sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Mautonta, mutta sopii tyyliin...

Appiukko kävi eilen viimeistelemässä suihkuhuonetta, nyt vesi virtaa!! Lisäksi saatiin hattuhylly paikoilleen + lisäpistoke pöytävalaisimelle. Alkuperäinen tarkoitus oli vetää kaappiin (kuvassa ovet vielä kiinnittämättä) ja hyllyn alle halogeenit, mutta sainkin päähäni, että haluan lavuaaritasolle kynttelikön sijasta pöytävalaisimen. Appiukko on jo tottunut remonttisuunnitelmieni muutoksiin, lykkäsi halogeenit tyynesti takaisin pakettiin ja kävi tilaamassa pistorasian - varmisti kuitenkin ennen hommiin ryhtymistään, kumpi suunnitelma tänään toteutetaan vai molemmat... 

Mies keksi, että laitetaanpas samalla ompeluhuoneeseen kattovalaisin (APUA, en ollut edes muistanut, että sellainenkin puuttuu vielä!), komerossa on kuulemma joku vuosia sitten ostamani kristallikattovalaisin yhä paketissaan. MITÄ? Mistä Mies oikein puhuu??? Totta, löysin valaisimen kaapin ylähyllyltä, juu-u, kyllä se minun ostamani on. Impulssiostos, toivottavasti halpa, kattoon sitä nimittäin en TODELLAKAAN halua!!

Surffailin puolenpäivää Valoshopin sivuilla etsien kaipaamaani pöytävalaisinta: teräsjalka valkoisella varjostimella ja kristalleilla. Tarkkaan ottaen ei ollut väliä, ovatko kristallit varjostimessa vai jalassa, kunhan niitä vain on. Vaan sitten syttyi lamppu - päässäni! Otin esiin viikko sitten hankkimani Clas Ohlson -valaisimen, sovittelin siihen kattovalaisimen kristallikehän ja pistin kokeeksi lampunkuvatukseen hankitun varjostimen lampun nokkaan. Varjostimen koko on väärä, nipistin on tavalliselle hehkulampulle ja jalkaan käy vain pienikantainen lamppu - varjostin keinahtelee. Eikä jalka ole terästä eikä varjostin valkoinen, mutta pitihän ideaa päästä testaamaan!

Mitäs tykkäätte? Onko hirveä, kamala vai hirveän kamala??

No, eipä se kristallikruunun muukaan osa hukkaan mennyt! Johto-osa kiinnitettiin ompeluhuoneen kattoon ja siihen ruuvasin pikkuruisen lasikuvun. Kupu on aikoinaan hankittu hajonneen suutaripöytävalaisimen lasikuvun tilalle, mutta olikin niin raskas, että valaisin tuppasi kaatumaan nenälleen. Siitä asti pyörinyt vaivoina, kun en ole raaskinut poiskaan heittää - ostettu Sokokselta 1 euron tarjouslaarista... Ai minäkö nuuka?

Nyt sitten uupuu enää vain peili ja suihkun pariovet!! Niin, ja vähän listoituksia ja peitelevyjä... Suihkuhuoneen valmistumista aion juhlistaa uusilla, muhkeilla kylpypyyhkeillä. Ehkäpä puhtaan valkoiset??

Kestitsin remonttimiehiäni puolukkapiirakalla. Jälleen oma sovellus, kun kaapissa ei ollutkaan kauraleseitä pinnan muruseokseen: mysli toimii vähintäänkin yhtä hyvin!!

PS. Veljentytöillä ja minulla on tänään tosi kivaa ohjelmaa, palaan asiaan alkuviikosta...

3 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Mautontako,ei minusta ainakaan.Eikä yksikään noista vaihtoehdoista käy tuolle valaisimelle.Se on upea,kaunis,ihana,hurmaavakin.
Hienosti toteutettu.

Olen vähän kade tuosta tasosta.Olenkin isännälle ehdotellut kylppärin muutostöitä,muttei se oikein lämpene ajatuksella.Nyt sitten täällä tuunailen sitä ompelukonejalkaa altaan alle.Poistin siitä vanhan kaapin,jossa näkyi jo kaksikymmentävuotisrypyt.Ehkä isäntä kauhistuu niin,että muutostyöt alkaa pian.=)Hieman vitsillä lue tämä.

Ompeluhuonekin herättää pienen pientä kateellisuutta.Ihana lokerikko ym.siellä.=)

Mukavaa päivää veljentyttären kanssa.

Maina kirjoitti...

Hauska idea pöytälampuksi. "Kyllä aika tavaran kaupitsee" kuuluu vanha sanonta. Eikös se sopisi juuri noihin sinun ideoihisi?
Kiitokset kauniista kommentista blogissani!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina & Maina!!
Taidan jättää valaisimen toistaiseksi ihan tuollaienaan tasolle, koitan kuitenkin löytää valkoisen varjostimen - tai kenties hopean värisen! ;o)
Nyt pitää sitten käydä ostamassa uusi CO:Lta grillikatokseen. Katselin muuten täsmälleen samanlaisia (mutta eri nimellä) Sokoksella, hintaa vain oli 67% enemmän!!