perjantai 26. elokuuta 2011

Ihasteluehtoo

 
Eilen Opistolla oli kasvivärjäyskurssin viimeinen vaihe: IHASTELUEHTOO, kurssilaiset toivat näytille "parhaita palojaan". Kuvassa Satu-Marjon lankalaari, 25 litran laatikko täynnä kurssin satoa!! Huomaa ihanat kirjavat langat, ne on tehty vyyhtejä letittämällä ja eri liemissä lettiä liottamalla!

Karoliinan hehkuvat silkkilangat suorastaan sokaisivat!!

Mielenkiintoista oli todeta sekin, miten erilaisia sävyjä samasta väripadasta oli tullut eri materiaaleihin: villaan, silkkiin, puuvillaan, bambuun, alpakkaan, viskoosiin, pellavaan, ramiin ja erilaisiin sukkalankoihin (Seiskaveikkaa, Nallea, Isoveikkaa jne.). Kuvassa Sirpan ryijylangat - toivonpa jonain päivänä näkeväni vielä valmiin työnkin!!

Muutama kurssilainen oli ehtinyt jo heilutella puikkoja ja koukkujakin! Kuvassa Karoliinan nuket, hänen mummonsa oli tehnyt samanlaisia aikoinaan.

Armi oli virkannut pitsiliivin, jossa oli napeilla kiinnitettävä hiha ja toisena hihana neulottu "sydämenlämmitin" - liivi ja jakku samassa paketissa!! Aivan ihana keksintö ja tosi kivan näköinen!! Valitettavasti kamera jälleen haalisti värit, tässä oli kerrassaan upeat väriyhdistelmät!! (PAKKO saada uusi kamera, tarkennuskin mitä sattuu!!)

Sonja oli leikellyt vanhan silkkihuivin palasiksi, viskonut palat eri väripatoihin ja ommellut takaisin yhteen - erittäin onnistunut uudistus!!

Kaikkiaan kurssilaiset (13+15 hlöä) olivat värjänneet 75 kg lankoja ja kankaita!! Sattumalta värjäysprosessejakin oli sama määrä eli 75 värjäyserää!! Tarkkaan ottaen 43 eri kasveilla tehtyä värilientä (I värjäys), voimakkaimmista väreistä saatiin myös II (13 väriä) ja jopa III värjäys (9 värilientä), lisäksi 6 erilaista käytettyjen väriliemien yhdistelmää ja 4 kerrosvärjäystä!! Kuvassa värjättyjä Fantti-langan pätkiä.

Lisäksi värjättiin myös huovutettuja palleroita, huopalevyä, tupsuja, puuhelmiä, paimentolaismaton paloja, silkkihuiveja ja vauvanvaatteita.

Kyllä oli kiva kurssi!
Kiitokset Opettajalle ja mukaville kurssilaisille!!
Ensi vuonna taas uudestaan!!!

11 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Ei voi kuin mykistyneenä katsoa miten kauniita värejä onkaan langoissa.Mitä kaikkea ihanaa noista langoista sitten syntyykään.

Harmi kun täällä ei ole tuota kurssia.Ilmoittautuisin oitis.

Aurinkoista viikonloppua sinne.

Minz kirjoitti...

Oooh! On kyllä upeita värejä. Jos näistä kuvista vielä värit ovat komeammat, niin sittenhän tulee jo nälkä... Herkullisia sävyjä!

En ikinä ole ajatellut itse värjäyttäväni mitään, mutta nyt alkoi pieni tikutus takaraivossa, että ehkä sittenkin, joskus... :)

Eloise kirjoitti...

Voi mitä väriterapiaa :).

Hannele kirjoitti...

Kyllä kuola valuu, kun noita herkkuja tuijottelee... Itselläkin kökkii vaatehuoneen hyllyillä muutama laatikollinen ryijyä varten värjättyjä lankoja, koskakohan saisi senkin projektin aikaiseksi :)

Kardemumma kirjoitti...

Huokaus, olen yhä syvemmällä näiden värjäyshommien kanssa. Kohta kokeilen itsekkin. Pelottaa vai miten se vie mennessään. Niin ihania tuotoksia olette saaneet.

Zzz kirjoitti...

Olipa satoisa kurssi ja hienoja tuloksia.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina, Minz, Eloise, Hannele, Kardemumma ja Neferi!
*
JaanaElina, ilmottaudu mukaan tänne Opiston kurssille! :o)
Nytkin kurssipaikalla yöpyi Opettajan lisäksi 5 kurssilaista, kaukaisin oli tullut 515 km päästä. :o)
*
Kasvivärjäys on kivaa!! Kyllä se monet on vienyt mennessään - niin kuin kaikki hienot, kivat, hyödylliset harrastukset!! :o)

PIUZA kirjoitti...

Sinulla tulee postauksia niin tiuhaan, ettei perässä pysy ;)

Wau, aika magee tuo letitystekniikka! Uiuiui.. nuo hehkuvat silkkilangat. Niihin kun pääsisi käsiksi!!:))

Niin, sanoisin, että sävyjen erilaisuus johtuu juurikin siitä langan karkeudesta. Villahan on vaikka siihen oikein hienoon silkkiin verraten hyvin karkeaa, eli langan syyt jos näin voi sanoa, ovat hyvin karkeita. Kävin yhden kurssin, josta näistä puhuttiin. Miksiköhän en kirjoittanut siitä postausta? Hymm.. niin se jäi taas ajatuksen tasolle.:D

Tuohon jää varmasti niiin koukkuun!:D

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Olet oikeassa Paula! Myös se vaikuttaa, millä pesuaineella langat ja kankaat on pesty ennnen värjäystä, jopa ihan vesikin (kraanavettä Joensuusta vai Hyvinkäältä tai kaivovettä Mikkelistä tai Lapualta) vaikuttaa lopputulokseen - sadevesi on parasta, kuulemma.

Leena kirjoitti...

Värjäys on vienyt minut mukanaa jo kauan sitten, silloin tuli kurssitkin käytyä. Nyt oli ihastuttavaa katsella kurssisi yhteistuotoksia. Kun on paljon tekijöitä ja heidän työnsä kootaan yhteen, niin katseltava riittää. Kiitos tästä väripläjäyksestä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ole hyvä Leena! :o)
Opiston Opettajalle tämä oli 29. peräkkäinen kesä, jolloin pitää värjäysleirejä - harrastus siis vie mennessään... ;o)