maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pyykkärin painajainen

 
Tykkään pyykinpesusta! Tykkään oikein todella, se on suoranainen nautinto!! Pyykinpesussa tunnen olevani myös erityisen taitava, melkein puoliammattilainen. Olenkohan ollut entisessä elämässäni pyykkärimuija?

Joskus on vaan tykkääminen koetuksella... Varsinkin, jos yhdestä koneellisesta pullahtaa ripustettavaksi 77 sukkaa!! Ripustelussa menee tovi jos toinenkin - ja pyykkinaruakin pitää olla pitkälti, jos meinaa ne muutkin koneessa olleet pyykit saada kuivumaan.

Tykkään käyttää pyykkipoikia! Pyykit näyttävät niin paljon KAUNIIMMILTA, kun ne on sievästi ripustettu samanvärisillä pyykkäreillä narulle, värien mukaisessa järjestyksessä!! Samassa koneessa olleisiin voi käyttäää vain samanvärisiä poikia. Seuraavalle koneelliselle voi halutessaan ottaa jonkun muun värin. Pyykkipoikien sekoittaminen voi tuottaa vaikka huonoa onnea...

Arvatkaa siis, kuinka kärsin, kun en millään jaksa selviä 77 sukalle paria märkänä ja ne on PAKKO ripustaa narulle parittomina - ja siis myös pyykkipojattomina! Minulla kun ei ole niin paljon saman värisiä, että riittäisi 77 sukalle ja kaikille niille Miehen mustille t-paidoille.

Melkein meni yöunet!!

Tarinat sukkia syövistä pyykinpesukoneista eivät ole mitään urbaania legendaa, taas katosi yksi sukka ahneen pulsaattorin kitaan! Koitan hämätä konetta ostamalla aina useamman samanlaisen sukkaparin ja toivon sitten, että se söisi vahingossa kaksi kerralla. Tai sitten samanlaiset peräkkäisillä kerroilla. Joskus kone meneekin halpaan.

En tykkää erityisemmin kesästä - liian kuumaa ja tylsän tasaisen vihreää. Mutta kesässä on yksi (1) erinomainen puoli: silloin ei tarvitse käyttää sukkia - eikä siis pestäkään! Paitsi villasukkia.

Viikonloppuna pistin ilahtuneena merkille, että lumet on ihan tuotapikaa sulaneet pyykkitelineen alta - pian siis pääsen ripustamaan kevään ensimmäiset pyykit ulos kuivumaan. Sitä kannattaa odottaa!!

PS. Myös blogiystäväni Pirjo ja Purjo suhtautuvat pyykinripustukseen tarvittavalla vakavuudella! Tunnen vahvaa hengenheimolaisuutta. Keskustelua aiheesta: klikkaa tästä sekä virallinen ohjeistus täällä.

3 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Pyykinpesu sujuu täälläkin oikealla asentella, mutta se puhtaiden vaatteiden kerääminen kaaappeihin onkin toinen juttu.
Pyykkipojat ovat pannassa sisätiloissa, ulkona onkin eri asia. Ja samaa minäkin eilen katselin, kohta saa kaiken viedä ulos kuivumaan, alkaa peittojen, tyynyjen, verhojen, mattojen....pesut. Ihanaa!

Oikku kirjoitti...

Kesken työpäivän naureskelen täällä noille Pirjolle ja Purjolle, kiitos linkkivinkistä! Meillä ripustellaan nykyisellä kuivuriaikakaudella aiempaa vähemmän pyykkiä, mutta samaa mieltä olen kaikkien kanssa, että jokin järjestelmä siinä ripustelussa olla pitää ja tietysti jokaisen oma järjestelmä on se ainoa oikea!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa ja Oikku!
Kerääminenkin on kivaa (siihenkin on "systeemi", mutta silittämisen kanssa joskus tökkii - vaikka siitä vasta tykkäänkin!!!
Kuivuria käytetään ihan vaan äärimmäisissä hätätapauksissa, se vie kaiken nautinnon koko pyykinpesusta! Runttaantuneiden pyykkien keräilyssä rummusta ei ole oikein mitään tunnelmaa...