torstai 20. tammikuuta 2011

Ahdistaa!

Olin illalla Opistolla Kokeileva käsityöilmaisu -tunneilla, saimme uuden tehtävänannon: "Valon ja varjon leikki" häviävää materiaalia käyttäen, työtapana konekirjonta.

Kiva, kiva! Sain heti idean, mihin haluan valmiin työn sijoittaa. Aihe ei vielä täysin kirkastunut, ideantynkää kuitenkin jo pukkasi...

Tajusin myös kauhistuen, että MIKÄÄN kokeilevan käsityöilmaisun töistä ei ole valmistunut!!!

Ensimmäisenä lukuvuonna PITI tehdä KÄSINKIRJONTATYÖ (aloitettu, tehtykin vähän, mutta purettu, kun en ollut tyytyväinen työn jälkeen, sen koommin ei merkittävää etenemää), SÄILYTIN (tilkkutyövälineiden säilytyslaukku on edelleen vaiheessa) sekä KANKAANVÄRJÄYSTÄ (muutamia kokeiluja, mutta ei mitään valmista).

Tänä toisena lukuvuonna aiheina on ollut KUVAKUDOS (senkin aloitin, mutta purin, kun en ollut tyytyväinen työn jälkeen, sen koommin ei merkittävää etenemää), RYIJY (ryijykankaan reunat vasta sik-sakattu) ja nyt siis pitäisi aloittaa jo HÄVIÄVÄ MATERIAALI.

AHDISTAA!

Päätin, että jos en viimeistään kesän aikana saa tehtyä vähintään puolia annetuista töistä ihan viimeistä piirtoa myöden valmiiksi, en aloita enää kolmatta lukuvuotta ensi syksynä!!

Se olisi kyllä harmi! Kurssi on todella kiva! Innostava Opettaja, mahtavat kurssikaverit, upea fiilis, mieletön ryhmähenki, itsellä valtavasti innostusta ja ideoita - miksi en vaan saa mitään aikaiseksi???

Sentään yksi hyväkin kokemus eiliseen kurssi-iltaan liittyy. Kotimatkan tallustelin kuin pumpulissa, ne vähäiset vaimeat äänet, jotka kuulin, tulivat nekin kuin toisesta maailmasta, pehmustettuina. Lumihiutaleet leijuivat hiljakseen, puut olivat verhoutuneet kauneimpaan talviasuunsa, ristin sieluakaan ei näkynyt, hiljaisuus humisi.

Leijailin kotiin.

Tänään aamulla ensitöikseni peruin Kädentaito-messuilta tilaamani Suuri Käsityö -lehden vuosikerran. Lehti osaltaan lisää ahdistusta, sekin on vain täynnä tekemättömiä käsitöitä!

PS. Itseäni taitavampien ja ahkerampien kurssikavereiden töitä on ihailtavissa mm. Naukuvat lankakerät ja Oliivin Portfolio -blogeissa. Ja täällä vielä useita lisää Oliivin dokumentoimina.

3 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Tiiätkö,mä peruin eilen mun käsityökerho-lehden tilauksen.Hellyin tilaamaan puhelinmyyjältä,mutta eka lehden jälkeen tuntui virheeltä.Ihan hyvä lehti,mutta tuntuu että noita käsityöideoita on ihan liikaakin.Mulla on monta kansiota aiemmilta vuosilta käsityölehtiä.

Ja keskeneräisiä töitä on paljon täälläkin ja ideoitakin olisi.Vannon blogini nimeen siinä että aika on taikaa.

Oon kateellinen sulle tuosta ihanasta vaatehuoneesta.Silloin kun rakennettiin,ei järki sanonut ollenkaan tehdä vaatehuonetta.

Oikein mukavaa viikonloppua.

PIUZA kirjoitti...

Voi voi , minä kun niiiiin odotin sitä kuvakudosta.;) Sinua taitaa nyt vaivata liika yrittäminen, se on täälläkin tuttua. Mutta anna mennä vaan, äläkä ajattele liikaa lopputulosta . Sitten siitä hyvä tulee!

Usko pois!

Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina ja Piuza!

Joo, jotenkin tuntuu, että nykyisissä käsityölehdissä on paljon "väkisin tehtyjä" malleja, kun on pakko kaiken aikaa uudistua. Valitettavasti en jaksa innostua!

Olisi ihanaa, jos voisi joskus tehdä vaikka pari viikkoa pelkästään käsitöitä! Tai sisustaa! Tai remontoida... Tai ehkä sittenkin lukea...

Kyllä se kuvakudoskin vielä valmistuu. Joskus. Kurssilaiset olivat kiukkuisia, kun olin heittänyt työn roskiin. Sanoivat, että se olisi voinut olla uusi alku entistä hienommalle työlle. Nyt kuulemma joudun tarjoamaan kahvit kaikille, kun asetin roskiksen etusijalle...