tiistai 3. toukokuuta 2011

Kuistin kesäasu

Vapun kunniaksi vaihdoin kuistin joulunpunaisen vaatetuksen kevyempään kesäasuun.

 
Ei mitään uutta varsinaisesti, samaa vanhaa rompetta kuin aiemminkin. Nämä vaaleat patjan- ja tuolienpäälliset, verhokapat, tilkkutyynyt ja -peitteen taisin tehdä jo toissakesäksi.

 
Uutta on vain laskosverho, se on todellinen löytö Eurokankaan kilolaarista viime syksyltä. Siis (samaisesta kankaasta kuin kuistin vanhat tekstiilit) valmiiksi ommeltu laskosverho, josta mekanismit oli poistettu. Verho maksoi noin kympin, mekanismit moninkertaisesti, mutta kyllähän ne tietty hankkia kannatti, kun valmis verho oli ihan sikahalpa!

Tai niin siis luulin... Kotona huomasin, että mekanismi ei ole kovin hyvä idea ovessa!! Muovilärpäkkeet vievät melkolailla tilaa, verho tulisi hassusti "ulos" ovesta. Lopulta käytin vain ne metallirimat, jotka paketissa olivat. Narunkin olisin käyttänyt, mutta hukkasin sen (kyllä se vielä löytyy!). Verho on kiinni mekanismin sijasta suoraan oveen kiinnitetyssä tarranauhassa. Eikä sitä (ainakaan tällä haavaa) voi nostaa eikä laskea, koko viritys pelkkää silmänlumetta...

Uutta kesäilmettä antavat myös Stockmannin joulun jälkeisestä alesta (-60%) löytyneet Pentikin vekkivarjostimet, myös näissä täsmälleen sama kuosi ja väri kuin kuistin tekstiileissä. Varastoja kaivelemalla löytyi pari peruslampunjalkaa, saavat kelvata toistaiseksi.

 
Punaruutuinen Kyllikki pääsi kesälomalle nallekaappiin, Kyösti tuli kesäksi kuistipäivystäjäksi.

Puutarhakirjoja keräsin koriin ja hyllyn päälle. Juuri NYT on se aika vuodesta, kun niitä tulee eniten plärättyä. Keksin vappuna haravoidessa uuden paikan uudelle kukkapenkille! Siirrän siihen ne muutamat ruusut, jotka vielä kituuttavat autotalliluiskassa.

Jotain muuta vielä lisäksi!? Taidanpa poiketa Viherpeukaloimaan...

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

On Sinulla kaunis vaaleasävyinen kesäveranta !
Tuo on todella kutsuvan kodikas :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli!!

Anna kirjoitti...

Voi määki haluan tuollaisen kuistin <3 ois tosi kiva just kesällä lueskella lehtiä jne...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anna!
Kuisti on kesäisin koirien suosikkipaikka, penkillä on kiva makoilla ja sieltä on näkyvyys 3 suuntaan, pystyy vahtimaan kaikki kulmakunnan koiranulkoiluttajat! :o)