perjantai 1. huhtikuuta 2011

Opintojen ohessa

Meni taas pari päivää puikkoja heilutellessa, opintojen ohessa. Jostain kumman syystä homma toimii niin, että kun käsillä on tekemistä, yhteys korvarööreistä aivoihin pelaa moitteettomasti. Vaan annapa olla, jos koitan ankarasti keskittyä kädet joutilaina - juu-u, en muista kuulemastani tuon taivaallista.

Onneksi tajusin asian jo koululaisena: lukiossa pukeuduin vain villapaitoihin, uusia valmistui viikoittain (ainoastaan matikan opettaja ei antanut kutoa tunnilla, mutta hän olikin mies!). Lukion jälkeen älysin luennoilla kutoa jo myyntiinkin, levensi mukavasti opiskelijan leipää.

Muistui kyllä mieleen sekin, miksi en enää kudo villapaitoja ja miksi myin kaikki neulelangat jo vuosia sitten kirpputorilla! Kahden päivän kutomisen jälkeen käsiä pakottaa! Jotain sain sentään aikaiseksikin, mutta esittelen vasta ehdittyäni viimeistellä.

HAMK:lle tallustaessani ihmettelin, kuka kumma huohottaa selkäni takana. Kuumailmapallo! Upea näky pakkasaamuna!!

Sain Intsulta tunnustuksen, kaunis KIITOS!! Lämmittää mieltä!
Talo maalla -blogin Minna huomioi hieman aiemmin, silloiset tunnustukseni löytyvät täältä, samat faktat pätevät edelleen.

 
PS. Nyt alkoi Lentävät Muumit -kuu! Tässä sama juttu kuin maaliskuun  mukissakin ("Iloinen perhe"), 2-laatua tehtaanmyymälästä, koska pelkkiä mukeja ei myydä erikseen, priimana saatavissa vain lasten settinä.

8 kommenttia:

Aija kirjoitti...

Mulla on keskittymisen kanssa aivan sama juttu. Ennen kuin palasin neulomiseen, mä piirtelin kokouksissa ja koulutuksissa kaikki paperit täyteen tajunnanvirtaa tai sitten torkahtelin. Nyt pysyn skarppina sukankutimen kanssa.

intsu kirjoitti...

Juu,kyllä paljon paremmin keskittyy,kun on neule kädessä. Oi,kuumailmapallo. Minäpä olen ollut mieheni kanssa kuumailmapallolennolla,kun vein hänet kerran sellaiselle aivan yllärinä hääpäivänä.

Maina kirjoitti...

Hei!! Sama kuumailmapallo kuin se, minkä kuvasin keskiviikkona :). Liekö paikkakin sama?
Mukavaa viikonloppua!

JaanaElina kirjoitti...

Minäkin neuloin lukiossa tunneilla,myös matikantunnilla.Villapaitoja syntyi urakalla.

Ostin minäkin muumimukin,vihreän pikku myy mukin sittarista.Ovat nyt uusinta tuotannossa vain sittarissa.Onneksi en ehtinyt huutaa netistä kalliilla hinnalla.

Mukavaa viikonloppua.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Aija, Intsu, Maina ja JaanaElina!
Minäkin haluaisin kuumailmapallolennolle!!!
Tämän kuvasin juurikin keskiviikkoaaamuna, noin klo 7:45 Hämeenlinnassa Vuorikadulla. Mainan Mummulan kuvat oli otettu toisesta suunnasta?
Kiitos vinkistä, JaanaElina, nyt pitää poketa CityMarkettiin!!!

Maina kirjoitti...

Hehe! Klo 7.45 keskiviikkona Lehmustiellä, sama kaupunki! Yhtäaikaa ikuistettu ilmalento!

PIUZA kirjoitti...

Joitakin vuosia sitten tuli brittiläisestä/jenkkiläisestä? koulusta ohjelmaa. Missä opiskelijoille tarjottiin enemmän liikuntaa opiskelutuntien välissä. Se oli lisännyt opiskelumotivaatiota, sekä keskittymiskykyä ja opiskelijoiden numerot petraantuivat kohisten.

Itse olen huomannut, että opettajan suora seuraaminen usein vaikeuttaa opetettavan asian sisäistämistä. Kun taas katsekontaktin muualle suuntaaminen ja tarkkaavainen kuuntelu auttaa keskittymään.

Aika huippua, että olet saanut hyödynnettyä neulomista myyntiin ja opiskeluun asti!

.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Yhteiset ilot! :o)
Kuumailmapallo jaksaa aina sykähdyttää!

Paula, uskon tuohon liikunnallisuuden voimaan, sinä saadaan veret kirtoon aivoihin asti. :o)