sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ihan pihalla

Mikähän äynväläys oli laittaa kukkapenkki vaahteran alle?? Nypin eilen noin triljoona vaahterantainta ja muutaman päälle. Vaikka missäpä meillä EI olisi vaahterantaimia?? Useimmat hoituvat vaan ruohonleikkurilla.

Samassa kohtaa oli kyllä Anja-rouvallakin kukkapenkki, keltapäivänliljaa ja kevätpikkusydäntä niin tiuhassa, että ei rikkakasvit tai vaahterat vaivanneet. Penkkini on siis liian harva, varsinkin kun kiskoin sieltä aimo määrän myös voikukkaa! Ja keskelle valkoista penkkiä (tai oikeammin valkoiseksi SIUNNITELTUA penkkiä) on punnertanut VALTAVA puska PUNAISENA kukkivaa kevätpikkusydäntä, vaikka kuvittelin kitkeneeni kaikki juuret...(Kuva: Viherpeukalot

Eilisen konttailin pitkin pihoja: kitkin, kastelin, istutin. Istuin ja ihmettelin, särvin siideriä. Kitkin, kastelin ja istutin vähän lisää. Levitin muutaman säkin hevosenlantaa, lannoitin kanankakalla, mustikoita piristin rhodoravinteella.

 
Täpötäysi kesäkukkalannoiteämpäri putosi avatessa käpälistäni eteisen lattialle, avonaisena. Kun olin saanut imuroitua, kuskasin ämpärin pihalle. Palatessa punainen jauhovana kulki eteisestä rappuun ja ulkoportaille, ämpärin pohja oli haljennut... Lisää imurointia. Onneksi se ei hajonnut pihassa, kuinka voikukat olisivatkaan saaneet siitä lisää intoa kukkimiseensa!

PS. Sain Kirsiltä Kirsin käsitöitä -blogista pokaalin, olen ihan otettu!! Kiitos Kirsi! Palaan asiaan kunhan keksin 8 tunnustusta, joita en vielä olisi ehtinyt kälättää kaikelle kansalle...

PPS. Luupäälle 2 viikkoa sitten annettu armonaika on nyt umpeutunut. Lukeeko piski päivisin blogiani? Pahanteko nimittäin loppui siihen paikkaan kun kirjoitin, että hengenlähtö on lähellä... Tyystin eri koira, ihan enkeli!! Tai sitten laumasta erottaminen (tunti saunaosastoa parina päivänä) on tepsinyt.

PPPS. Pahoin pelkään, etteivät Bloggerin "hukkaamat" torstain 12.5. postaukset ikinä milloinkaan palaudu, (odoteltu nyt jo toista viikkoa), vaikka saman päivän kommentit palautuivatkin toissapäivänä. Luonnos (Väriterapiaa) sentään löytyy tekstiluettelosta, ilman kuvia - täytynee muokata se uuteen uskoon loppukuusta, jos tilanne ei tästä parane...

4 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Eipä tarvitsekaan kirjoittaa puutarhauurastuksesta postausta, täällähän se on :D. Paitsi että meille ilmestyy koivun taimia, vaikka koivut on kaadettu jo aikoja sitten.

Koirat oppivat lukemaan ihan siinä missä kissatkin ;).

Mukavaa viikkoa.

Ps. bloggeriin voi vielä ilmestyä ne kuvatkin, mutta ehkä kaikkia ei voida jäljittää, jotta mistä ne on sinne siirretty....yleensä tällaisten kämmien korjaaminen kestää jonniin aikaa.

Tytti kirjoitti...

Ihanaa möyriä puutarhassa,olen itsekin ollut viime viikot iltaisin monta tuntia pihahommissa.
Tuntuu ettei se ikinä tuu valmiiksi.
Pihaa yritän laittaa "juhlakuntoon"tulevia ylppäreitä ajatellen ((:
Mukavaa viikkoa...

eve kirjoitti...

Mulla ainakin oli sen päivän postauksen kuvat Picasassa, vaikka tekstiä ei ollutkaan. Käypä kurkkaamassa, jos sullakin ois siä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Neferi, Tytti ja Eve!
Viikonlopun keli osui kyllä ihan nappiin puutarhapuuhia ajatellen, nyt tulee taas jo vettä. Hyvä niin, lähtee hevosenlanta liukenemaan kasvien juurilta. :o)
Pihajuhlat ovat ihania!! Pistä Tutti paljon kuvia blogiisi, kiitos!! ;o)

Juu, ei minullakaan se julkaistu teksti ihan sellaisenaan tallessa ole, ainoastaan luonnos, joka on ollut sillä Bloggerin varmuuskopiolla, joka on palautettu ennen ongelmatilannetta. Mutta kuvat täytyykin käydä etsiskelemässä Picasasta, kiitos vinkistä!!