sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Aurinko armas, kippuravarvas!

Ei mitään vesisadetta! Eilen aurinko helotti kirkkaalta taivaalta, ja aivan yhtä lupavalta vaikuttaa tämäkin aamu!

Kiertelin koirien kanssa pihalla tutkimassa, mitä lumen alta paljastuu. No, ei vielä mitään kovin kummoista: suuresti vihaamaani herttavuorenkilpeä puskee esiin, vaikka viime kesänä kuvittelin päässeeni viimein viimeisistäkin eroon - mitä vielä, uusia nousee sieltä ja täältä! Rusakot ovat (ainakin toistaiseksi) jättäneet kirsikka- ja vadelmapensaat rauhaan, mustikat ovat vielä lumen alla. Kaikkien vanhojen herukkapensaiden kehikot pitäisi uusia. Ruusujuuren silmut ovat jo lupaavan turpeat!

Keraamisessa kuvanveistossa tekemäni kärmes on talven aikana kuollut!
 
Ihan PAKKO oli jo pikkuisen kokeilla, miten harava toimii. Rapsuttelin tontin perimmäistä (ja kuivinta) nurkkaa. Ja penkkikin oli jo kannettava aurinkoisimmalle paikalle, iltapäiväkahvimukillista varten!

Haaveilin, että viikonloppuna olisin saanut parin viime viikon lehdet luetuiksi, mutta auringonpaiste tekee paljastuksiaan pihan lisäksi myös sisätiloissa! Ihan käsittämättön määrä pölyä mitä kummallisimmista paikoissa, puhumattakaan koirankirsunlähmäreistä ikkunoissa. Ei kai muu auta, kuin tarttua rättiin ja alkaa puunata. Mies pääsi taas operaatiota karkuun töihin, kesäkumit vaihdettuaan.

No, onpahan taas lukemista bussiin, kun sain juuri työmatkatyönkin valmiiksi! Tai ei nämä ihan valmiit vielä ole, napit uupuu, samoin sisätyynypussit (50*50 cm). Lahjaksi ajattelin, lankana Novita Puro Batik. Oikeasti näyttävät PALJON paremmilta kuin kuvassa (kuvassa niin rumat, että ihan hävettää!).

Isällä on tänään synttärit, ONNEA! Miehen työvuoron vuoksi kävimme synttärisumpeilla jo eilen. Isälle ostan aina käytännöllisiä lahjoja, tällä kertaa turvajalkineet, kun osui K-Raudassa hyvä tarjous silmään. Lahja tuntui mieleiseltä, toivottavasti kokokin on sopiva.

Vaan nyt koirien kanssa lenkille ja sitten riepuriehuntaa...

2 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Niin se taitaa kevät tulla. ajatella meilläpäin,Seinäjoella olisi puutarhamessutkin,mutta en mene,sillä en viitsi niillä itseäni kiusata,kun mun elämäntilanteessa ei tänävuonna tehdä puutarhatöitä,mutta kuhan tästä notkosta nousen. Voi kamalaa ku sun kiltti kärmes oli kuollut. Tuo aurinko on sellainen,että se sais helottaa pihamaalla,mutta ei sen pidä tänne sisälle paistaa ja pölyjä näytella ja muutaamia koirankarvoja. Varmaan kauniit nuo tekemäsi tyynyt.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Intsu!
Kahden päivän hellittämättömän helotuksen jälkeen kivitalo on lämmennyt siinä määrin, että pitänee kohta jo vaihtaa kesäpeitot! Annan siis pölyt anteeksi, auringolle. :o)