maanantai 16. toukokuuta 2011

Huuhaa

Peräkorven riidanhaastaja (1998)

"Multian iloiset ihmissudet virnuilevat karvalakki korvilla ja umpitollo seuraa tapahtumia Kälviän maitojunaseisakkeella." (Työväenmuseo Werstas, vuoden 2011 näyttelykalenteri)

Kävimme Miehen kanssa Innasta Suomesta –näyttelyssä. Aivan viime hetkillä, näyttely päättyi eilen. 

Kansakunta kehyksissä (1987)

Esillä oli itseoppineen taitelija Martti ’Huuhaa’ Innasen (s. 20.3.1931 Helsinki) 70 naivistista maalausta 1970-2000 -luvuilta Suomen Gallupin Säätiön kokoelmasta, teemana suomalaisuuden kuva. 

Lenin-kolhoosin ihana Punaparatiisi (2000)

Näyttely "esittelee suomalaisen kotonaan ja tyypillisessä suomalaisessa maisemassa, erilaisia ihmissusia sekä valikoiman venäläisiä idän ihmeitä."

 Mouhijärven Haitari-Arvi soittaa saksalaista neekerijatsia (1994)

Mies siis fanittaa Huuhaata. Nämä taulut kestäisin oikein hyvin, mutta musiikillinen anti koettelee jo kestokykyäni... ”Elsa, kohtalon lapsi”, ”Urjalan taikayö” tai ”Gunnar vierasmaalainen” eivät suuremmin hivele korviani...

Myyntiedustaja Sulo Sutkinen yöpyy Multian matkustajakodissa (1995)

Jokakesäinen traditio on Naivistit Iittalassa -näyttely,  jonne Mies on helppo houkutella mukaan Innaseen vedoten. Tosin tänä(kään) kesänä Innasen töitä ei ole esillä, mutten tietenkään paljasta, että taiteilijaluettelo on tarkistettavissa netistä...

Iittalan näyttely on muuten jo 23. naivistisen taiteen suurkatselmus, avoinna kesäkuukaudet (28.5. - 28.8.) päivittäin klo 10-19 (myös juhannuksena).


   Joka vanhoja muistaa, sitä varstalla turpaan (1990)

Samalla kun Werstaalla käytiin, kiersimme myös Meirän kaupunki ja Riäväkylä-näyttelyissä sekä Tekstiiliteollisuusmuseossa. Höyrykonemuseon jätimme tällä erää väliin...

Ahne renki vielä syö, kun isäntä jo pieree (1995)

... sillä nälkä ajoi Ristorante Bella Romaan, jonne houkutteli erityisesti antipastibuffet. Toki oma pasta-annokseni ja Miehen pizzakin olivat mainioita, mutta ensi kerralla taidan tyytyä vain ja ainoastaan antipastiin.

Turvemökin tuijottajat (1989)

Kotona vielä lasi viiniä, se kruunasi mukavan viikonlopun.
Jääkiekkoa emme (todellakaan!!) katselleet!

Ei kommentteja: