keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tuhkakeskiviikko

Tänään sen sitten PITÄISI alkaa, laskiaisesta alkava 40 päiväinen paastonaika! Eipä olisi pahaksi ollenkaan! Perusluonteenlaadultani taidan kuitenkin olla enempi taipuvainen pakanallisempiin menoihin... Joskus nuorempana ja tarmokkaampana olen paastonnut - tunnen vieläkin Molkosanin maun suussani sitä ajatellessani!

Kevään tullen tekee mieli suorittaa jonkinlaisia puhdistautumisriittejä: tilasin ajan perinteiseen kuppaukseen! Ihmisessähän virtaa 4 perusnestettä: veri, lima, keltainen ja musta sappi (humoraalioppi). Jos nesteet joutuvat epätasapainoon, alkavat kaikenmaailman krenkat vaivata. Sitäpaitsi jo Mikael Agrikola kehotti aikalaisiaan käymään kupparilla ennen toukotöitä!! (Lähde: Wikipedia).

Olen ollut kupattavana kahdesti aiemminkin, edellisestä kerrasta taitaa olla kohta jo 10 vuotta. Erittäin miellyttävä ja virkistävä kokemus, kumpaisellakin kerralla!! Vaikka järkytyinkin sitä syntisen sakeiden hyytymien määrää, varsinkin pohkeista - niskathan minulla jumissa olivat! No, melkoista tököttiä lähti niistäkin. Raportoin tarkemmin käyntini jälkeen (ilman kuvia!), maaliskuun lopulla.

Tempur-tyyny toimii muuten oikein hyvin! Olen nukkunut sikeästi ja olletikin samassa asennossa koko yön. Ei paina eikä purista mistään! Valitettavasti tyyny ei yllä ristiselkään asti, siellä vielä kipuilee.

Tänä alkavana keväänä on herännyt myös mielenkiinto Rosen-terapiaa kohtaan. Onko kenelläkään kokemuksia? Tai suosituksia Tampereen seudulla vastaanottavasta terapeutista?

Yhtä sun toista hoitoa on tullut vuosien varrella kokeiltua: akupunktiota, hermoratahierontaa, kiropraktiikkaa, lymfahierontaa, vyöhyketerapiaa, shiatsua, kuumakivihierontaa, intialaista päähierontaa, yrttikylpyjä, turvekääreitä...

Reiki ja Kalevalainen jäsenkorjaus on myös kokeilematta, mieluusti kuulisin kommenttajanne niistäkin. Reikiä olen pitänyt vähän huu-haana ja kalevalaisella olen käynyt konsultoitavana (vikaa on!), mutta en ole ottanut mitään jäsenremontteja - pelottaa...

PS. Syyttömiä nämä nalleni tähän juttuun ovat, kunhan laitoin kuvat ihan vaan hämäykseksi. Vanhemmassa blogissani niistä joskus turinoin, löytyy täältä. Vähän nuoremmat antiikkinallet Maire-Leinikki ja Lilja-Desiree ovat saaneet ihan omat stoorinsa...

8 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Ihanat nallet ja vanhin on ilmeikäs, hämmästynyt tai vain muuten uninen!
Tuohon 40 päivän paastoon ei lasketa pyhäpäiviä (silloin kai mässäillään). Tutkin sitä jo aikaisemmin, kun en saanut stemmaamaan 40 päivää tuohon laskiaisen ja pääsiäisen väliin. Kustaa Vilkuna sen taas tiesi.
Hoidoista en ymmärrä mitään, enkä uskaltaisi kokeilla.

Anneli kirjoitti...

Kiva kun tykkäät tyynystä.
Ei kyllä voisi parempaa olla :D

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Heleena, Aila ja Anneli!

Olen joskus kummastellut samaa, laskiaisen ja pääsiäisen välillä kun on n. 50 päivää. Taitaa olla yhteisiä piirteitä ramadanin kanssa, mikä sallii mässäilyn pimeän aikaan, kun Allah ei näe?

Minya kirjoitti...

