tiistai 17. toukokuuta 2011

ALE-matot

Surffailin päivänä muutamana netissä, pölynimureita katselin vaan mattoihin päädyin...

Yläkerran aula on jo jonkin aikaa ( > 5 vuotta) kaivannut mattoa. Tai ei ihan koko aikaa, olihan aulassa remonttimatot toista vuotta, remonttimiesten kulkuväylillä lattiaa suojaamassa.

Hobby Hallin tarjoustuotevalikoimasta löysin oikein oivalliset matot: pyöreät ja vaaleat, hämärää aulaa valaisemaan. HETI tilaukseen 2 kpl.

Parin viikon kiihkeän odotuksen päätteeksi posteljooni kantoi mattokäärön kotiovelle - muutamaan kertaan sain soitella perään, lähetystunnuksen mukaan matot olivat jo postitoimipaikassa, mutta toimitusta ei vaan kuulunut.

Mikä ilo, mikä riemu mattojen viimein saapuessa!

Vaan ilo loppui lyhyeen. Miitä pirua, matothan ovat RUSKEAT! Mattorullaa oli turha edes aukaista, palautus tuotti vain ylimääräistä vaivaa - kiukun lisäksi.

Eikä tarjousmattoja enää ole. Täyshintaisia en osta, periaatteesta! Sapettaa!

Mutta löysin kyllä jotain muuta kivaa HH:n "ikkunaostoksilla", taidanpa panna uuden tilauksen vetämään...

4 kommenttia:

Maikku kirjoitti...

Vinkkinä koiraperheeltä koiraperheelle, meillä tuli imurin hankinta vuosi sitten eteen ja päädyttiin Dysonin lemmikkitalouksille suunniteltuun vehkeeseen. Sitä ennen on tullut kokeiltua electroluxit, mielet, siemensit, philipsit jne. mutta kyllä tämä dyyssoni vaan on yliveto!
Koirankarvaa ja hienojakoista savipölyä, jota täällä Saviseudulla ei voi välttää, se imee todella kiitettävästi! Ihmetyttää tosin, että mihin se sama pöly- ja roskamäärä ennen joutui, kun pölypussin tai säiliön saattoi tyhjentää pari kertaa kuussa, vaikka 1-2 kertaa viikossa imuroidaan ja kertaalleen lattiat pestään. Nyt säiliö tyhjennetään vähintään joka imuroinnin jälkeen ja toisinaan siinä välilläkin ja paineilmalla vielä pöhäytetään puhtaaksi.
Dysonissa on mielestäni 3 vikaa: hankala malli säilytettäväksi, kova ääni ja voimakas puhallus, joka nostaa imuroimattomista paikoista karvat ja pölyn ilmaan. Pitäisi voida aloittaa ulko-ovelta, jolloin se saisi aluksi puhaltaa vapaasti pihalle ja sitten työn edetessä olisikin jo imuroitua aluetta... mutta ei kaikkea voi saada. Olen kyllä tuuminut, miten mahtaisi päästä jonkun valmistajan testiryhmään, mielelläni testailisin uusia imureita, meillä kun ne joutuvat todelliseen koitokseen... :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Maikku! Ja tervetuloa Rakkauden taloon!

Olen haaveillut jo pitkään Dysonista, mutta Mies on ihan ehdottomasti vastaan: ei kuulemma halua katsella imuroinnin saalista läpinäkyvässä säiliössä. Nyt luin kommenttisi isoon ääneen: säiliöhän tyhjennetään joka käytön jälkeen!
Kenties vielä haaveeni täyttyy, suosituksesi oli niin vakuuttava! Mies imuroi useammin, joten hänen mielipiteellään on (tässä asiassa) painoarvoa... ;o)

Maikku kirjoitti...

Meilläkin se on niin, että mies toimii normiviikkosiivouksessa imurinkuljettajana, minä luuttuan mopilla perässä. Tässä on siis hyvin vakuuttavaa miesnäkökulmaa taustalla myös.. ;)
En minä sen Dysonin paremmuuteen uskonut etukäteen ollenkaan, varsinkin, kun myyjäliikkeessä oli hiukan asennevammainen nuorimies esittelemässä sitä. Katseli meikäläistä hyvin pitkin nenänvarttaan, kun koetin tuoda esille, että meillä imuri on TODELLA kovassa käytössä. Ilme kertoi, että puhu sinä täti mitä tykkäät, minä tiedän... Mieleni teki sanoa, että olen siivonnut omia huushollejani kauemmin kuin sinulla on ikää, jotain pientä tietoa on karttunut minullekin ja varsinkin, kun itse tiedän tämän rekkulauman ja sen karvan- ja kurantuotantokyvyn...
Mutta terkkuja Miehelle, voin/voimme suositella! :D

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Maikku, Miehen vastustus tuntuu ainakin asteen verran laantuneen kommenttiesi jälkeen!! :o)
Nyt ehdin jo hankkia Elektroluxin, mutta seuraava taitaa olla jo Dyson. Tähän talouteen kun tulee keskimäärin 1 imuri/vuosi. Emme me ihan niin kovalle koetukselle niitä laita, että sitä vauhtia hajoavat! Kierrätystä: uusin ja tehokkain aina kovimpaan käyttöön, seuraava yläkertaan, sitten kellariin, vanhin mökille. Jos vaikka Dyson hidastaisi uusintatahtia...?!