keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kesätyöläinen

Veljentyttö Nuorempi tuli viikonlopuksi kesätöihin - viimeiset hetket käsillä, alkaa koululaisilla loma käydä vähiin.

 
Pystytimme pihaan VYYHTIMIS- ja KERIMISPAJAn!

Mummu-vainaan vyyhdinpuut kiinni puutarhatuoliin, kerijälaite mattotelineeseen, vyyhdet roikkumaan grillikatoksen amppelikannakkeeseen ja Veljentytön Kummitäti (Sisko) kirjuriksi.

 
Homma kävi vauhdilla! Tehokasta ja järjestelmällistä kuin liukuhihnalla!

Minä vahdin vyyhdinpuita, että lanka kulki tasaisesti. Veljentyttö Nuorempi pyöritti kerimislaitetta niin vimmatusti, että pelkäsin jännetuppitulehduksen iskevän tai vähintäänkin kammen katkeavan! Sisko kirjoitteli maalarinteipin pätkiin väriaineiden nimet ja piti yllä työmaaruokalaa (valmisteli grilliaterian).

Muutama hailakka sävy jätettiin ihan tarkoituksella kerimättä, värjään ne uudestaan seuraavalla kurssilla voimakkaampien sävyjen toivossa. Kaikki muut edellisellä värjäyskurssilla värjätyt vyyhdit (22 kpl) saatiin somiksi keriksi tuossa tuokiossa. Melkein vuoden niitä ehdin roikotella ompeluhuoneen naulakossa... Mutta yksin tämä homma ei olisi sujunut ollenkaan näin sukkelaan - tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei olisi sujunut ollenkaan...!!

Lisäksi Vt Nuorempi teki hommaa toisinpäin: vyyhtesi Karnaluksin tarjouslankoja kerältä vyyhdeksi seuraavaa kurssia varten. Tätä jäi vielä vähän itsellekin kotihommiksi, mutta se sujuu ihan omin voimin - vaikka TOSI TYLSÄÄhän se homma yksin on!

Kesäduuniin kuului täysihoito, Vt Nuorempi ja Sisko koemakasivat Miehen synttärilahjaksi saaman Jyskin parivuodeilmapatjan. Mies suunnitteli kytkevänsä patjan ajastimella pistokkeeseen, jotta patja tyhjenisi ja Sisko nousisi keittelemään aamukahvit juuri sopivasti Miehen lähtiessään töihin...

 
Keitteli sumpit itse, kun sai luvan käyttää Siskon tuliaisiksi tuomaa kuorivaa KAURAPUUROSAIPPUAa hienon hipiänsä hellimiseen...Tuoksu on aivan mielettömän upea - hienostunut maitokahvin ja vaniljatoffeen sekoitus! Ja jättää ihanan tunnun iholle! Myös alla olevat pyyhkeet (2 kpl) olivat Siskon tuliaispaketissa. Kivat!

Kiitokset Velejntyttö Nuoremmalle ja Siskolle!

PS. Patja oli hyvä - jopa niin hyvä, että Sisko harkitsi samanlaisn hankkimista ihan jatkuvaan käyttöön.

7 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Joukkovoimassa sen salaisuus :)

Sonja kirjoitti...

Minä jo odottelin että olisit keksinyt jonkin näppärän tavan saada kerät vyyhdeiksi. Ei auta muu kuin viritellä vyyhditsemispiste kuntoon ja antaa mennä... :) Täällä lisähaastetta tuo vielä aavistuksen utelias kissanpentu, joka ei todellakaan usko mitään kieltoja eikä varmasti malta painua päiväunille...

Anneli kirjoitti...

Tuollainen kesärenki kelpaisi tännekin.
Kuule meillä viinimarjat oli jo melkein ylikypsiä :))

intsu kirjoitti...

Aina sulla siellä on joku mielenkiintoinen projekti:) Minä tarvitsisin kokoaikaisesti tommosen näppärän tytön avukseni,siivoais,laittais ruokaa yms. kaikkiin kotitöihin ja mä vain saisin olla lankakasojeni kanssa:)
Hauska se miehesi lausunto,että saat pienimuotoisen seikkailun aikaiseksi,vaikket kävisi kuin roskapussin viemässä:D Tuo lausunto on kuin oman mieheni suusta....hmn... mitenhän ne niin ajattelee...!?

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Neferi, Sonja, Anneli ja Intsu!
Olisi kyllä ihanaa, jos kotona häärisi kotihengetär ja itse saisi keskittyä vain kivoihin, mukaviin, ihaniin, rentouttaviin asioihin! Tai jos tekisi niitä tylsempiä rutiineja, olisi ainakin seuraa!
*
Haluaisinpa olla kärpäsenä katosa seuraamassa Sonjan ja kolmen kissan vyyhteämispuuhia...

PIUZA kirjoitti...

Ihanaa, sait viimein vyyhdit rulliksi! Oli varmaan hauskaakin!.. ja mies taas keksii..;)

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Paula!
Kivaa oli, kesän parhaat talkoot!