskat villeroihin. Joulua me ei olla kotona,vaan lähdetään vanhimman tyttäremme luokse Etelä-Suomeen. Voimme välipäivinäkin syödä kotona ihanasti villeroista. Uutena vuotena,kun on vieraita,niin ehkäpä laitan nihin tarjoiluita,pitää miettiä miten ne rimmaa sitten muihin astioihin. Kyllä mulla viimeaikaiset vauvan jutut tulee samalle pienokaiselle,jonka laskettu aika on 2.2. 2011. Aiemmin syksystä olen tehnyt muillekin vauvoille. Mulla on tuolle tulokkaalle vielä peittojakin tekeillä ja pussilakanoita/ tyynyliinoja. Tää uusi tulokas tarvii kaikkea,kun on heille esikoinen.

ADaze kirjoitti...

Peltipurkin kuvio on Arabian Santa Arctica -astioiden kuvio! Hauskaa.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Piuza, Anneli, Intsu ja Lace!
Fööniä käytin, mutta kuivattelin sillä Miehen naulatulppareikiin ruuttaamaa rakennusliimaa... ;o)
Anneli, aika kuluu ihan huomaamatta, kun muisti pätkii... Luulin vasta SUUNNITELLEENI hyllyn ostoa, mutta olinkin taas ollut ajatusta nopeampi.
Kiitos Lace, sarjan nimi olikin jo unohtunut!!