tiistai 10. toukokuuta 2011

Päivölä-kooste

Syksyisestä Päivölän tilkkuviikonlopusta (kts. täältä) lähtien olen odottanut kevään kurssia kuin kuuta nousevaa!

ENKÄ SUOTTA!
Niin oli taas kivaa!!

Aivan mahtava akkalauma koolla, puolet ensikertalaisia, puolet "konkareita". Hävyttömästi laskin itsenikin jo vanhaksi tekijäksi, vaikka vasta toista kertaa mukana olinkin. Ne OIKEAT konkarit olivat kai jo 5-6 kertaa tilkkuilemassa. Opettaja Jaana Mikkola on todella osaava ja innostava, ei ihme että kurssilaiset haluavat tulla oppiin uudestaan, uudestaan, uudestaan...

Kurssin teemana olivat laukut ja opettajalla olikin valtava laukkuarsenaali mukanaan ideoiden ja inspiraation lähteeksi!! Ja tietty sitten kurssilaisten omat laukut myös, niitä oli monelle karttunut jo melkoinen määrä aiemmilta kursseilta tai muina töinä. Oma suosikkini oli Maikin koiraisa Täti Monica -laukku (kts. täältä)!! Haluaa myös!! Ehkä kesäkurssilla?? Minnan  laukku, samalla kaavalla, näyttää aivan toisennäköiseltä täysin poikkeavalla kangasvalinnalla (kts. täältä) - ihastuttava juhlalaukku!

Päivölä on mitä ihanin kurssipaikka, todella viehättävä sivistyksen kehto perinteisessä hämäläismaisemassa, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvulta. Kurssitilana oli valoisa ja ilmava Severi-sali. Vaikuttaakohan fraktuuralla katonrajaan tekstattu elämänviisaus "Jumalall' on onnen ohjat, Luojalla lykyn avaimet" siten, että olokin on erityisen onnellinen ja työt etenevät poikkeuksellisen suotuisissa merkeissä?? Päivölässä myös huolehditaan erinomaisesti energiatasapainosta - ruoka oli todella hyvää!

Ja kyllä sitä valmista sitten syntyikin: laukkuja, kassseja, pussukoita, meikkipusseja, lompakoita... Tokihan muutakin sai tehdä, oman tarpeen ja kiinnostuksen mukaan! Aivan ihania olivat mm. nämä blokit, joita muuan rouva teki parivuodepeitteeseen vanhoista pitseistä, lakanoista ja pellavakankaista.

Olin niin innoissani, että unohdin kuvata muiden töitä, nyt harmittaa!! Jos joku kurssilaisista haluaa niitä minulle toimittaa, osoite on sivupalkin yläkulmassa...

Tilkkutarhan Minna pisti jälleen puodin pystyyn salin nurkkaan, enkä voinut vastustaa kiusausta! Muutamia ihanuuksia IHAN VÄKISIN tarttui mukaan!! Raaskinkohan joskus käyttääkin...? Alimmainen "hunajakenno" on bonuslahja - pakkohan sen verran oli ostaa, että sai kaupantekijäisiä mukaan. :o)

Lauantaina lounastaukoon mennessä sain tilkkupeitteen valmiiksi, sen jälkeen pääsin varsinaiseen aiheeseen: Veljen perheen mökin farkkukankaalla kuorruttamiseen. Ajatuksenani on tehdä nojatuoleihin keinutuolimattojen tapaiset - hmmm - matot? Niitä tarvitaan 4 kpl ja nyt tein ensimmäisen soviteltavaksi.

 
Veljentyttöjen farkuissa on sen verran vaaleanpunaisia koristetikkauksia, että varmaan saan kaikkiin jonkin somisteen. Tosin housut ovat niin pikkuruisia, että joutunen jonkun verran kikkaleimaan... Tästä kuviosta Veljentyttö Nuorempi heti innostui, hänen suosikkimekkonsa!

Etureunassa ei ole  kanttausta, vaan hyödynnetty punttien alakäänteet. Ja jos matto todetaan sovituksessa liian pitkäksi (53*188 cm), on tästä päästä helppo lyhentää ja laittaa sinnekin reunakaitale. Huomatkaa napit!! Veljen yllytyksestä Mies toi armeijan poistomyynnistä 338 kpl leijonanappeja! Eurolla! (Se kauhutarina löytyy täältä.) Nyt saa kostoksi nappeja mökilleen, lupasin laittaa niitä tiheämpäänkin, jos vain haluaa - ja ehkä laitan, vaikkei haluaisikaan...

