keskiviikko 24. elokuuta 2011

Soffakaupoilla

Voi jessus sentään!!

Mies imuroi koko talon, siitä innostuneena moppasin keskikerran saadakseni puhtoiset matot lattiaan. Samalla tuli tutkittua sohvaakin vähän tarkemmin... Nykyinen olohuoneen nahkainen ei ole mikään röhnötyssoffa, joten en juuri edes istahda sille ja Mies yleensä imuroi ja pyyhkii pölyt sohvasta.

Kissus auta, missä kunnossa sohva on!!!

Koirat ovat kynsineet niin selkä- kuin käsinojatkin. Eikä mitään yksittäisiä naarmuja, vaan pesää on rakennettu oikein huolella - pitkiä ja syviä raapaleita on TUHANSIA aina yhdessä paikassa!! Ja niitä paikkoja on joka puolella sohvaa...

Eikä siinä vielä kaikki!

Toisesta käsinojasta oli nahka ihan ruvella ja rakkuloilla. Ihan kuin joku olisi buklannut ja jättänyt roippeet niille sijoilleen kuivumaan!! Pöyristyttävän-järkyttävän-hirvittävän-ellottavan-yököttävän näköistä!!

Miehen tultua koulusta (kouluviikko siis taas) taivastelin sohvan kuntoa ja erityisesti ihmettelin yrjöläimärettä. Juu, ei se oksennusta ole, selvisi, Miehen tekosia kuitenkin...

Jo jokusia kuukausia sitten Mies oli saunan jälkeen pyjama päällä istahtanut sohvaan ja nojaillut käsinojaan vartin verran. Noustessa oli kuulunut hirveä ritinä ja ratina, kun Mies oli LIIMAUTUNUT sohvaan kiinni!! (Muistan kyllä tapauksen nyt kun Mies kertoi siitä!) Ilmeisestikin sohvan pull up nahkan vahakäsittely on sulanut (??? !!!) miehen pyjaman selkään... Kiva!!

Siltä seisomalta vaadin lähtöä huonekaluhelvettiin! Ideapark on lähinnä, siis sinne.

Viikon päästä on tulossa viikonloppuvieraita. Arvatkaapa mitkä ovat valikoimat, kun
 1. sohvan toimitusaika saa olla max. 1½ viikkoa
 2. se EI saa olla nahkaa
 3. se EI saa olla kangasta, johon koiran kynnet pystyvät
 4. se EI saa olla yksivärinen (koiran kuola ja karvat suorastaan HOHTAVAT sellaisessa)
 5. se EI saa olla musta eikä valkoinen eikä oikeastaan oikein minkään muunkaan värinen
 6. se EI saa olla mitään mummo-mallia
 7. siinä EI saa olla metalliset jalat
 8. siinä EI saa olla höyhentäytteisiä tyynyjä 
 9. sen pitää olla ISO, mutta mahtua minimaalisen kapeista oviaukoista
 10. rungon pitää olla täyspuuta
 11. ja se saisi mieluiten olla kotimainen
No ei kovinkaan kummoiset!

Kaikki kalustemyymälät kierrettiin, tutkittiin, koeistuttiin - vauhdilla, aukioloaikaa oli 2 tuntia käytettävissä. Oli jo epätoivo iskeä...

Mutta ARVATKAAPA MITÄ!? Maskun kiva myyjäpoika (terveiset vaan Jaakolle!!) perehtyi huolella ongelmaamme ja esitteli pari MELKEIN sopivaa, mutta aina joku vaatimuksista jäi uupumaan.

Vaan sitten tämä tehomyyjä löysi juuri kriteereihimme sopivan sohvayksilön!!

Kaiken kukkuraksi sohvassa on 20 vuoden takuu rungolle ja 10 vuoden takuu istuintyynyille (takuutta emme olisi edes osanneet vaatia...)! Lisäksi lupasi vasta myymälään tulleen mallisohvan lainaksi, jos tehtaalta eivät ehdi toimittaa upouutta viikossa!! He tuovat lainasohvan ennen visiittiä ja sitten sen "virallisen" (jos lainasohvaan täytyy turvautua) ja vievät vielä vanhatkin pois - kaikki maksutta! Ja hyvän alennuksenkin vielä antoi!!

Pakkohan siinä kaupat oli tehdä!!

 
Juu, tuollainen se on kuin kuvassa paitsi eri värinen, erilaisilla jaloilla, erilaisilla käsinojilla, ilman irtotyynyjä ja divaani on toisella puolella. (Kuva: Pohjanmaan Kaluste Oy)

Kaiken lisäksi olin päättänyt, että meille ei IKINÄ tule divaanisohvaa - vaan niin se mieli muuttuu, koeistumalla. No, koirat siitä ainakin tykkäävät! Sitäpaitsi myyjä oli niin ihastuttavan ammattitaitoinen, että siinä menee samaan syssyyn yksi divaanikin (vaikka myyjä olisi kyllä myynyt sohvan ilmankin, mutta ei se enää siinä vaiheessa haitannut...).

Pakon edessä taitaa sisustuskärpänen purra, palataan asiaan lähiviikkoina...

