lauantai 1. tammikuuta 2011

Vuoden vaihtuessa

OIKEIN IHANAA, ONNELLISTA, SYDÄNLÄMMINTÄ
UUTTA VUOTTA 2011!

Rakkauden talon vuosi vaihtui rauhalliseen tahtiin. Illansuussa kotiuduimme töistä, saunoimme pitkän kaavan mukaan, jouluisen mässäilyn jälkeen söimme kevyesti (savusiikaa ja vuohenjuustosalaattia), kilistelimme pullollisen venäläistä shampanjaa. Silmät alkoivat lupsua jo ilta-10:n jälkeen, unimaa kutsui. Siinä vaiheessa alkoivat myös ongelmat...

Lötkö ja Lusmu (kuvassa) eivät ole paukkuarkoja. Se tuli todennettua viimeistään siinä vaiheessa, kun Mies kerran ajattelemattomuuksissaan oli poikennut ennen metsästyskauden alkua ampumaradalle asettaan kohdistamaan samalla reissulla kun kävi koirien kanssa pitkällä maastolenkillä (piskit pitävät pitkospuista). Vasta kohdistuksen tehtyään Miehelle oli välähtänyt, että mitenköhän koirat... Oli pistellyt puolijuoksua autolle peläten lattioiden lainehtivan kaasujalan nilkkaan asti hätäpissaa ja ikkunoiden peittyneen pelkoripuliroiskeista. Mitä vielä, molemmat olivat nukkuneet takapenkillä selällään, kintut kohti kattoa.

Luupää (kuvassa) kotiutui talouteemme tasan vuosi sitten, uudenvuodenaattona. Silloin paukkuarkuus ei tullut esiin, piski pötkötti koko illan vierelläni sohvalla, yöpissalla käytiin vasta räiskeen vaiettua. Vaan nyt oli toisin, ennen puoltayötä taivas leimahteli, kaikkialla rätisi, paukkui, vihelteli, sihahteli. Luupäähän ei pihalle suostunut tulemaan! Ja nukkumaan piti päästä...

Kannoin Luupään sylissäni ulos (kiemurtelua, potkimista, raapimista, silkkaa kauhua), laskin maahan, rauhoittelin, jutustelin, silittelin, maanittelin pissaamaan. Lötkö ja Lusmu näyttivät vieressä mallia: kyykyttivät taivasta tuijotellen, kyllä oli komeaa lirutella juhlavalaistuksessa. Tilaisuuden tullen Luupää luikahti takaovelle. Koira uudestaan syliin, kaikki alusta, myös Lötkö ja Lusmu komennettiin jälleen pissalle, uudestaan ja uudestaan. Lötkö ja Lusmu tunnollisesti olivat etsivinään pissapaikkoja, vaikkei mitään enää tullutkaan. Luupääkin rauhoittui, kun näki, etteivät kaverit panikoineet, mutta aina isomman jysäyksen tullen säntäsi takaovelle.

Lusmu (kuvassa) ja Lötkö alkoivat pitkästyä, päästin ne sisälle, Luupää valjaisiin ja hihnan päähän. Uusi paniikki, YKSINKÖ hän lenkille joutuu?? Vakuuttelin piskipahalle, että kotipihassa on ihan turvallista. Pistelin pitkin pihaa aamutossuissani mariyöpaidan helma hankia viistäen, koira kipittää vierellä sääressä kiinni. Kun lähdin kompostipolulle, Luupää vihdoin tajusi, mistä on kyse! Tai sitten ei halunnut tontin pimeimpään nurkkaan... Kaartoi ihan oma-aloitteisesti grillikatoksen ovelle, lempparipihapissapaikalleen (keväällä varmaan täytyy vaihtaa maat siihen kohtaan), ja lirautti pikapissan. HYVÄ TYTTÖ!! Äkkiä sisälle, kourakaupalla koirankarkkia, kehuja ja pääntaputuksia. Ja NUKKUMAAN!

Koirien unisohvalle rakentelin Luupäälle (kuvassa turvassa Miehen sylissä alakerran sohvalla) oman poteron, korkeat selkänojatyynyt joka puolelle, shaali katoksi. Koko yö nukuttiin valot päällä, etteivät rakettien leimahdukset olisi niin pelottavia. Keskiyöllä Mies heräsi juomaan (suolainen savusiika), koitti herätellä ilotulitusta ihastelemaan, turhaan. Luupääkin nukkui...

