perjantai 28. tammikuuta 2011

Jeanne d'Arc Living

Titin blogin Titti ystävällisesti paljasti kommentissaan, että aiemmin vain nettisisustuskauppojen kautta myynnissä ollut The Jeanne d'Arc Living Magazine olisi nykyisin tyrkyllä myös Stockmannilla. Kiitos Titti!

Kun reittini suuntautui kylille, piti sitten tietty poiketa Stockalle. Ei löytynyt!! Naapurista eli Akateemisesta kirjakaupasta lehti löytyi, myyjä vahvisti, että on heidän valikoimissaan kaikkien aikojen ensimmäinen numero.

Hinta 9,95 hieman hirvitti, mutta PAKKOhan sitä uuteen aviisiin on tutustua!! Lehti on kyllä hyvälaatuinen, painettu paksulle paperille, kuvat hohdokkaita. Ja jos päätän myydä sen joskus kirpputorilla, saan siitä varmaan vielä vitosen...

Mitä lehdestä tykkäsin? Olinko myytyä naista? Häikäistyinkö JDA-tyylistä?

Kuvat olivat kauniita, väritykseltään harmonisia, selvästi jo keväisen kepeä meininki. Mutta en minä kotiani JDA-tyyliin haluaisi sisustaa! Rappioromanttisia koteja, lähinnä kesähuvilan - tai pahimmillaan siirtolapuutarhamökin - mieleen tuovia, on nähty jo yllin kyllin!! Eipä lehdestä mitään järin uutta tai järisyttävää silmiin pistänyt, varsin heppoinen anti. Monessa suomalaisessa sisustusblogissa on samaa tyyliä sovellettu elävämmin ja ilmeekkämmin.

Aika hupaisaa oli, että samana päivänä kotiinkannetussa Talo&Koti -lehdessä oli samaisia kuvia kuin JDA:ssa otsikolla "Kaatiksen helminauha". 
  
Yhden idean myönnän kuitenkin saaneeni! Työhuoneen "kirkonpenkin" alla on nyt ompeluhuoneeseen matkalla olevia (matka on tähän mennessä kestänyt ½ vuotta...) pahvilaatikoita, työhuoneeseen TÄYSIN sopimattomia muuten kuin kokonsa puolesta - mauton romanttinen rönsy tiukan asiallisessa työhuoneessa!

Kirpputoreilta tai vanhaintavarainkaupasta koitan JDA:n innoittamana löytää penkin alle paremmin tyyliin sopivia vanhoja matkalaukkuja, mieluiten nahkaisia metalliheloin... Kunpa joskus onni suosisi!!

HUOM! Kuvat viimeisiä lukuunottamatta poimittu JDA Magazinen -kotisivuilta.

3 kommenttia:

pirjo ja purjo kirjoitti...

No voi hyvänen aika! Kuvat ovat ihanan rappioromanttisia, mutta että sohvanalustäytteeksi matkalaukkuja! Vinttimme laaja ja monipuolinen kokoelma nousi nyt arvoon arvaamattomaan eli pitänee luetteloida ne ja kantaa alas, hieman pyyhkiä pölyjä ja kas - siinä sitä sitten oltaisiin ranskanpastillityylisiä. Oikeastaan: miksi säilyttää kankaita laatikoissa, kun voisi tehdä sen somasti kapsäkeissä. Metalliheloilla, nahkaisina, pahvisina, vanerisina...:-).

P & P

JaanaElina kirjoitti...

Olipa kiva kuulla mielipide lehdestä.Oon joskus ajatellut tilaavani jostain kyseisen lehden mutta en vaan ole raaskinut.Mulla taitaaa olla aika paljon tuon aiheisia lehtiä ja tosiaan kaikki aikalailla samanlaisia.

Tykkään kyllä tuollaisesta maalaisromanttisesta tyylistä.

Tuo matkalaukku idea on kiva.Harvoin vanhoja matkalaukkuja löytää kirpparilta.

Kiitos kotisivusta.Käyn vilasee.

Mukavaa viikonloppua sinne.

Meillä muuten tytär ihastu niihin taika-astioihin,joten annoin ne hänelle.Mitä sitä ei lapsensa eteen tekisi.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos P&P ja JaanaElina!

Villasukka mainitsi säilyttävänsä joulukoristeita vanhoissa matkalaukuissa, silloin jo alkoi himottaa korvata sivuvintin kammottava joululipasto sievällä kasalla vanhoja kapslooria...

Maalaisromantiikka on kivaa mausteena, kesällä, kuistilla, kesämökillä... Mutta niin kuin mikä tahansa muukin, äärimmilleen vietynä se alkaa mielestäni olla tylsää - ja lehdissä jopa mielikuvituksetonta, kun sama trendi jatkuu jatkumistaan. Blogeista löytyy kivoja maalaisromanttisia miljöitä, jos/kun sisustus on ajan kanssa muotoutunut.

Ihanaa, jos tyttö tykkää ja kipot päätyvät aktiivikäyttöön! Uuteen kotiin?