perjantai 5. elokuuta 2011

Lehtitilauksia

Vasta olen pikkuhiljaa alkanut päästä eroon vanhoista lehtitilauksista, kun tuppaavat lehdet jäämään lukematta...

 
(klikkaa kuvaa)

... ja nyt sitten bongasin Buttermilk Bisquits -blogista linkin edullisiin amerikkalaisiin lehtitilauksiin. BB kirjoitti omista tilauskokemuksistaan, ja homma näyttäisi toimivan hyvin, aloitus pienellä viiveellä vain.

Ja ovathan nuo lehdet ihan JÄRKYTTÄVÄN edullisia!!

Mitä tehdä??

 
Country Living -tilaus 3 vuodeksi (3*12 numeroa) toimituskuluineen maksaa 69$ - siis noin 50 € eli vain 1,40 € / lehti.

"Country Living on täynnä maalaismaisemaa ja -romantiikkaa. Antiikkia, keräilyesineitä ja ajan patinoimia huonekaluja ihmisille, jotka arvostavat kotiaan ja haluavat sinne vain parasta.

Haluanhan minä!!

Akateemisessa myydään brittiversiota á 8,20 € - säästän siis melkein 250 euroa 3 vuodessa... No, tämä USAlainen variaatio saattaa olla vähän erityylinen ja halvempikin (Lehtiapajalta tilattuna UK-vuosikerta 94 euroa ja USA-vuosikerta 45 euroa). Mutta silti...

Akateemisessa hipelöin aina poiketessani Verandaa, mutta hurja irtonumerohinta 9,20 € on aina saanut jättämään houkutuksen hyllyyn.

Siitäkin huolimatta, että se on "tasokas, upeaa kuvamateriaalia sisältävä sisustuslehti vaativaan makuun".

Juu, olen HYVIN vaativa! Vaativa mieleni olisi myös halunnut tietää, miksi lehden toimituskulut ovat 1½ kertaa kalliimmat kuin CL:ssa, vaikka lehti ilmestyy puolet harvemmin (6 numeroa vuodessa).

Äimistyneenä ja äityneenä päätin ottaa koejakson vain vuodeksi, hinta toimituskuluineen 36$ eli n. 26 €, jolloin yhden lehden hinnaksi jää n. 4,40 € - reippaasti alle puolet irtonumerohintaan nähden!

Mitä muutakaan olisin voinut tehdä??

PS. Sonera juntturoi edelleen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Tilasin yhden lehden.

Jonna

Sonja kirjoitti...

Siukku tilaa Jenkeistä lehtiä ja hyvin ovat lehdet löytäneet perille ja aina ehjinä. Pitäisi minunkin lähteä kalastelemaan laajemmille vesille, suomalaiset lehdet toistavat itseään vuodesta toiseen ja kaikki lukemisen arvoisetkin ovat poistuneet lehtipisteiden valikoimasta sitä tahtia mitä olen niitä itse sieltä löytänyt! :/

Oikku kirjoitti...

Miten nuo voivat olla noin uskomattoman edullisia? Eihän Suomessa saa mitään lehteä, edes kotimaista, tilattua ainakaan viittä numeroa enempää parillakympillä. Tuolta saa kolmeksi vuodeksi lehdet samalla rahalla?!?!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Jonna, Sonja ja Oikku!
Mukavaa, jos vinkistä oli iloa - tai oikeammin BB:n vinkistä iloa useammallekin!
*
Suomessa kaikkien pitää olla aina täsmälleen toistensa kaltaisia, lehtienkin. Hyvä esimerkki viime viikonlopulta, kun Sisko etsi neuleohjeita käsityölehdistä, kaikki on tehty aivan samalla formaatilla!
*
Mitä enemmän tilauksia tulee Euroopasta ja muualta maailmasta, sen enmmän hinnat vain laskevat, kun tuotantokustannukset lehteä kohden laskevat... Kyllähän Suomessa lehtien tekeminen on hurjan hintavaa, mutta hintoja laskemalla tilaajakunta kyllä kasvaisi - ja kustantajan saama rahaläjä olisi isompi...