Emme siis lähetelleet raketteja (emme koskaan tee niin), emme valaneet tinaa, emme tehneet uudenvuodenlupauksia. Tylsääkin tylsempiä tavallisia taantumuksellisia keski-ikäisiä, pysyvästi ja lopullisesti! Ja tämäkin vielä: koitan pitää tipatonta tammikuuta (tämä ei kuitenkaan ole lupaus), sillä muutaman kilon pudotus ei olisi pahitteeksi (tämä vielä vähemmän lupaus!).

Ihan pakko on vielä laittaa tähän loppuun "mainos"! Naapurit toivat glögittely-tuliaisiksi ihania rento -saunatuotteita: juhannuskoivu- ja koivuterva-saunatuoksut, saunahunajan, saunasaippuan sekä laudeliinat. Uudenvuodensaunassa oli suloinen suven tuoksu!

PS. Nyt alkoi Muumitalokuu! Tämähän ei ole OIKEA Muumimuki, mutta teen kokoelmaani Glosholmin kokoisen lisukkeen! Glosholmin majakka oli Suomenlahden Pellingin saaristoon 1832-35 rakennettu valomajakka, kunnes eteläisempi Söderskärin majakka syrjäytti sen 1863. Glosholmin majakka palveli  tunnusmajakkana vuoteen 1940 saakka, jolloin se räjäytettiin. Kirjailija Tove Jansson käytti Glosholmin majakkatornia Muumitalon esikuvana. (lähde: Wikipedia)

Oman mukini löysin huuto.netistä, mutta kyllä näitä Arabian Teema -majakkamukeja saa suoraan valmistuttajaltakin (A la Carte Trademark).

Kerrottakoon, että tämä kuukausittainen "nyt alkoi x-kuu" juontaa juurensa Muumi-mukikeräilyyni, joka toimii "ajantappoprojektiini" aikayksikkönä.

05/2009 Hattivatit
06/2009 Pikku-Myy
07/2009 Mymmeli
08/2009 Hemuli
09/2009 Poliisimestari
10/2009 Niiskuneiti
11/2009 Vilijonkka
12/2009 Seikkailu
01/2010 Tiuhti ja Viuhti
02/2010 Perhe
03/2010 Haisuli
04/2010 Tuutikki
05/2010 Mörkö
06/2010 Muumipappa tuumailee
07/2010 Nipsu (vanha ruskea)
08/2010 Ruusutarha (kesä 2010)
09/2010 Hosuli
10/2010 Iltapurjehdus (WWF)
11/2010 Muumipeikko jäällä
12/2010 Hiihtokilpailu (talvi 2010)
01/2011 Glosholmin majakka

6 kommenttia:

Kodinsielu kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani, toivottavasti tulet uudestaankin :)
Vastavierailusta jäin heti lukijaksi, hyvää uutta-vuotta sinulle!

KristiinaS kirjoitti...

Oih, sulla on Iltapurjehdus! Vaan kun en keräile näitä, ihan vaan olisin halunnut tuon, niin totesin sen olevan liian tyyris muki etten raaskinut ostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Varsinainen Muumimukitaivas! Ja jälleen kerran olemme kiitollisia siitä, että meillä ei ole eläimiä, joita pitäisi ilotulitukselta suojella tai edes iltapissittää. Sielumme silmin näimme Luupää-reppanan pelkääämässä kaikilla aisteillaan uudenvuoden remuamista ja taivaan säihkettä. Me olisimme varmaan säälistä pystyttäneet pihalle teltan tarpeidentekoa varten (mitä tietysti se koira olisi hämmästellyt ja kammonnut ihan yhtä paljon kuin ilotulituksia).
Oikein mukavaa ja tapahtumarikasta vuotta 2011 toivottavat Pirjo & Purjo.

Maina kirjoitti...

Hei! Kiitos majakkamuki-infosta. Tuota en ole tiennytkään. Mun muumimukikokoelmasta puuttuu muutama "vuosijulkaisu" ja majakkamukihan sopisi vielä aivan mainiosti jatkeeksi. Täytyypä katsella ympärilleen!

Villasukka kirjoitti...

Onnellista alkanutta vuotta. Meilläkin kaapit pursuilee muumimukeista, ne vaan on niin ihania. Halauksia <3

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kodinhenki, KristiinaS, Pirjo & Purjo, Maina ja Villasukka, kiitos - ihanaa, onnentäyteistä uutta vuotta teillekin!!