maanantai 13. joulukuuta 2010

Siivousinspis


Iski sitten eilen illalla vielä karmea siivousinspiraatio blogin päivittämisen jälkeen!


Mies tuli puolen yön maissa kotiin, oli toki mielissään äkillisestä tarmonpuuskastani, mutta ihmetteli ajankohtaa. Kahden aikaan yöllä alkoi olla jo kiukkuinen, kun ei saanut unta rymyämiseltäni...


Vaan nyt kyökki on joulusiivottu viimeistä piirtoa myöden: jääkaappi, uuni, mikro, astaianpesukone, kahvinkeitin, liesituulettimen suodattimet ja kaikki kaapit pesty ja puunattu, kaikki päiväysvanhat ryynit kompostoitu, kaikki "turhat" tavarat heitetty takkaan tai roskiin.


Jaa, ei sentään - ikkuna on pesemättä, liian kylmä. Toisaalta ei se niin oleellista olekaan, koska en aio vaihtaa jouluverhoja. Ensikiskin siksi, etten omista sellaisia, toiseksi en aio sellaisia tehdäkään ja kolmanneksi tämä nykyinen menee ihan jouluisesta sekin.


Tänään ripottelin vielä joulukoristeita sinne tänne. Pentikin huopaiset pipariukot ja -akat kiipeilivät kaapien oviin ja liesituulettimelle. Kiinnitykseen käytin näpsäkkää kaksipuoleista teippiä.


Kaikkein vanhin ja rakkain ja ihanin pääsi taas esiin, tällä kertaa astiakaapin päälle. Havuköynnökseen olen kietonut ledejä ja n. 100 vuotta sitten Sokokselta ostetun pipariköynnöksen. Pipareista en luovu!! Vuosien varrella kristallisokerit ovat karisseet, ovatpa niitä koiratkin joskus järsineet, mutta paikkansa ne löytävät joka joulu!


Kirpputorilta löytyneiden Ilves-purkkien suulle kiedoin leveän nauhan huopasydämillä höystettynä. Purkit eivät ole esillä vain nätin ulkonäkönsä vuoksi, ei, niillä on Tärkeä Tehtävä! Purkkeihin kerätään sipulinkuoria, pienempään punasipulia, isompaan keltasipulia - tuikitärkeää kasvivärjäysainesta!


Nyt voinkin sitten taas sotkea oikein sydämeni kyllyydestä: ostin ainekset joulukakkuihin. Oli tarkoitus leipoa jo viikonloppuna, mutta liian kylmä, en viitsinyt lähteä sunnuntaina kävellen kauppaan. Onneksi ajatus ei pälkähtänyt päähäni lauantaina Ideaparkissa, munathan olisivat jäätyneet bussia odotellessa. Mutta huomenna sitten...


Taas  oli kaupassa vastustamaton retrotuote, Suomen kansallismakeista, Pandan lakritsia. Maistui ihan lapsuudelle!

3 kommenttia:

PIUZA kirjoitti...

Ihana keittiö! Niin hyvän värinen tuo punaruskea laatta, kuten myös valkoinen paneli.

Paula

Anneli kirjoitti...

Kyllä on siistiä !
Nyt tuli Annelille paineita !
En ole siivonnut enkä leiponut vielä mitään. Mutta kun ensi viikko on jo lomaa..... niin sitten silloin :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Piuza ja Anneli!
Ah, olisipa minullakin joululomaa - nimenomaan ennen joulua! Se se olisikin ihanaa, olen ihan pikkuriikkisen kateellinen. Tai oikeastaan aika paljon!