lauantai 9. huhtikuuta 2011

Suunnitteilla: vessaremppa

Eipä ole edellinenkään kohde vielä valmistunut (suihkuhuone), vaan seuraavaa jo suunnittelen... Appiukko kysäisi, mitä ensi talvena tehtäisiin, joko aloitetaan saunaremontti. Ei, EI, EI! Suihkun kanssa on tunattu niin pitkään, että ensi talvelle ihan vaan jotain pienimuotoista. Siis vessa. Mieluusti molemmat wc:t!

Kumpainenkin Hotelli Helpotus on täysin alkuperäiskunnossa, näiden reilun 5 vuoden aikana en ole edes wc-paperitelineitä päivittänyt. Tosin Rakkauden talon rakentajaperhe on uusinut paikkoja varmaan muutamaankin otteeseen, eivät veskit sentään 60-luvun kuosissaan ole!! Siis ihan hyvä perussiisti kunto.

Nämä ensimmäiset kuvat ovat alakerran toiletista. Ei mikään suuren suuri, mutta riittävä. Hankalin asia on lavuaaritason mataluus, 2-metrisen Miehen on mahdotonta pestä kasvojaan tai hampaitaan, kun allas ei ole juuri polvia korkeammalla...

Ensimmäiset hankinnat on jo tehty: kultakehyksisen peilin huusin huussiin huutokaupasta jo ennen kuin Rakkauden talosta oli vielä pienintäkään tietoa ja kristallikruunun ostin heti muutettuamme. Se roikkuu toistaiseksi kuistilla odottamassa kunniapaikkaansa!! Mutta Mies ei ole lainkaan innostunut ideastani laittaa remontoituun vessaan poronsarvet, jotka löysin kellarista...

Yläkerran käymälä on vielä edellistäkin pikkuruisempi, vinon katon alla. Täällä käytetään suihkuhuoneen ylijäämätarvikkeet: kattolevyt, tapetti sekä seinä- ja lattialaatat. Mahdollisesti myös valaisimet on jo hankittu - siis ne, jotka ostin Saksasta suihkuhuoneeseen ja tulli pysäytti kotimatkalla epäillen, että koitan salakuljettaa tikareja matkalaukussani (siltä ne läpivalaisukoneessa näyttivät, pyysivät vielä ihan itsekin tutkimaan kuvaa näyttöpäätteeltä!)!! Enkä sitten loppujen lopuksi edes tykännyt valaisimista, siis ainakaan suihkuhuoneessa.

Tyyliltään tästä pikkuvessasta tulee pelkistetympi kuin alakerran pröystäilevästä ja kullankimalteisesta klosetista on tuleva.

Suunnitelmassa on vain muuan MUTTA... Vessoja ei kannata remontoida ennen kuin viemärit on sujutettu - ja pelkään sen maksavan mansikoita... Olen velvoittanut Miehen selvittämään urakoitsijat ja pyytämään tarjouksen. Mies on kyllästynyt remontointiin, eikä ole (kai?) pannut rikkaa ristiin asian eteen...

Asiaan liittyy toinenkin murhe: olen haaveillut vaihtavani lomarahat vapaaksi - ihanat 2 viikkoa ylimääräistä lomaa!! Mutta taitaa rempatessa joka centti olla tarpeen.

Tai jos vaan unohtaisimme koko remontin ja tekisimme unelmien kesälomamatkan?? Haetaan vaan lisää kiviä vessan somisteeksi...

VETISTÄ VIIKONLOPPUA!
(Toive on positiivisviritteinen, se tietää lumien sulamista!)

3 kommenttia:

Eloise kirjoitti...

uuh... tiedän ajatuksen remontoinnin uuvuttavauudesta. Meilläkin odottaisi remonttia alkuperäisessä kunnossa olevat WC:t (rv -94), sen ajan tyypillinen mäntyportaikko ( eläinten kulkureitit kaivautuneet portaikon pintaan), alakerran lattia, jossain vaiheessa myös alakerran seinäpinnat. Eläintalossa se vaan tarkoittaisi sitä, että varsinkin tuon portaikkoremontin täytyisi tapahtua niin, että talo on tyhjillään...taitaa siirtyä vielä vähän :). Onnea teidän remontille!

Villasukka kirjoitti...

Heh...kuulostaapa tutulta ja niin omalta tekstiltä. Projektia aina pukkaa, mutta tykkään kun saa valmista ja sitä omanlaista. Mukavaa viikonlopun jatkoa.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Eloise ja Villasukka!!
Tykkään eniten suunnitteluvaiheesta, myös purkamisessa olen tosi taitava! Toteutus onkin sitten muiden puuhia... Mutta on ihanaa, kun viimein saa jotain valmiiksi asti, juuri sitä omannäköistä!