keskiviikko 10. elokuuta 2011

Viimeiset KyJyt aloitettu

Ah-hah-haa, ehdinpäs ajoissa!! Ja jäi vielä kokonainen päivä luppoaikaakin!!! Dead linehan on siis vasta tänään puoleen yöhön mennessä... 

 
KyJy #12 "Karvalaukku" meni purkuun, liian tönkköä jo kudottaessa, saati sitten huovutuksen jälkeen... 

Paula Piuzan torilta ehdotti tyynynpäällistä, Schoeller Lana mix muuttaa siis muotoaan tämä tavoitteenaan. En vaihda kuitenkaan työnimeä, koska langan riittävyydestä ei ole takeita ja lopputulos saattaakin olla olomuodoltaan ihan jotain muuta... Myös Schoeller Filzistä muotoutuu uusi Kyjy #22.

Vihoviimeisetkin KyJyt ovat siis puikoilla!

Ensimmäisenä toive-KyJy eli Veljentytöiltä kysytty neuleideoita, josko olisi toiveita talven varalle...

Hiisi vieköön, etten tajunnut laittaa reunaehdoksi "EI MUSTAA"! Inhoan mustien neuleiden tekemistä - inhoan mustaa väriä ylipäätään, kutominen on hitaampaa, kun virheitä tulee helpommin eikä kuviokaan erotu kovin selvästi valmiista neuleesta. Tokihan ymmärrän, että 13-vuotias haluaa näyttää Draculalta tai Zorrolta tai Batmanilta - ai, mutta ne ovatkin kaikki miehiä... Hmmm, no, musta kuin... kuin... kuin jätesäkki? Äh, kuin musta hevonen?? Kuin Tuonelan joutsen? Kuin Milla Magia? (Kuva: Disney)

 
KyJy #20: Pitsikauluri Veljentyttö Nuoremmalle, Moda 2/2011 malli 39. Nätti malli, kiva kutoa - onneksi tehdään 7:n puikoilla niin sujuu mustanakin... Lankana Novita Flipflop. Langassa viehättää ajatus kierrätyksestä: muovipullot on jauhettu hiutaleiksi, joista valmistetaan kehruumassaa, josta puolestaan tehdään polyesterikuitua kuten muissakin tekokuitulangoissa. Kierrätetyn materiaalin osuus on 80%. Tämä on siis kantaaottava neule! 

KyJy #21: Pyöröjakku Novitan ohjeella, vähän jotain isompaakin kun teki mieli aloitella... Puron sijaan lankana Novita Rose mohair, ihastuin niin väriin poistokorista sen bongatessani. Puikot 5½.

No, aloitettuani en olekaan niin kovin innostunut... Väri on edelleenkin hyvä, mutta neulos turhan isosilmäistä, vaikka lankasuosituksen mukaiset puikot ovatkin. Enkä ole koskaan oikein ollut villatakki-ihminenkään...

KyJy #22: Valjastin myös hierojan mietintätalkoisiin, hänen ehdotuksestaan aloitettu huovutettu saunahattu, ihan itse kehittelin mallin lierilliseksi tonttulakkimalliksi. Lankana "karvalaukku-aloitettu" Schoeller Filzi, seiskan pyöröpuikoilla.

Ensin ajattelin lahjaksi, mutta en keksinyt ketään, joka käyttäisi (tai edes kuvittelisi käyttävänsä) saunahattua. Joten teenkin tämän itselleni - ja kenties tästä tuleekin työmatkahattu. Mies kyllä ilmoitti, että jos aikeeni on esiintyä töröttävä tonttulakki päässä julkisilla paikoilla, hän sitten kulkee työmatkat eri busseilla kuin minä...  

 
KyJy #23: Grillikatoksen hyllyjen reunaan pellavaiset reunapitsit. En vaan aloittaessani tajunnut, että pellavalanka on niin kovaa ja niin ohutta ja kuviokin on niin pieni... Mutta teen, kun aloitin! Lankana Karnaluksista vartavasten ostettu Anchor Artiste Linen, virkkuukoukku 1,75.

 
KyJy #24:n ideoinnin kanssa oli tulla kiire, mutta illalla sain ihan melkein kuningasajatuksen! Marraskuisilta Kädentaidot-messuilta ostin sinisävyistä 7 veljestä Jättiraitaa monta kerää, kun halvalla sain. Että olen moneen otteeseen katunut sulovilenmäisyyttäni, lankahan on ihan kamalan väristä!

Keksin kutoa kahdelta kerältä ja pätkäisin valkoiset osuudet vallan pois - ja lopputulos ei sitten olekaan hullumpi! Oikeastaan ihan kiva! Kudon näitä niin monta kuin lankaa riittää, mökkisukiksi. Eipä haittaa, jos pari katoaa...

Nyt sitten vain KyJyillään....

KyJyn ajan eli jouluun asti sivupalkista löytyy linkit aloituksiin, lihavoiduista päätyy valmiisiin tekeleisiin.

PS. Lupaan, että huomenna raportoin viimein viikonloppuretkestämme...

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana. Minäkin aloitan alusta, jos en ole tyytyväinen niinkuin Sinä tuon karvalaukun kanssa.

PIUZA kirjoitti...

Aijaijai, sinulla olikin siinä mukana huovutusvillaa. Oot kyllä ihmeen aikaansaava! Minä oon aloittanu yhden"Kyjyn";D Sanoittasko kaikki kykyjensä mukaan KYJY.:D Hetkinen.. nyt kun mietin, niin olihan niitä enemmän.

Oijoi. Toivotaan, että Lana mix riittää tyynyyn. Ihanaa pehmeyttä! Siis lankaa en tunne, mutta ulkonäön mukaan.

Musta, kun salmiakki? Mutta joo, kyllä minäkin tekisin mielellään värikästä! Väriä, väriä väriä.:) Siis Kantaaottava Pitsikauluri! Mielenkiintoista nähdä minkälainen on valmis Huovutettu saunahattu! Pellava tosiaan varmaan on vähän kovaa virkata. Tuosta tulikin mieleeni oma neliöhuivi, jota virkkaan 2 koukulla, että olisi kiva saadakin se valmiiksi, nyt kun käyttöaika alkaa lähentyä.

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Enkuli ja Paula!
Salmiakki ei tosiaan tullut mieleen, se onkin hyvä vertaus. :o)