Viimein sain toimitettua Neferille Rakkauden talon kesäarvonnan bonus-palkinnon. Seurantatunnuksen mukaan paketti on noudettu postitoimipaikasta, joten uskallan sen paljastaa nyt täälläkin:

Neferi kertoi mieluisimmaksi aihealueeksi käsityöt, joten sen tiimoilta (ahkerasti hänen blogiaan tutkittuani) keräilin pakettiin tavaraa pitäen mielessäni lempivärin (violetti) ja intohimon neulomiseen:
 • pala kokenilla värjättyä puuvillakangasta, kankaan verkkomainen painokuvio jäänyt värjäyksessä hauskasti esiin
 • 100 g Novita Nalle Kukkaketoa, väri syreeni
 • 100 g kokenililla värjättyä Volare-sekoitelankaa
 • kerät kokenilli III ja sinipuulla värjättyä Viron villaa
 • purkki Isän ja Veljen tekemää hunajaa 
 • pussillinen Halvan Wanhan ajan lakua
 • 6 lasihelmeä (tuplasin Neferin onnennumeron 3)
Tarravimma toimitti Neferille suoraan "virallisen" palkinnon: Coffee- ja liitutaulutarrat + liidun.

Nyt voisi olla uuden arvonnan paikka, kun 50 lukijaa on tullut täyteen... Tervetuloa uudet lukijat: Kardemumma, Bellagio, Pirjo, Satu, Rentukka ja Lipputangon_nuppi! Arvonta tulee sitten taas joskus omalla ajallaan, ihan omilla säännöilläni... ;o)

13 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Onnea uudelle sohvalle :) ja kiitoksia vielä kerran hienosta paketista ja tarroista.

Lakut ovat vielä PUSSISSA...minulla on valtavan hyvä itsehillintä :D.

Kirsi kirjoitti...

Tuli ihan ostostv mieleen tuosta "eikä siinä vielä kaikki" =D Niin vaan lähti makeilla nauruilla tämäkin päivä käyntiin,kiitos sinun loistavan kirjoitustapasi=D Varsinaista up-nahkaa kyllä sohvanne onkin,jos ihan miehen mukana ylös nousee...Kauniin sohvan olette löytäneet,siitä se inspis lähtee:)Naurunpurskahduksia sinun(kin) päivääsi!

Eloise kirjoitti...

Sohva ja lemmikkieläimet ovat vaikea yhdistelmä, tiedän. Olipa onni, että teille sattui ammattitaitoinen myyjä, sellainen on kullanarvoinen tällaisissa tilanteissa! Todella loistavaa palvelua myös tuo lainasohvasysteemi...enpä usko, että jokaisessa liikkeessä sellaiseen suostuttaisiin.

Vee kirjoitti...

Koirat, miehet, lapset ja sohva... Kamala yhdistelmä! Mies viskoo kaffetta sille, laps milloin mitänkin ja koirat petaa ja karvastaa. Mää en ees mahdu meidän divaanisohvalle. Onni on hyvä myyjä :)

JaanaElina kirjoitti...

Olipas teillä kovat vaatimukset sohvan suhteen.Itseasiassa pitäisikin noita vaatimuksia kirjoitella aika monen ostoksen yhteydessä.Tulee joskus ostettua sopimatonta,kuten meidän astiapesukone.Hyvin kyllä pesee,mutta meidän astiat on ei sovi kunnolla sen koreihin.Jostain luin että pitäisi ottaa astioita liikkeeseen mukaan ja sovittaa koreihin.Nykyisin kun on vaikka minkälaista vinkkeliä niissäkin.

Teillä on mahdottomasti touhua siellä.Maltahan huilailla välillä.

Mukavaa loppuviikkoa.

JaanaElina kirjoitti...

Ai niin sohva näyttää oikein hyvältä.

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvännäköinen sohva teille on tulossa.

PIUZA kirjoitti...

En melkein malta odottaa, että minkälainen sohva sieltä nyt tulee!:)

t.Paula

Anonyymi kirjoitti...

Katsoimme kuvaa ja mietimme, että "ei metallijalkoja", "ei mielellään mitään väriä eikä yksivärinen" jne. ja mietimme, että OHO, siis tuo sohva, mutta ei tuo sohva :-). Meistä on hieman harmillista, että noin kaunis yksilö päätyy koirien lepopaikaksi...

Maina kirjoitti...

Onnea uudelle sohvalle!
Lokoisa soffa! Odottelen kuvaa siitä valitusta. Ideaparkin Maskusta olen minäkin saanut hyvää palvelua sohvaa ostettaessa, vaikka lopullinen kauppa tehtiinkin sitten saman ketjun myymälässä täällä kotikylässä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Neferi, Kirsi, Eloise, Vee, JaanaElina, Sirutuuli, Paula, Anonyymi (ai-jai, ettei vaan Maskun pojat??) ja Maina!
Ole hyvä Neferi - ilo on minun puolellani!
*
Hvä asiakaspalvelu alkaa olla valitettavan harvinaista herkkua - siksi niin ilahduttaakin, kun sellaiseen toisinaan törmää!! :o)

PIUZA kirjoitti...

Täytyy vielä sanoa, että olen minäkin saanut Maskussa hyvää palvelua!:) Se oli tosin pääkaupunkiseudun Masku (ei millään enää muista mikä, kun aikaa on niin kauan). Se on kummaa miten jotkut tietyt kaupat muistaa ja useimmiten ne vielä paremmin, missä saa huonoa palvelua.. t.muistan ikuisesti sen yhden.. johon en jalallani enää astu..

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Niin totta! Ja usein myös sana huonosta palvelusta kiirii pidemmälle kuin tieto hyvästä...