torstai 16. kesäkuuta 2011

L.O.M.A

(Kuva: Mika Ylirisku, HS e-kortit)

Ah, VIIMEIN! Pari viikkoa odotettua, kaivattua, toivottua lomaa (tarpeeseen!), kolmas viikko lomarahavapaata. Loput pari viikkoa säästän jonnekin syksyyn, tai ehkä joulun tienooseen. Tai kevääksi... Kuka sitä nyt niin pitkälle jaksaa suunnitella??

 
Loman PITI alkaa eläinlääkärivisiitillä. Lusmu-parka on ollut apea jo toista viikkoa. Ruoka maittaa ja lenkillekin lähtee mieluusti, mutta iltaa kohti alkaa käreä vanhapiikamme kangistua. Ei tee mieli hypätä sohvalle, vauhti hidastuu, portaiden nouseminenkin käy vaikean näköisesti. Voihkii ja huokailee. Illalla haluaa kokovartalohieronnan, jonka jälkeen pitää nostaa nukkumaan nojatuoliin, omin voimien ei pääse. Epäilin revähdystä tai venähdystä, mutta kai se olisi jo tervehtynyt??

 
No, sanoinpa sitten viimeisen työpäivän aamuna Miehelle, että tilaan Lusmulle ajan eläinlääkäriin, pakko sitä on käydä näyttämässä, jos vikaa on sisäelimissä tai vaikka tyrä (voiko narttukoiralla olla tyrä??). Lusmu oli kuulolla. En nyt väitä koirieni YMMÄRTÄVÄN puhetta, mutta eilisen koira mennä viipotti edestakaisin häntä heiluen, jalka nousi ja iloisesti hypittiin sohvalle ja pois. Iltahierontakaan ei kiinnostanut!

 
Wipukat ovat hirvittävän dramaattisia, oikeita mielensäpahoittajia! Murjottavat, paheksuvat, järkyttyvät, loukkaantuvat, riemastuvat milloin mistäkin. Jos ulkoilu ei huvita, onnutaan. Jos vähän huikoo, esitetään nälkäänkuolevaa. Jos telkkaria katsellaan liian myöhään, kaikki 3 huokailevat syvään, haukottelevat leukaperät natisten, yksi pistää tassunsa silmien päälle, toinen korvien päälle ja kolmas TUIJOTTAA syyttävästi.

 
En nyt sitten tiedä, kumpi on teeskentelyä: kankeus vai eilinen virkeys. Siirsin lekuriajan alkuviikkoon, EN KERTONUT KOIRALLE. Katsotaan, kuinka käy...

Käynpäs sitten rillikaupassa. Silmälääkärillä kävin jo kuukausi sitten, mutta kakkukoita koettelemaan en vaan ole kerinnyt. Liekö jotain henkistä vastarintaa, 2-tehojen hankkimisen jälkeen olen auttamatta ikäloppu. Vanha luuska, homeinen huuhkaja, muumioitunut muinaismuisto.

(Kuva: Henry Rantaniemi, Valkeakosken Sanomat)

Käyn myös Kokeilevan KäsityöOpettajan näyttelyssä ja kiepsahdan kirpputorilla. Oikealla torillakin kävisin, mutta tässä kylässä ei tänään ole toripäivä. Jos aurinko paistaa, lipaisen lomasiiderin terassilla. Illalla on kevyttä kultturellia kesäohjelmaa loman alkamisen kunniaksi - toivottavasti säästymme sateilta!

Eilen illalla, saunan lauteilla, LOMAOHJELMOIN itseni!
Päätin, että jokaisena kotona vietettynä lomapäivänä
  • teen kunnon kotiruokaa (viimeaikoina ruokahuolto on ollut - hmmm - yksitoikkoista)
  • siivoan jotain nurkkaa, edes pikkuisen.
  • silitän tovin. Tai ehkä tunnin. Tai jos innostun, niin parikin.
  • puuhastelen puutarhassa, sateellakin.
  • teen jotain käsityötä, enemmän tai vähemmän, mielialan mukaan.
  • luen, vain kohtuudella.
  • sisustan pikkuisen - siivouskin lasketaan sisustamiseksi, jos inspiraatio on kateissa.
  • remonttia EN tee. Mutta voin suunnitella, mitä muut voisivat remontoida.
  • käyn koirien kanssa päiväkävelyllä. Samalla kyylään naapuruston puutarhat...
Siis vain sellaisia puuhia, jotka tuottavat mielihyvää! Päiväkävely kyllä kuulostaa turhan liikunnalliselta, mutta kyyläys-osuus tekee puuhasta mielekästä...

Nyt se alkaa: L.O.M.A !

 
PS. Olisinpas onnellinen, jos ensimmäisen lomapäivän kunniaksi  ensimmäinen pioni puhkeaisi kukkaan! Shirley Temple on ihan selvästi aikeissa leväyttää helmansa auki stepatakseen!

Ihan yhtä onnelliseksi tulisin myös Isoidänunikon purskauttaessa ensimmäiset terälehtensä esiin!

Tältä näyltä sen sijaan soisin välttyväni! Aamukasteinen voikukka näyttää ihan vanhalta punkkarilta. Mokoma anarkisti!

10 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Ihana ja rentouttavaa lomaa sinulle.

Maina kirjoitti...

Oikein rentouttavaa lomaa sinulle ja kiitos visiitistä "mummulassa"! Tosi ilahduttavaa, että viitsit laittaa myös kommentteja :)

Anneli kirjoitti...

Oikein ihanaa lomaa Sinulle !
Ja niinhän se on , että hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty :)))

Kirsi kirjoitti...

Ihanuuksia nuo koirulit ja hyvä että on draamantajua,tylsäksihän se emännänkin elämä muutoin kävisi=D Emännällä tuntuukin olevan loma-asenne kohdillaan joten ei muuta kun ihanaa ja sitä mielihyvää varastoonkin tuovaa lomaa sinulle!

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää lomaa! Toivottavasti hauvelilla ei ole mitään hätää, vaan on sitä mielenosoitusta :)

Anna kirjoitti...

Hyvää lomaa :) JA voi että kadehdin noita sinun pioneita...!!

Täti Sininen kirjoitti...

Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

Minä olen ollut kaksi viikkoa lomalla. Toisen viikon reissussa ja tämän viikon kotona, siivoamisen ja käsitöiden parissa.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos TeSa, Maina, Anneli, Kirsi, Sirutuuli, Anna ja Täti Sininen!
Lomailma on mitä parhain - aion nauttia täysin rinnoin Suomen suvesta! Myös koirat nauttivat. :o)

Eloise kirjoitti...

Voi, voi... et sinä ole vanha, vaikka hankkisit kaksitehot...sillä muuten minäkin olisin, enkä minä ole...en :). Kaksiteholinsseissä on puolensa... paras puoli on, että taas näkee lukea ja tehdä tarkkuutta vaativia töitä silmien rasittumatta. Suosittelen, lämpimästi!

Mukavuuksia lomaasi!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Eloise!
OK, en ole vanha (en SUOSTU olemaan vanha!), etkä sinäkään ole!!
Tosi on, että viime vuosina ei kauheasti ole huvittanut minkään tarkkuutta vaativan käsityön tekeminen! Tai jos tekee, näyttää lopputulos sitten omiinkin silmiin ihan kamalalta... :o(
Kai ne kakkulat täytyy hankkia - juhannuksen jälkeen sitten...