perjantai 20. toukokuuta 2011

Viikonloppusuunnitelmia

Loistavaa, ilman henget tuntuvat suosivan (ainakin Forecan ennusteen mukaan) viikonlopun pihapuuhia!!
Kulunut viikko on ollut niin kylmä, ettei se ole ulos houkutellut. Sen verran on kuitenkin tullut pihaa kierreltyä, että totesin KAIKKI ruusut menetetyiksi. Hyvästi jääkää, ihanaiset Aspirin Roset (2 kpl), White Coverit (3 kpl) ja Amber Coverit (9 kpl). Tulen kaipaamaan teitä! Tuskin enää viitsin ruusuja hankkia, vaikka alunalkaen juuri Muumimamman ruusutarhasta haaveilinkin...

Shirley Templet sen sijaan ovat lähteneet rehevään kasvuun!! Ei vielä ihan kuvan mukaisessa loistossa, mutta ehkä sitten kesemmällä... Jospa ryhtyisinkin pionipuutarhuriksi??

 
No, autotalliluiskan Amber Cover-raadot aion kuitenkn korvata lamoherukalla. Posti kantoi eilen Viherpeukalot-tilauksen takaovelle, loistava aikataulutus! 

Lamo- eli pikkuherukka on yksi parhaimmista maanpeittopensaista, versot kasvavat helposti 1,5 m pitkiksi ja noin 40 cm korkeiksi. Syysväri aurinkoisella paikalla kauniin viinin- tai oranssinpunainen, tuleentuminen alkaa jo elokuulla. Marjoilla ei ole käyttöarvoa.

Samassa lähetyksessä sain amppelineilikkaa. Se on kestävä ja runsaskukkainen aurinkoisen paikan kiitollinen ja ahkera kukkija (sietää hyvin sadetta ja kohtalaisesti jopa hallaa), kukkii kesäkuulta syyskuulle asti.

Mies on viikonlopun töissä, mutta lupasi kaivaa ennen lähtöään istutuskuopan Marjatanalppiruusulle. Kasvinjalostuksen professori 'P.M.A. Tigerstedt´ on saanut nimensä omalle suosikkialppiruusulleen. Kotimainen, kestävä lajike kasvaa yli 2 metriä korkeaksi.

Lisäksi Mies lupasi leikata nurmikon ja kantaa puutarhakalusteet ulos. Keskityn siis viikonloppuna istutuspuuhiin, pihakivien puunaamiseen, haravointiin, talven tuhojen inventointiin, uuden suunnitteluun... Siis jos selkä suo (kankkua kivistää) ja inspiraatio iskee (sekään ei ole niin sanottua...)...

(Kuvat ja kuvaukset: Viherpeukalot)

5 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihania kukkia !
Mukavaa puuhastelua puutarhassa viikonloppuna :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska juttu, ollaan samaan aikaan oltu toistemme sivuilla :)

Zzz kirjoitti...

Pihapuuhia täälläkin.

Mukavaa viikonloppua.

Eloise kirjoitti...

Hyvältä näyttää tosiaan tuo käyrä :). Iloista puutarhaviikonloppua, se tekee hyvää, vaikka saattaakin käydä selän päälle :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli, Neferi ja Eloise!
Puuhakasta viikonloppua, pihaelämä on ihanaa!