lauantai 14. toukokuuta 2011

Arkkivihollinen

Jos jotain VIHAAN, niin voikukkia!! Käyn armotonta sotaa myös karhunköynnöstä vastaan (lue täältä), mutta ei se vedä vertoja taistelulleni voikukkia vastaan!!

Oli tulla jo hätä käteen, lempilitkuni Toxan oli satumoisin talvehtinut ns. puutarhavajassa umpijäässä, enkä uskonut sen enää tepsivän. Eilisen taimishoppailun kukkiakin tärkeämpi asia oli siis rikkaruohohävite!

Kuulostaa varmaan hullun hommalta, mutta nypin voikukkien kukinnot ja nuput yksitellen siihen asti kunnes Toxan on tehnyt tehtävänsä ja kasvi kuolee. Ette uskokaan, miten tyydyttävä tunne se on, kun saa kipata ämpärillisen keltaisia kukintoja kompostiin!!! Tekisi mieli huutaa hurraata - ihan jok'ikinen kerta!!

Fiskars rikkaruohonpoistaja on pelkkä lelu! Sillä ei ole mitään virkaa tässä sodassa! Pitääkin muistaa kaivaa se kirpputorikuormaan!!

Kerrankin olen ajoissa jossain asiassa, varasin nimittäin kirpputoripöydän parin viikon päähän ja aloitin  tavaroiden hinnoittelun jo nyt. Mahtaakohan varattu 2-viikkoinen riittää myyntiajaksi, roinaa tuntuu sikiävän kaiken aikaa lisää... Varsinkin lehtiä on ihan älyttömät määrät (sisustus-, puutarha-, metsästys- ja ruokalehtiä), mahtaakohan niitä kukaan edes ostaa??

No niin, takaisin pihalle, nyt pyykkiä ripustelemaan. Aamulla lajittelin pyykit, 6 koneellista! Kahden (2) hengen taloudeksi taidamme tuottaa turhaa tavaraa ja likapyykkiä ihan liiankin kanssa!

Virvoittavaa viikonloppua!

PS. Blogger oli eilen nurin ja kaikki torstaiset postaukset ja kommentit on poistettu, toivottavasti vielä palautuvat.

6 kommenttia:

eve kirjoitti...

Mä oon miettiny tota myrkkyä. Tänään huomasin kaupungissa pirulaisten vallanneen alaa takapihalla. Toimiiko se todella? Mitä vieressä nököttäville kukille/kasveille käy?

Zzz kirjoitti...

Samanlaista taistelua käyn voikukkia vastaan, mutta olen häviäjien puolella...niistä saakin oivaa puutarhamultaa, kun jaksaa kantaa kompostiin muhimaan.

Kiittelen käynnistä, lempivärejäni ovat musta ja lila, mutta nyt olen jotenkin päässyt muidenkin värien makuun :)

Zzz kirjoitti...

Ps. ja luen myös Päätaloa, pääasiassa :D.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Eve ja Neferi!
Neferi, tervetuloa Rakkauden taloon!

Eve, käytin aiemmin RoundUpia ja sillä onnistuin tappamaan kaiken: nurmikko oli täynnä kuolleita laikkuja. Toxan tappaa vain leveälehtiset rikkakasvit: voikukan ja piharatamon (joita myös tässä pihassa piisaa). Suosittelen!!

Eloise kirjoitti...

Juu, tuon Fiskarsin voikukannipistimen ajattelin minäkin laittaa kiertoon... turha kapine. Sen jäljiltä puutarha on vaan täynnä reikiä eikä kukaan jaksa sen kanssa taistella voikukka-armeijaa vastaan. Tekniikka ei ole vaikea, mutta työläs, kun niitä on... paljon!
Taidanpa minäkin kokeilla tuota Toxania, äsken kävin käsipelillä kukkia nitistämässä, ne kun on niin ovelia, että kun ajelet leikkurilla yli, ne kasvattaa nupun ihan lehtihankaan...ähähä, etpäs saa meitä lannistettua, ne ilkkuvat...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Eloise!
Juu, Fiskarsia nopeammin voikukat hoituvat käsipeliillä - ja tehokkaammin Toxanilla. :o)