tiistai 19. huhtikuuta 2011

Opiston kevätnäyttely

Vuotuinen Opiston kevätnäyttely on valloittanut Myllysaaren museon, tekstiili- ja tekninen työ esittelee parhaita palojaan 28.4. asti.

Ja mikäpä on esitellessä, toinen toistaan upeampia töitä! Vaan missään ei näkynyt ensimmäisenkään käsityöläisen nimeä - ihan turhaa vaatimattomuutta! Ja kaiken lisäksi aika ärsyttävää (vähänkö utelias?)...

Liitän oheen muutamia kuvia itseäni eniten miellyttäneistä töistä. Lupaa ei ole kysytty, joten jos joku haluaa omansa täältä poistettavaksi, siitä sopii informoida kommenttikentässä tai sähköpostitse (osoite oikealla sivupalkissa).

ELÄ - NAURA - RAKASTA! Tämä peite sykähdytti! Paitsi elämänohjeellaan, myös ihanilla (kasvivärjäys- ? sekä) reaktiivivärjäys- ja kankaanpainantakokeiluillaan!

Kierrätystä parhaimmillaan! Upea Arolan shaalista tehty jakku!

Rekipeite uudella tavalla! Mahtava työ, silmämääräisesti sanoisin kooksi 140-150 * 200-220 cm. Punatulkkusia ja tilhiä oli ihan pakko jäädä tutkimaan ornitologin intensiivisyydellä!

Tuhansia pistoja survokirjotuissa tyynyissä! Sanat eivät riitä kuvailemaan, miten upeita nämä ovat!! Lähikuvan tyynyssä kaikki kuviot ovat "topattuja", vaikea pitää näpit kurissa kun kukat suorastaan tyrkyttäytyvät tyynystä ulos!

Hillittyä eleganssia muhevissa muodoissa! Oi-oi, tämä olisi Miehelle mieleinen!

Minä voisin ottaa tämän! Mummulassa oli samanlaiset tuolit peräkamarissa, niissä luin kintut takapuolen alle vedettyinä Apu-lehtiä noin 40 vuotta sitten...

Ei mitään ihan pieniä töitä!! Koon lisäksi viittaan materiaaleihin, jotka on ensin kasvivärjätty ja painokuvioitu, kirjottu, ommeltu ja kaiken viimeistelee käsintikkaus! Ei riittäisi meikäläisellä aika - eikä varsinkaan hermot...

Ensi vuonna teemme kokeilevassa käsityöilmaisussa kirjan. "Saaressa on salaisuus" antoi esimakua.

Seinävaatteita oli monemoisia, erilaisia tekniiikoita ja materiaaleja hyödyntäen. Niitä olisi voinut tutkia loputtomiin!! Tässä sävähdytti persoonallinen ripustus, öljyväririppeet harjaksissa antoivat oman lisänsä.

Aloin vakavasti harkita vaateompelukurssille osallistumista!! Ajatelkaa, miten upeita luomuksia kasvivärjätystä bourette-silkistä voisikaan tehdä... Edelliset "oikeat vaatteet" olen itse ommellut rippijuhliini (luonnonvalk. salsahame ja talonpoikaispusero) ja yo-juhliini (luonnonvalk. jakkupuku = vuoritetut housut + tiukka hame vastalaskoksella + lyhyt jakku. Hametta käytin vain sen yhden kerran, housuja en kertaakaan, jakkua niidenkin edestä.)

Vaan malttaisinko luopua tasaraidoista??

Taidanpa käydä näyttelyssä vielä toistamiseen, aikaa kun on vielä reilun viikon verran ja sisäänpääsykin on maksuton. Niin paljon nähtävää, ettei millään yhdellä kertaa ehdi rekisteröidä kaikkea kivaa, kaunista, koreaa, kiihottavaa!!

7 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa

Sulla on täällä taas kaikkea mukavaa,kiertelin jo eilen lukemassa siivouksen lomassa aiempia postauksia.En vaan malttanut kommentoida.

Mutta nyt kommentoin,ihania töitä on ihmiset saaneet talven aikana tehtyä.Itseasiassa täälläkin on näytely meneillään ja ajatus on tässä lomalla käydä ajan kanssa niitä katsomassa.Voi olisi mukava osallistua niin monelle kurssille,harmi kun työ vie niin paljon vapaa-aikaa,ettei se ole mahdollista.

Teillä on jo niin keväistä pihalla,täällä vasta lumia levitellään,että saataisiin maata näkyviin.Nyt onneksi lupaa lämmintä,niin toivetta olisi sulamisesta.

Mukavaa pääsiäisviikkoa.

Satu kirjoitti...

Vastavierailulle tulin, kiitokset siis visiitistäsi minun blogissani :)

Ihanan tunnelmallinen blogi sinulla onkin, tulen varmasti toistekin!

Anneli kirjoitti...

On kyllä tosi upeita töitä, mitään erittelemättä !

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina, Satu ja Anneli!
Niin paljon niin ihania kursseja, olisipa vaan enemmän aikaa...

Heleena kirjoitti...

Olisipa lähempänä, on niin ihanasti aseteltu näyttely. Paljon erilaista kuten fantastiset tyynyt ja kirjottu peite. Meillä on nimet esillä useimmissa töissä, mutta sallitaan nimettömätkin.

Eloise kirjoitti...

Tällaiset näyttelyt ovat aina niin inspiroivia - jotenkin lähempänä sitä omaa taitotasoa, näissä tulee sellainen olo, että minäkin osaisin... :).

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Heleena ja Eloise!
Kyllä näyttelyt inspiroivat! Joka syksy oikein ahnehdin Opiston esitettä, niin paljon kaikkea kivaa tekisi mieli kokeilla, kun näyttelyssä on saanut makustella näytteitä...