 
Maton toisessa päässä, selkänojan takapuolella roikkuvassa osuudessa, on taskut kaukosäätimille. Tai vaikka puhelimelle, onpahan käsillä töllöä tuijotellessa.

Joku ehkä muistaa helmikuisen paniikkini kangastukussa (kts. täältä), silloin ostin 6 metriä sarvipääfleeceä mökin tilkkutöiden taustakankaiksi.Viime minuuteilla kannoin pussin takaisin sivuvinttiin, olin varma, etten ehdi niin pitkälle, että sille olisi käyttöä. Taustaksi tökkäsin tähänkin Ikean fleecehuopaa  - toivottavasti en saa mökillä käydessäni ahdistuskohtausta, kun kangas on VÄÄRÄNLAINEN!

Sunnuntaina aloin tehdä silkkikankaista tilkkutyynyjä olohuoneeseen. En ollut tyytyväinen lopputulokseen, tekeleet päätyivät "hautomoon", hyödynnän ne (toivottavsti!) jossain muussa työssä myöhemmin....

Nyt odotan malttamattomana kesäleiriä (ma-pe 4.-8.7.)!!! Otin lomarahoista viikon vapaana, kun oli kerrankin riittävän hyvä syy!! Leiri on jo täynnä, mutta kannattaa kysellä peruutuspaikkoja, jos kiinnostuit!!

Kiitos Eeva, Kaisa, Sirkka, Maarit, Minna, Liisa ja Kaija mukavasta kurssiseurasta! Ja oikein iso KIITOS opettajallemme Jaanalle!! Kesällä nähdään!!

10 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Hei Paula.

Minäkin kävin joskus tilkkutyökurssilla ja oli kivaa.Joten uskon että teillä oli aivan mahtavaa siellä.Ensi syksynä pitää katsella itsekin joku kiva kurssi ja koettaa järjestää aikaa sille.

Farkkutilkkuilu kuulostaa kivalta.Pitäisikin kerätä kirpparilta farkkuja ja kokeilla tehdä.Olen kutonut mökille joskus farkuista maton aittaan ja siitä tuli kiva.Taipuu moneksi nuo farkut.

Toivottavasti saatte luupään kuriin,tosi kurja kohtalo sillä muuten.

Mukavaa viikonjatkoa.

Anneli kirjoitti...

Ihania, etenkin nuo farkkujutut :=)

TeSa kirjoitti...

Ihana kurssi, työntäyteinen ja satoisa.
Hienoja kangaslöytöjä!

Anna kirjoitti...

Ihania juttuja! Oon tosi kade :)

Minna kirjoitti...

Hei Paula,
en pane pahakseni linkityksiä. Kiitos itsellesi mukavasta seurasta. T.Minna

Hannele kirjoitti...

Haikeana lueskelen kurssiselostuksianne, kovin mielelläni olisin tullut, jos ei olisi ollut tuplabuukkausta! Farkkumatosta tykkään kovasti, juuri opetan kierrätyskurssia, ja sielläkin on vähän farkkua jo vilahtanut :)

intsu kirjoitti...

Kyllä vaikuttaa NIIIIN ihanalta kurssilta! Kävin katsastamassa laukut ja toden totta se koiralaukku on hieno.Valtavan ihania kankaita löysit. Upea on sinunkin työsi. Noin vain vanhoista farkuista hienon tuolinpeiton teit ja niin fiksusti taskutkin hyödynnetty.Oi,kyllä sä olet taitava. Voi hyvät hyssyrät,kun vielä joskus tästä pääsen liikkeelle, niin mihin kaikkeen minä mahdankaan osallistua.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos JaanaElina, Anneli, TeSa, TBO, Minna, Hannele ja Intsu!
Tämä oli juuri sellainen energiaa lataava kurssi, siitäkin huolimatta, että lauantaina huristeltiin yhtä kyytiä 14 tuntia tai ehkä juuri siksi!? :o)
PS. Luupää on käyttäytynyt 2 pv (sunnuntaisen kurinpalautuksen jälkeen) kuin enkeli! Toivottavasti tämä ei ole väliaikaista...

Maarit kirjoitti...

Hei,
kiitos myös itsellesi hauskasta viikonlopusta.
Odotan myös innolla kesän kurssia ja mukavaa seuraa tilkkuilun parissa.
Tapaamisiin,
Maarit

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Maarit!
Kesällä nähdään taas!