perjantai 13. toukokuuta 2011

Kohti valkeaa kesää...

Torstaina HAMK:n nurkalla tuomi kukki, tuoksu oli tainnuttava.
 
Valkovuokot hurmasivat herkkyydellään.

Ihanaa, viime yönä satoi - jyristeli ja salamoi oikein kunnolla!! Vettä puutarha on kaivannutkin, alkuviikosta kanniskelin kastelukannua jo pitkin pihaa. Pikkuhiljaa kukkapenkit alkavat heräillä:

Anja-rouvan perintönarsissit jatkavat yhä kukintaansa.

Ensimmäinen uljas liljatulppaani White Triumphator on juuri aukeamaisillaan! Kasvavat yli puolimetrisisiksi, kukintokin saattaa olla yli 10 cm. Ja mikä parasta, kukkivat pitkään!

Myös ne nyt keväällä istuttamani toistasataa tulppaania näyttävät ponnistavan esiin. Tai eivät varmaan kaikki, mutta yllättävän moni kuitenkin! Myös kerratut narsissit kurkistelevat mullan alta, mutta lumikelloista ei näy jälkeäkään...
Pari vuotta sitten istutun jokusen tarhakylmänkukan, ensimmäiset nousivat esiin vasta nyt! Ehkä olen aiemmin kirkenyt ne rikkaruohoina?

Ruusujuuri alkaa olla parhaimmillaan.

Herukkapensaat kukkivat röyheästi.

Mutta ihan yhtä hyvä tilanne ei ole Miehen viime kesänä Turun kasvitieteellisestä puutarhasta kotiin kantamilla aarteilla! Koko talven autotallissa Miehen hellässä hoivassa olleet Hevoskastanja ja Punatammi saattavat olla mennyttä kalua, Amurin korkkipuut ei näyttäisi kärsineen yhtä pahasti viileistä öistä.

Koska eilen ja tänään oli NEITSYT-PÄIVÄT (Neitsyt suosii mullanvaihtoa, kylvämistä ja istuttamista), riensin töiden jälkeen taimikaupoille: orvokkeja, Ahkara-Liisaa, pelargonioita sekä Markettaa varrella ja ilman. Lisäksi tuuppasin maahan pääsiäisen perunanarsissit - eivätkö ne kuihdu lainkaan??

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ei todellakaan voi erehtyä, mikä on lempivärisi :)
Minä myös tykkään valkoisista kukista. Vaikka mökille ostankin punaisia, kun valkoiset ei erotu !

Eloise kirjoitti...

Ja meillä ei ole satanut YHTÄÄN, vaikka sateen uhka on roikkunut päällä eilisestä asti, tuulee ja taivas on tumma, mutta ei pisaraakaan. Minun ja puutarhaseni puolesta saisi sataa...
Kasvun ihmeitä ja kummallisuuksia on ihana seurata. Viime vuonna kukkapenkkiin kylvämäni köynnöskrassin siemenet eivät viime vuonna itäneet - mutta tänä keväänä, puf, voimakkaat taimet puskevat rivistä esiin, ihana yllätys. Muratti selvisi talven yli ihan multapaakussa, rötkötti kukkaruukun päällä kinoksen alla, mutta voih, kevät aurinko tappoi sen, ennenkuin ennätin istuttaa multiin, juurille kohtalokas erhe :´(... Voi minua!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anneli ja Eloise!

Valkoinen on suosikkivärini ulkokukissa, leikkokukiksi oranssia! Eikä koskaan valkoisa vaatteita, paitsi sloggit... ;o)
Valkoinen on kaunista mausteena ja muiden värien kirkastajana!

Puutarha jaksaa aina yllättää - onneksi usein myös iloisesti! :o)