maanantai 31. tammikuuta 2011

Nukkekurssin satoa

Viikonloppu meni siis Opiston sukkatrikoonukkekurssilla. Olipa taas hauskaa! Opettajamme Sari Jaakola on itsekin kovin hassahtanut nukkeihin, hänen kursseillaan on TOOOOOSI kiva käydä! Tämä oli jo kolmas sukkatrikoonukkekurssini Sarin ohjauksessa, lisäksi olen käynyt hänen Olga Doll -kurssillaan.

Sukkatrikoonuken keho tehdään rautalangasta, piipunrasseista, superlonista, vanusta ja 20 den sukkahouisuista sekä päähän kämmenen kokoinen pala pahvia. Lisäksi tarvitaan pitkä neula, ompelulankaa, kuumaliimaa, pari helmeä silmiksi, vähän meikkejä, fiksatiivia meikin kiinnitykseen, tukkatarpeet ja vaatekankaat. Kaiken kruunaa tekijöiden iloinen mieli!

Ja aivan ihania nukkeja kurssilla syntyikin!! Esimerkiksi tämä kotitonttu. Katsokaa nyt, miten hyväntahtoinen ilme hänellä onkaan! Eihän tällainen kotitonttu voi tuoda pirttiin kuin roppakaupalla hyvää onnea, lapsilykkyä ja leveää leipää!!

Entäs sitten tämä Suomi-neito, eikö olekin korea!? Nuken puku on tehty aidoista Hämeen kansallispuvun kankaista, liivinkin vielä saanee asunsa lisukkeeksi. Neito sai myös aidot nahkakengät, mutta olivat kuvaa otettaessa juuri suutarilla (= työn alla).

Tämä vähän arvokkaampi rouva on Maria, tekijänsä isoäidin mukaan nimetty. Maria on varsin kookas nukke...

... vaikka kovin pieneltähän hän näyttää Tuomaksen rinnalla! Tuomas on isoin koskaan näkemäni sukkatrikoonukke, aikuisen miehen kokoinen. Tekijänä oli rohkea naisihminen, tämä on nimittäin hänen ensimmäinen nukkensa!! Kunhan Tuomas saa kumiteräsaappaat jalkaansa, hän muuttaa kesämökille.

Kuvat julkaistu kurssilaisten luvalla.

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihania nukkeja , kaikkilla niin mahtavat ilmeet :)

Virvatuli kirjoitti...

Aivan mahtavia ja eläväisen näköisiä nukkeja! Nukketeatterissa on taikaa, aivan suotta se mielletään "vain" lasten jutuksi... Kiitos kun annoit meidänkin tavata nämä hurmaavat nukkepersoonat!

intsu kirjoitti...

Kertakaikkiaan valtavan hurmaavia nukkeja. Voi kun täälläkinpäin olisi tuollainen kurssi!En yhtään ihmettele,jos hauskaa on ollutkin. Sen sijaan sinun ainaista tarmoasi ihmettelen,kun käyt töissä ja jaksat vielä innostua monenlaisista kursseista.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Virvatuli & Intsu!!

Kivat kurssit antavat energiaa, ilman niitä en jaksaisi töissä puurtaakaan...

JaanaElina kirjoitti...

Todella ihania ja hurmaavia nukkeja.Ovat niin ilmeikkäitäkin.


Jos täällä järjestetään tuollainen kurssi,ehdottomasti osallistun.