Olen käynyt kalevalaisessa jäsenkorjauksessa useamman kerran ja voin kyllä vain suositella :). Sitten, jos haluaa kokeilla vielä jotain omituisempaa niin voit hakeutua Cranio-sakraaliterapiaan, siinä kroppa vispaa ihan itsekseen :D. Vaikka sitä on mulle tehty useampi kerta, en silti vielä pysty ymmärtämään sitä :D..

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Minya vinkistä!!
Kalavelaisessa jäsenkorjauksessa pelottaa, että kuka tahansa voi halutessaan markkinoida itseään jäsenkorjaajana - pelkään lopullista tuhoa... Mutta ehkä vielä joskus rohkaisen itseni?!
Olen nyt tutustunut googlettamalla Cranio-sakraaliterapiaan, vaikuttaa TODELLA mielenkiintoiselta! Varsinkin, kun näyttäisi olevan jokin yhteys ristiselkään, joka oikuttelee - varsinkin stressitilanteissa! Tutkin vielä lisää, taidan myös käydä kokeilemassa... Kiitos vielä Minya!!

PIUZA kirjoitti...

Parasta kaikista olisi varmaan Tempur sänky! Itselläni ihan vain haaveissa.. Mutta olen lukenut, että se oli tuonut avun myös nuoremmalla iällä olevalle selkävaivaiselle. Ah, ollapa Tempur sänky, no ainakin haaveissa.:D

Aika kattavasti olet noita terapia hoitoja kokeillutkin. Itse olisin ihan valmis menemään jäsenkorjaajalle, jos sellainen sattuisi vastaan!:) Niin paljon on niistä hyvää kirjoitettu ja olen myös kuullut.

Tuon Luonnonlääketieteen keskusliiton linkin taisin sinulle joskus jo laittaa (http://www.lkl.fi/)?

Eikös kiropraktikkoa voi jollain tavalla verrata jäsenkorjaajaan? En ole kumpaisellakaan koskaan kyllä käynyt. Mutta Rosen-terapiassa kyllä kerran. Ihan hyvä kokemus, mutta tunsin, että itselleni riitti se yksi kerta. Siis todella riitti. Ei negatiivisessa mielessä. Akupunktiossa ja lääkärin suorittamassa ortopedisessa manuaaliterapiassa olen käynyt useamman kerran. Nyt keskityn aukaisemaan lukkoja lääkkeiden ja omien harjoitteiden kautta. Onkin jännä löytää liikkeitä, jotka oikeasti auttavat!:)

Rosen terapia oli haastattelua, keskustelua ja itse Rosen terapian antamista. Jonka itse koin siis aika kokonaisvaltaisena.

Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Paula!
Juu, kiitos, olet laittanut tuon Luonnonlääketieteen linkin aiemmin ja olen sitä pariin otteeseen käynyt tutkiskelemassakin. tarkoituksenani on ollut tehdä kommenttiesi pohjalta bloggaus, kunhan saan riittävästi omakohtaisia kokemuksia mukaan. :o)

Jäsenkorjaajien suhteen olen peloteltu, nimikettä voi käyttää periaatteessa kuka tahansa, kalevalaisuutta ei kai ole mitenkään sertfioitu, joka takaisi hoidon oikeuden ja turvallisuuden. Mutta joskus vielä kokeilen, kun löydän mainetta niittäneen Väinämöisen kinttujani kiskoman!!

Myös Minyan mainitsemaa Cranio-sakraaliterapiaa aion kokeilla, olen nyt netissä etsinyt siitä paljon tietoa.

Meillä ei ole tempur-sänkyä, mutta jotkus kehon lämpötilaan reagoivat viskoosielastiset 8tai jotain??) petauspatjat. Ovat olleet nyt käytössä 7-8 vuotta ja epäilen ominaisuuksien heikentyneen ajan kanssa. Tai sitten olen vaan entistä romumpi...

PIUZA kirjoitti...

Tämä sitten varmasti kiinnostaa sinua: Aamutohtori kertoo manipulaatiohoidoista.
http://areena.yle.fi/video/1661276

.Paula