sunnuntai 7. elokuuta 2011

Ilmatieteenlaitos huijasi jälleen

Ilmatieteenlaitos lupasi eiliselle iltapäiväsateita. Tarkoitus oli käydä viimein mattopyykillä, mutta sukelsinkin sitten sadetta odotellessa herukkapuskiin.

Pöh, pah ja perskules!

Iltapäivällä ropsautti muutaman tipan, kannattaisiko sellaisia nyt säätiedotteessa kuuluttaa??? Alkuillasta taivas kirkastui - kyllä otti taas pattiin, olisi pitänyt luottaa vain omaan vaistoon ja lähteä mattorantaan!

 
Sain sentään kerättyä 5½ ämpärillistä punaherukoita, Miehen avustuksella osa keiteltiin illalla mehuiksi. Olipa sekin outoa!! Yleensä Mies on vain virittänyt grillikatoksen puuhellaan tulet töihin lähtiessään, mutta nyt hän oikein OSALLISTUI!

 
Mieshän ei siis poimi marjoja, mitään marjoja. Olen melkein saanut perille, että niitä minun poimimiani napostellaan vain käsittelemättömien ämpäristä - en sentään perkaa niitä hänelle suuhun valmiiksi!!

Koirat sen sijaan ovat olleet uskollisia seuralaisia vuodesta toiseen mehustuksen aikaan. Eivät ne kai niin muuten välittäisi, mutta täytyyhän sitä vahtia, jos vaikka grillimakkaraa jossain välissä käristäisin...

Vielä jäi punaisia puskiin ja Ystävätär kutsui keräilemään mustia omasta pihastaan. On tämä vaan ihanaa aikaa!!

PS. Ilmatieteenlaitos lupasi kuivaa yötä, ripustelinpa siis illalla pyykit pihalle. Siellä ne nyt roikkuvat, 3 koneellista, likomärkinä...

7 kommenttia:

gone to the beach kirjoitti...

No saitpa marjat kerättyä. Jospa mattojen pesu ilmoja vielä löytynee! Varmasti. Ihana tuo teidän koiru. Ja mikä voittaakaan pyykinkuivatusta ulkona!

TeSa kirjoitti...

Sade olikin tarpeen.
Mattorannalle ehtii vielä.

sofia kirjoitti...

Kiitos hillovinkeistä. Kauankohan hillot säilyvät avaamattomina? Minulla aina jää loppupurkki käyttämättä ja sitten tulee hometta. Mietin, josko tekisi noihin isompiin piltti-purkkeihin satsit, oliskohan järkeä? Minulla kasvaa vattua itsellä villinä pihassa, siitä varmaan jokunen purkki tulisi.Osan olen pakastanut ''terveys''pirtelömarjoikseni ja tytölle puuroon.

PIUZA kirjoitti...

Ihailen vain tämän postauksen kuvia ja niiden värejä, kun luen blogiasi vanhalla koneella. Jossa siis kuvat näkyvät vain pienellä ruudun osalla 'nätisti. Uudempaa ei saa kuntoon kunnolla, joten en tiedä miten bloggauksen käy. Ainakaan se ei ole enää huonon koneen ansiosta yhtä kivaa!

t.Paula

Sirkka kirjoitti...

Olen itse ottanut tavaksi pestä matot ennen Juhannusta. Kuivuvat nopeasti, eikä tarvitse stressata sitten koko kesää asian kanssa. Kai sinullekin vielä hyvät pesuilmat tulee.

intsu kirjoitti...

Joo,kyllä säätietoihin ei voi varmuudella luottaa. Jos niihin olis uskominen,niin olen miehelleni sanonut,että meinaavatko ne säätieteilijät tulla yöllä minut tappamaan,kun monta kertaa ovat ennustaneet,että kuurot kuolevat yöllä:D No,en minä ihan täysi kuuro ole,mutta yhtään ilman kuulolaitetta ei pärjää.
Mutta tää loppukesä ja syksykin on ihanaa aikaa,kun kaikki sato kypsyy. On niin paljon kaikkia marjoja,on uusia perunoita ja syksyä myöten vihanneksia ja juureksia ja omppujakin.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos lphdun sanoista GttB, TeSa, Sofia, Aila, Paula, Sirkka ja Intsu!
Toivon todella, että kelejä vielä riittäisi!!
*
Sofia, pikkupurkit on varmaan hyvä idea - jos vain säilytystilaa riittää. Useinhan se on juuri purkkiin päässyt ilma, joka tuotteet homehduttaa, hyvin desinfioidussa purkissa pitäisi säilyä, jos kuorii ennen purkitusta vaahdon hillon päältä pois.
*
Minullakin TAVOITTEENA pyykkäys ennen juhannusta, mutta syksyyn se aina tuppaa jäämään...
*
Meillä oli syyshäät juuri sadon kypsymisen vuoksi - ihania juures ja kasvisruokia tuoreiat vihanneksista ja juureksista. Omasta kasvimaasta en kuitenkaan haaveile! :o)