torstai 30. kesäkuuta 2011

Tyynykankaat

Höpö-höpö, ei muka enää juttuja Ålandiasta!? Pöh, purin matkatavarat ja ihan pakko on vielä "reteillä" hienoilla tuliaislöydöillä.

 
Olin aika yllättynyt, että sisutus- ja lahjapuoteja löytyi harvakseltaan, eikä esim. meillä joka nurkalla tönöttäviä kebab-paikkoja lainkaan. Mies sitten tutki asiaa, ja selvisi, että elinkeinonharjoittajalla pitää olla kotiseutuoikeus (jonka saa syntyessään, jos jommallakummalla vanhemmista se on tai hakemuksesta asuttuaan Ahvenanmaalla vähintään 5 vuotta ja hallitessaan ruotsinkielen tyydyttävästi). Vain Suomen kansalaiset voivat saada kotiseutuoikeuden ja sen menettää asuttuaan pidempään kuin 5 vuotta Ahvenanmaan ulkopuolella. Samat säännöt koskevat kiinteän omaisuuden hallintaa ja omistamista. Hyvästi haaveet mökistä Ahvenanmaalla!

 
Mutta jotain löytyi kuitenkin! Maarianhaminasta Tyger & sånt -liikkeestä Svaneforsin keittiöpyyhkeitä (100% puuvilla), joista aion tehdä ensi kesäksi tyynyt grillikatokseen. Jos siis siinä vaiheessa vielä muistan hankkineeni tällaisia...

 
Löytyi muutama pellavan värinenkin, nämä päätynevät vähän nopeammin olohuoneen sohvalle. Valkotekstisen valmistaja on Boel & Jan Ab. Mielestäni olivat hyvin edullisia, kaikki yhteensä (7 kpl) alle 40 euroa!

 
Olen syvästi peltipurkki-intohimoinen (kts. täältä). Pelkän tyhjän peltipurkin ostaminen peltipurkin vuoksi on vähän tylsää. Parhaat väristykset saa, jos löytää jotain tapeellista, joka on kuin sattumalta pakattu ihanaan peltitötsään! Kieltämättä joskus tulee hankittua jotain vähän vähemmänkin hyödyllistä...

 
Mitä esimerkiksi teen ambulanssikuvioiduilla laastatreilla, vaaleansinisävyisillä?
Varsinkin kun inhoan vaaleansinistä väriä.

No, ovathan ne hyvin tarpeellisia, jos vattupuskan piikki sattuu tökkäämään ikävästi sormeen kerätessäni marjoja iltapalaan, joka on tarkoitus nauttia vaaleansinisessä grillikatoksessa!? Siis oikeastaan erittäin tarpeellinen hyödyke, jonka hankinta on ehdottoman perusteltu!

 
Laastareiden söpöisestä peltilodjusta saan aikanaan oivallisen säilyttimen käsilaukkuun muutamalle laastarille, buranalle ja selkäkipupillerille!!
 
Vinkki: Mies poikkesi muutamaan metsästystarvikeliikkeeseen, hintataso on edullisempi kuin Suomen vastaavissa.

 
Grisslehamnissa (Ruotsin puolella) oli pieni Butiken 15 konsthantverkare & Galleri, jossa myytiin mm. kivoja ja EDULLISIA uppsalalaisia Ta i Trä -puutuotteita. Kummipojalle ostettiin "autopalapeli" ja toiselle kummipojalle "älykuutio" ja Anopille kissamagneetti. Yhteensä alle 30 euroa!!

 
 Mielestäni oikein onnistuneet tuliaiset, pienet ja edulliset.

Ja taas kun ollaan kotinurkissa, listataan vielä lomarutiinit:
Kotiruokaa: kreikkalaista salaattia ja grillattuja kanankoipia (kaupan grillistä)
Siivousta: purin matkatavarat ja pyykkäsin
Silitystä: ei silitystä!!
Puutarhaa: Pionien upein kukinta osui reissun ajalle, harmittaa! Kastelua, kastelua, kastelua! Kirsikat alkavat punertaa! Joku on käynyt kaivelemassa mansikkapenkkiä! Kissa, koira, kettu vai ruma ruskea huligaani-rusakkomme??
Käsitöitä: tutkin kaupan käsityölehtitarjonnan (TYLSÄÄ!), isoäidinneliöitä.
Lueskelua: aamulla tovi blogeja, illalla sivun verran romaania.
Sisustusta: ei sisustusta!!
Remontin suunnittelua: juu, EI suunniteltu...
Päiväkävelyä: hmmm, tuota noin, tämä taisi unohtua...MUTTA kävelin Äidin kanssa kilometritolkulla ale-löytöjen perässä!

 
Tosin ale ei nyt oikein purrut meikäläisiin. Äiti etsi juhlamekkoa, mutta jotenkin ajauduimme kodinkoneliikekierrokselle. Kun ei löytynyt leninkiä, Äiti korvasi vahingon jääkaapilla ja mikroaaltouunilla - ja oli oikein tyytyväinen!! Itsekin löysin vain yhden ekopuuvillaisen topin, mieleinen väri. Säästyipä rahat!


KyJy-kuulumisia:

Maarianhaminan kävelykadulla oli poistomyynnissä Divaa, á 3 euroa kerä. Valitettavasti "omaa väriä" oli vain 2 kerää jäljellä. Näistä varmaan vielä jotain KyJyilen...

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ohhoh, löysit kyllä edukkaita "tyynyjä" :)

Anneli kirjoitti...

Voi juku, kun on ihania tyynytarvikkeita !
Ja tuo lanka... mitähän kivaa siitä taiot ???

Konnadonna kirjoitti...

Kylläpä olet tehnyt ihania löytöjä! Ahvenanmaa on kiva kesälomakohde, olen joskus aikoja sitten käynyt ja nyt olen haaveillut uudesta reissusta.

Sonja kirjoitti...

No men härregyyd mitä ihania tyynyliinakankaita! :) Todella herkulliset printit! Täälläkin haaveillaan ihanasta lomasta jossakin lähisaarella, tuppaa vaan nuo "lähikohteet" unohtuvan kun selaa lentolippuja Eurooppaan...

Oikku kirjoitti...

Pyyhkeet eli tulevat tyynyliinatkin ovat ihania, mutta minun mukaan olisi kyllä varmasti lähtenyt tuo ihana "ensiapurasia" ambulansseineen ja laastareineen!

jaana kirjoitti...

Pyyhkeet on aivan upeita =)

Taina kirjoitti...

ooh, mitä tuliaisia; kelpais noi minullekin, vaikka siitä tarvitsemisesta voikin olla montaa mieltä:)

Aija kirjoitti...

Kiitos paketista! Hiukan uskalsin etukäteen epäillä, kuka voisi olla paketin takana ja mikä olisi sisältö mutta yllätyin silti! Aivan ihanaa kun vaivauduit lähettämään kirjat mulle! Mace vähän mutisi että Paulalle pitäisi kertoa hänen postimerkki- ja leimaharrastuksestaan jotta hänkin saisi paketteja ;)

Villasukka kirjoitti...

Löydöt olivat loistavia :). Etenkin (tottakai) se peltilåda ;)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Anna, Anneli, Konnadonna, Sonja, Oikku, Jaana, Taina ja Villasukka!
Ole hyvä Aija! :o)