torstai 31. maaliskuuta 2011

Kupparilla

Lupasin, etten laita kuppauskuvia, mutta kun unohdin kuvata kupparin sarvet ennen käsittelyä (vaikka kameran tällä kertaa muistinkin), pistin kuitenkin kuvan makkaraisesta selästäni. Kuvattomat jutut ovat niin tylsiä...

Alkajaisiksi suosittelen katsomaan Yle Areenalta videopätkän kuppauksesta, löytyy täältä (kesto 00:04:32).

Oma kuppaukseni poikkesi nähdystä aika monessa kohtaa:
- saunan jälkeen kuppari pesi koko kropan kunnolla ja hieroi selän kevyesti etsien pahimmat "jumit"
- sarvien alle lyötiin haavat erityisellä kuppauskirveellä (ei kirurginveitsellä, kuten videossa)
- sarvia oli samaan malliin selässä ja jaloissa, mutta myös kankuissa, monta!
- sarvien paikkaa siirrettiin kuppauksen aikana, kun "paha veri" oli saatu ulos ja ympäristössä oli vielä selkeää turvotusta/tukkoisuutta/kireyttä (tai jotain, minkä kuppari silmällään huomasi), siis uusi kohta ja uudet kirveeniskut
- kuppauksen aikana juotiin moneen otteeseen vettä

Kuppari huomasi, että käsivarret olivat erityisen jumissa, joten varsinaisen "makuukuppauksen" jälkeen kuppasi vielä istuma-asennossa: kädet, hartiat, solisluiden ja rinnan alueen ja "keittiökyttyrän" - olisi halunnut kupata myös polvet, mutta päätti "olla menemättä liiallisuuksiin".

Edellisestä kuppauksesta oli vierähtänyt jo kymmenkunta vuotta. Ehkä olisi kannattanut käydä tässä välilläkin!!! Veri oli tosi sakeaa, hirveitä hyytymiä ja niin tahmeaa, että imukupit piti pestä aina tyhjennyksen yhteydessä!

Kuppauksen jälkeen peseytyminen, paljon vettä, rauhallinen pukeutuminen. Tarjolla oli hapankorppuja lisukkeineen ja hedelmiä sekä yrttiteetä. Lisäksi otimme pienet napsut Frantsilan yrttiuutetta, tujakkaa.

Kaikkineen koko hoitoon alkuhaastattelusta skoolailuun meni 2 tuntia!

Mikäkö on ollut olo kuppauksen jälkeen? ERITTÄIN HYVÄ, kevyt ja energinen! Iloinen, positiivinen, hyväntuulinen, tarmokas, toiveikas ja tasapainoinen!! Keittiökyttyrä katosi!

Haavat ovat parantuneet hyvin, eivät kutise. Kuva on otettu 2 vrk kuppauksen jälkeen ja nyt 5 pv myöhemmin selässä ei ole kuin vähän jälkiä + tietty vielä kuppauskirveeniskemät.

Kuppari suositteli kuppauksen jälkeen 2-3 viikon ajan "terveellistä ruokavaliota", siis sokerin, valkoisten jauhojen jne. välttämistä sekä runsasta juomista (vettä ja/tai yrttiteetä). Täytyy sanoa, ettei mitään "ylimääräistä" ole tehnytkään mieli, jopa normaalisti käyttämäni Flora 40% maistuu oksettavalta.

Kuppari muuten suositteli teollisten kasvirasvalevitteiden sijaan aitoa kevytlevitettä: 1 dl voita + 1 dl oliiviöljyä + 1 dl vettä + pyöräytys tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. En ole vielä kokeillut, leivät ovat toistaiseksi maistuneet ihan ilman päällisiä.

Jos kiinnostus heräsi, Suomen Kupparit ry:n jäsenien yhteystietoja löytyy täältä.

Minä aion tästä edespäin ottaa kuppauksen jokakeväiseksi rituaaliksi!!
LÄMPIMÄSTI SUOSITTELEN!

7 kommenttia:

Maina kirjoitti...

Hyvin mielenkiintoista!! Nyt täytynee ruveta etsiskelemään kupparia näiltä main. Haluan kokeilla myös!!!!
:)
Rasvalevitteeseen käy myös mainiosti kylmäpuristettu rypsiöljy, jos ei oliiviöljyn maku miellytä. Kokeiltu on! Väri on vähän "kelmeä" mutta eipähän sisällä mitään ylimääräisiä väriaineita sitten.
Aurinkoista loppuviikkoa!

Villasukka kirjoitti...

Sait minut kovasti innostumaan kuppauksesta. Se olisi varmasti oikea paikka minullekin mennä. Kävin heti katsomassa tuon video pätkän ja yhteistiedot tämän seudun kupparista. Kiitos erinomaisesta postaus aiheesta. :)

JaanaElina kirjoitti...

Täälläkin kuppaus herätti kiinnostusta.Olisi kiva joskus käydä kokeilemassa.

Olen nyt viikon verran ollut syömättä sokeria ja valkoista vehnäjauhoa ja täytyy todeta että olo on hyvä eikä ole turvotusta.Painokin on tippunut.

Sain myös kyseisen levite ohjeen eräällä luennolla,vielä en ole kokeillut,mutta tarkoitus olisi.Itse en vaan tykkää voin mausta.

Lace kirjoitti...

Eikse niinku.... satu?

Ja siis hyvä olo on taattua, jos jättää valkoisen jauhon, sokerin, pastan ja perunan pois ruokavaliostaan.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos maina, Villasukka, JaanaElina ja Lace!
Voin vakuuttaa, että ihana leijuvan keveä olotila jatkuu edelleen...!!

Lace, kuppaus ei ole kivuliasta. Toki imukupit tuntuvat hetken epämiellyttäviltä, ennen kuin reiät isketään ja paine alkaa helpottaa. Kuppauskirveeniskemä ei tunnu miltään, paitsi jos lihas on ÄÄRIMMÄISEN kireä, niin niissä kohdissa se tuntuu, muttei mielestäni satu.

Ainoastaan nilkoissa oli niin kivuliaat kohdat (kolmoispiste tms.), että pyysin irroittamaan imukupit - kuppari vaihtoi sarvet pienemmiksi, kipu helpotti. Tämä siis ennen rei'itystä, sen jälkeen ei tuntunut enää missään.

PIUZA kirjoitti...

Mielenkiintoista! Ohjelma oli aika järkky! Ihan näytti siltä, kun olisi joku ollut lahdattavan, hui!

Mutta tosiaan, erittäin mielenkiintoista. Itse en voisi mennä veriarvojen takia.

.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kieltämättä verenvuodatus on ällöttävän näköistä! Mutta sen kestää, kun tietää siitä seuraavan hyvänolontunteen! Kuppausta tehdään myös kuivakuppauksena, ilman verenvuodatusta, vaikutus lienee samansuuntainen.