maanantai 23. tammikuuta 2012

God Save the Queen

Buckinghamin palatsin myymälästä mukaan lähtenyt keittiöpyyhe - Ellun 60-vuotiskruunajaisten kunniaksi - muuttui tyynynpääliseksi.

Tarkkaan ottaen istuintyynyksi työhuoneen tuoliin.

Keskellä komeilee Sukkanauharitarikunnan tunnuslause Honi soit qui mal y pense (Häpeä sille, joka tästä pahaa ajattelee). Eihän siis kukaan pistä pahakseen, että käyttötarkoitus vaihtui uunituoreiden pullien päältä pyllyn alle??

Meillähän ei leivota, ainakaan pullia!!

Ei sen jälkeen, kun eka poikaystävä sanoi - kohta 30 vuotta sitten - pikkupulliani superpalloiksi. Elinikäinen trauma! Vaikka hänen pullansa sen kummempia olleet: ohjeen ½ desilitran rusina-annoksen tulkitsi puoleksi litraksi. Rusinapullia, hah, pikemminkin rupisammakoita! Rusinaa pökkäsi vierivieressä - siitäs sait, mokoma!

Sukkanauharitarikunta (Order of the Garter) on Edvard III:n (kuvassa) vuonna 1348 perustama englantilainen kunniaritarikunta. Ritarikunnan jäsenyys suodaan erittäin harvoille ja sen voi myöntää ainoastaan monarkki. Kuningattaren lisäksi ritarikunnassa on vain 24 täysivaltaista jäsentä, joiden lisäksi ritarikuntaan voi kuulua muitakin jäseniä, yleensä Englannin ja muiden maiden kuninkaallisia. Ritarikunta on Englannin vanhin ja arvostetuin.

Myönnettävät arvonimet ovat Knight Companion (KG) ja Lady Companion (LG). Ritarikunnan jäseniä ovat mm. entiset pääministerit Margaret Thatcher ja John Major, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, Alankomaiden kuningatar Beatrix ja Norjan kuningas Harald V. (Kuva ja lähde: Wikipedia)

PS. Olipa mielenkiintoinen ja jännittävä vaali-ilta!! Jännitysnäytelmälle jatkoa 2 viikon kuluttua... (Kuva: Iltalehti)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toiottavasti se jatkuukin nimenomaan jännitysnäytelmänä!! :D

Kirsi kirjoitti...

Ei sitten niin minkäänlaista kunnioitusta kuninkaallisia kohtaan,persuuksien alle vaan,niin sitä pitää=D Jännitysnäytelmää odotellaan/toivotaan täälläkin!

Nettimartta kirjoitti...

Päivän parhaat naurut kirvoitti sun rusina/rupisammakkopullas :D

Hiano istuin tyyny, ihan kuninkaallinen elikkäs sun tapauksessa kuningatarmainen.

Anonyymi kirjoitti...

Ai kauheeta, piti ihan yöllä yksikseen hihitellä noita sun juttuja. Kiitos 30v vanhojen muistojen. Pitää varmaan lueskella näitä aina päiväsaikaan.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Pepi, Kirsi; Nettimartta ja Anna! :o)