perjantai 6. toukokuuta 2011

Kasvohieronnassa

Mies motkotti, olisinko taas haalinut liikaa puuhasteltavaa. Tälläkin viikolla on joka päivä jotain harrastemenoa (niistä lisää myöhemmin), töissä hirmuinen kiire, JET-opinnot painavat päälle, kotona pölypallot kerääntyvät nurkkiin, ikkunanpesuprojektikin on vaiheessa, pihaa pitäisi haravoida...

Pitkät valoisat päivät lisäävät kummasti puhtia, mutta kai jaksaminen silti on rajallista?

Sekä rentoutus että energisointi mielessäni käväisin kasvohieronnassa. Ei mitään kosmetologin helläkätistä hipeltelyä vaan urheiluhierojalta kunnon kuritusta. Voi ihan hyvällä syyllä sanoa, että siinä sitä turpaa rullattiin! Poskiläskit lätisivät, nenä natisi, otsanahka oikeni, leukaperiä pyöritellessä teki mieli ulvoa... (Kuva: I.Trägårdhin kirjasta "Viisaasti viehkeäksi, kauniiksi kotoisin keinoin" vuodelta 1955)

Kasvohieronta muistutti intialaista päähierontaa siinä, että käsittely alkoi hartioista ja olkavarsista edeten niskanseutusta kasvoihin ja jatkuen vielä ylärinnan alueelle. Mutta siinä missä intialainen käsittely on kevyttä ja rentouttavaa, tämä oli voimallista vatkausta!

Jos jotain voi kipukohdista päätellä, niin kyllä on niska kenossa ja rinta rottingilla suuta pieksetty! Epäkäslihaksen yläosa oli kuin lasikuitua ja päänahkakin lienee kasvanut kiinni aivokuoreen, niin oli kireänä.

Oli se kamalan ihanan kauhean suloisen hirveän hurmaavan tuskallista! Ihan karmaisevan kutkuttavan kivuliasta! Siis valtavan upea, euforinen kokemus! Endorfiineja vapautui varmaan litratolkulla, seratoniinia saavillinen ja dopamiiniakin jokunen desilitra!! Masokisti?

Jälkeenpäin olo oli samanaikaisesti vireä ja rentoutunut, energinen ja levollinen - ja olen nukkunut paremmin kuin koskaan! Siis suosittelen, kaiken uhalla!

PS. Muista sivuvaikutuksista mainittakoon kiinteytynyt leuanalus, heleämpi iho ja kiiltävämmät hiukset.

3 kommenttia:

Eloise kirjoitti...

Minä löysin viime viikolla neljän kohdan " tee se itse" lymfahierontaohjeet kasvoille ja täytyy sanoa, että hyvää tekee :). Ihan kuin hetkessä katoaisi 10 vuotta kasvoilta, ainakin olo on sellainen. Tuskin sentään peilikuva nuorentuu noin monella vuodella...
Sulla on selvästi "draivi" päällä, muistathan silti välillä pysähtyä ihmettelemään kevättä ja aikaansaannoksiasi :).

intsu kirjoitti...

Oi kuinka olen täällä käynyt ihailemassa sinun keittiötäsi ja kylppäriäkin,aah miten kaunista. Minunkin mies ihmetteli alkuvuodesta mun harrastemenoja. Kas aamusella tein eväitä itselleni ja mies sanoi,että niinkuin ennenmuinoin töihin lähtiessä. Epäili,josko mä olen alkanut salaa käydä kilpailevalla rakennusfirmalla töis:) No nyt on pitkään menemiseni tauolla. Voi minkälaisessa hieronnassa olet ollut. Iik,en mä vaan uskaltaisi,mä olen tullut vähän vauhkoiksi moninaisia sairauksia sairastellessa,että en vapaaehtoisesti anna kenenkään satuttaa millääntavalla. Jalkahoidossa käyn säännöllisesti,mutta se ei satu.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Eloise ja Intsu!
Kyllä itseään kannattaa hoitaa ja helliä, siinä olo vetreytyy ja mieli kevenee! :o)
Itse teen usein omatoimista vyöhyketerapiaa, siis hieron jalkapohjista selän heijastuspisteitä, ihan selvästi helpottaa selkävaivoja.