tiistai 12. huhtikuuta 2011

Käväisinpä IKEAssa

... tai tarkkaan ottaen TARKOITUS OLI käväistä IKEAssa, mutta jotenkin kummassa siellä hujahti taas 2½ tuntia. Voisin tietysti perustella asiaa sillä, että ison kompleksin kiertämiseen nyt vaan menee sen verran aikaa (ja kaiken lisäksi se on erinomaista kuntoilua).

Perustelu ei kuitenkaan taida mennä läpi, koska TARKOITUS OLI hakea vain sälekaihtimet grillikatokseen, mutta jotenkin kummasti kärryyn oli osunut sitten jotain muutakin (ja jos ihan täsmällisiä ollaan, kärrykin piti vaihtaa isompaan kesken kierroksen)...

Ei luonto antanut periksi, että olisin tuhlannut viikonlopun upean auringonpaisteen sisällä siivoten! Ei, keskityin grillikatoksen raivaamiseen. Riipiessäni tekstiilit pesuun huomasin ihanaiset Toile de Jour -verhot aivan kauhtuneiksi!! Eihän sellaisia voi enää takaisin ripustaa!!

Piti pitkään istua grillikatoksen sohvalla miettimässä korvaavaa ratkaisua, niinpä keksin jatkossa suojautua pahimmalta paahteelta sälekaihtimin. Ikeastahan niitä saa edullisesti, ei kun tuumasta toimeen (tai ainakin kaupoille).

Osuipa sitten silmiin varjostin, jonka ihan ehdottomasti halusin tähän taannoin Clas Ohlsonilta löytyneeseen jalkaan. TeSa ystävällisesti antoi ohjeet varjostimen tekoon (katso täältä), mutta vaikutti aika haastavalta meikäläisen taidoilla - ja kärsivällisyydellä. Päädyin siis (laiskuuksissani) helpompaan vaihtoehtoon.
Muistui mieleen, että samaa Alvine-sarjaa olisi myös tyynynpäällisiä, mutten viitsinyt enää palata etsimään (joku raja se pitää kuntoilussakin olla!). Ehkä ensi kerralla... Netistä kun katselin, niin sarjaan kuuluu myös upea matto, mutta se onneksi on ihan liian iso grillikatokseen! (Kuva: Ikea)

Taitaa jäädä löytöjeni kokoaminen tuonnemmaksi, mutta perästä kuuluu (sanoi torventekijä).
LISÄYS klo 10:02
Tajusin juuri, että matosta saisi 3 kpl n. 65*170 kokoisia mattoja, kun sen leikkaisi kolmeen osaan ja kanttauttaisi...  Tai sitten n. 80*170 ja 120*170 kokoiset matot! Ylä- ja alaraunan vaaleanpunaiset raidat pitäisi siis myös leikata pois, muuten matosta saisikin 3 kpl 80 cm leveitä. Mitähän kanttaus kustantaisi?? (Kuva: Ikea)

2 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Teillä on aivan ihana grillikatos!
Huokaus....

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa!
Grillikatos sinetöi aikoinaan Rakkauden talon ostopäätöksen! Entinen isäntä oli pitänyt sitä savustuspaikkanaan, mutta kevyen remontoinnin myötä se on muuntunut kivaksi "kotipihan kesämökiksi". Kunhan saan vielä remontin valmiiksi...