tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kadotaan uneen

Johanna Iivanainen esiintyi sunnuntaina Tampere-talolla, olimme Miehen kanssa kuulolla. (Kuva: Tampere-talo)

Alunperinhän olimme menossa tulevana viikonloppuna Club for Five & UMOn "erilaiseen tangokonserttiin", big bandin ja a cappella -yhtyeen tulkintoja Monosen ja Kärjen tangoista. Jonka sitten jouduin perumaan, kun Päivölän tilkkuviikonloppu osui samaan saumaan. Joka sittemmin siirrettiin toukokuulle. Mutten enää jaksanut vekslata lippujen kanssa...

 
Eli kuuntelimme siis Johanna Iivanaista. Ja mikäpä olikaan kuunnellessa, todella kaunis ääni!! Konsertti koostui uuden levyn "Kadotaan uneen" biiseistä - suurin osa omia sävellyksiä ja sanoituksia. Kaunista, herkkää, rauhallista - PAITSI että ekalla puoliajalla Mikko Iivanaisen sähkökitara ja toisella puoliajalla (etunimi unohtui) Karjalaisen sähköbasso peitti kaiken kauniin alleen ja sai taistelemaan päänsärkyä vastaan. Akustisen kitaran ja kontrabasson kanssa samaa ongelmaa ei onneksi ollut.

Kokonaisuus oli kuitenkin oikein oivallinen! Alku oli vähän liiankin rauhallista, mutta tauon jälkeen syke nousi sopivasti, yleisökin innostui mukaan. Muutama extra-biisikin kuultiin, myös euroviisukarsintakappale "Luojani mun". Ihon veti kanalihalle vanha tuttu "Tein minä pillin pajupuusta", vaikka sieluni silmin näinkin lavalla vain Vesa-Matti Loirin. Oli tämä kuitenkin herkempää...
(Kuvat: Johanna Iivanainen -kotisivu)

Ei tämä huono vaihtokauppa ollut, oikein nautinnollinen ilta!! Nautintoa lisäsi osaltaan erinomainen illallinen Piazza Food Factoryssa, missä sain tähän astisen elämäni parhaan Crème bruléen - ja voin vakuuttaa syöneeni niitä kohtuullisen monta.... Eihän sielun ja ruumiin ravintoa voi erottaa toisistaan, eihän??

Kuuntele Johanna Iivanaisen haastattelu Yle Areenalla, tästä. (kesto 00:05:54)

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Tykkään Johanna Iivanaisesta paljon. Hänen äänensä on aivan mieletön. Harmi vaan, että teillä soittimet hieman häiritsivät maku nautintoa. Kävimme muutama vuosi sitten kirkko konsertissa kuuntelemassa joululauluja häneltä. Mielettömän kaunis konsertti. Nyt on juttua blogissani kuppauksesta :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Villasukka!
Kyllä, Johanna Iivanaisella on ihan poikkeuksellisen kaunis ääni - uskon sen sopivan erinomaisesti juuri kirkkokonsertteihin! Aion mennä kuuntelemaan toistekin!

Kuppauspostaus on kiinnostava, kiva että kokemus oli positiivinen!!