sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta 2012!

Aattoaamu alkoi eläinlääkärireissulla. Lötkö-polo oksenteli edellisillan, liikkui kankeasti, ei oikein pystynyt olemaan makuulla, oli vaisu ja kovin kivuliaan tuntuinen. Edes ruoka ei maistunut. Nukkui muutaman tunnin särkylääkkeen turvin, mutta yöllä ei sitten nukuttanutkaan: vaihtoi asentoa puolen minuutin välein, kuljeskeli ja käyskenteli pitkin yläkertaa.

Asettui useampaan kertaan sänkyni viereen lampaantaljalle (oikeammin seisoi kuin puuhevonen, mutta köllähti vaikean näköisesti pitkäkseen, kun hieroin takapäätä), pysyi aloillaan niin kauan kun jaksoin silitellä, mutta kun käsi pysähtyi, lähti Lötkökin taas vaeltamaan.

Lopulta siirryin peittoni kanssa koirien sohvalle, vikittelin Lötkön viereeni. Vaihtoi taas asentoa jatkuvasti, mutta rauhoittui viimein paikalleen. Huonossa asennossa omat kädet menivät tunnottomiksi, niskaa jomotti, selkää särki, varpaita palelsi, mutten uskaltanut vaihtaa asentoa, ettei koira aloita taas pyörimistään.

Viimein aamu-7:n jälkeen saimme kaikki viisi nukuttua pari tuntia, entistä jytkymmän särkylääkeannoksen turvin - tabut Lötkölle ja itselle, eri merkkiset vain. Heti herättyään Mies selvitti päivystävän eläinlääkärin, Lötkö autoon ja 75 km:n päähän Orivedelle.

Diagnoosi: vatsatauti! Antibioottipiikki, kaksi erilaista särkylääkepiikkiä ja vatsan limakalvoja rauhoittava töhnäruutta. Koira nukkui koko paluumatkan.

Lusmu hoivaa potilasta.
Eläinlääkäriltä palatessa koko talo kärysi polttoöljylle. Edellispäivänä öljypoltin oli huollettu ja ilmeisestikin jotain oli mennyt vikaan? Huoltomies uudelleen paikalle, suuttimen vaihto toisentyyppiseen ja kärykin hälveni.

Hepulilla, Veljen perheen lajitoverilla, oli aatonaattona synttärit, 9 vee mittarissa. Omien koirien uusien unityynyjen saaman suosion innoittamana polkaisin Hepulillekin oman, farkkumökkihenkisen.

Lahja mukaan ja onnitteluvisiitille! Turha reissu, tupa oli tyhjänä (niin-niin, olisi ehkä voinut olettaakin, että normaalit ihmiset lähtevät uudenvuodenviettoon...). Hepuli kuitenkin tavoitettiin, oli yökylässä Äidin ja Isän luona. Lahja oli mieleinen.

Kotiin palatessa helvetti oli irti. Vuosi sitten kirjoittelinkin Luupään paukkupelosta (kts. täältä), eikä mikään ole muuttunut sitten viime vuoden. Jytke oli melkoinen, ihan turha houkutella Luupäätä pihapissalle!

Saunaan mennessä Luupää lähti mukaan, löylytellessämme istui poreammeessa turvassa tyynyn päällä. Tulipa lopulta sillekin käyttöä!! Kuluneet 6 Rakkauden talon vuotta amme onkin ollut täysin tyhjän panttina pesuhuoneen nurkassa. Miestä nauratti, olisi halunnut sovitella vesikuuppaa koiran päähän, hahmo olisi ollut suoraan kuin Maanalaisesta armeijasta...

Jouluna saimme 3 erilaista herkkukoria ja illan tullen nautimme pieniä herkkupaloja. Valitettavasti parin tunnin yöunilla en ihan kamalasti jaksanut panostaa esillepanoon...

 Vuosi vaihtui kaikesta huolimatta!

ERINOMAISEN INNOITTAVAA UUTTA VUOTTA 2012 
KAIKILLE BLOGIVIERAILLENI!!

PS. Lötkö on nyt nukkunut vuorokauden putkeen - söi sentään, kun vietiin ruokakuppi sohvalle ja kävi pissalla, kun kannettiin pihaan.

PPS. Pitkään mietin, jätänkö Muumi-keräilyn sikseen, kaikki vielä tuotannossa olevat kun ovat jo hyllyssä. Onnistuin kuitenkin hankkimaan varsin edullisesti muutamia (tarrallisia) sesonkimukeja. En raaski ottaa niitä käyttöön, mutta jatkan nyt ainakin vielä hetken "ajantappoa". Tammikuu 2012 on delfiinisukelluskuu (kesä 2007).

8 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kyllä teillä on ollut vähän miten sen sanoisi,aikamoinen vuodenvaihde!
Voi,voi Lötkö-parkaa,mutta onneksi alkaa parantua. Se on ollut tosissaan kipee.Mä ihmettelen,että missä vaiheessa olet ehtinyt vielä niin komean farkkutyynyn tehdä. Sinä olet valtavan energinen ja touhukas. Kävin jo ihmettelemässä tuota sinun joululahjaksi tekemiesi sukkien paljoutta.
Luupää on tosi hyvän näköinen ammeen pohjalla. Silmä tarkkana vahtii ja korvat kuulolla. Täälläkin pauke alkoi ilta kuudesta ja jatkui aamun pikkutunneille. Meillä oli nuorimman poikani synttärit ja olimme koko suku heillä. Toiset pommautteli raketteja pihalla ja minä sisällä ikkunasta katsoin suvun nuorimman ,Emmin 11k kanssa.
Mutta oikein Idearikasta,Onnen täyttämää ja Riemullista Uutta Vuotta sinne koko porukalle!

Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään, onpa ollut vastoinkäymisiä! Onneksi kaikki nyt takanapäin ja haaukkukin jo parempikuntoinen.
Farkkutyyny on aivan ihana, ihan näen meidän sohvalla muutaman sellainsen, vautsivau!
Onnellista ja puuhakasta uuttavuotta sinulle ja kiitokset kannustavista ja kivoista kommenteistasi viime vuonna...hih, kuulostaapa hassulta tuo "viime vuosi"..

tarutikki kirjoitti...

Teilläpä oli vauhdikas vuodenvaihde. Pitkä on teilläkin matka eläinlääkäriin päivystysaikana. Onneksi Lötkö on toipumaan päin.

Eloise kirjoitti...

On noista ihanista, rakkaista karvakasoista aina huoltakin...jos on iloakin. Niin avuttomia niistä tulee pipin tullen, ei siinä auta kuin ruveta emoksi ja käyttää samoja keinoja kuin ihmislapsiin...ja ihan kuin ne tehoaisi.
Uusi Vuosi tuli pienemmälläkin esillepanolla... pääasia on yhdessäolo!

PIUZA kirjoitti...

Voi toista, mahtoi olla tukala olo. Toivottavasti tuollainen ei tartu muihin perheen koiriin? Onpa teillä kyllä matkaa sinne eläinlääkäriin!

Voi miten soma farkkutyyny! Tykkää! ..itse asiassa tuolta kaapin kätköistä saattaisi farkkukangasta löytyä. Tosin pari muutakin ompelutyötä odottaa tekemistään. On vaan niin vetämätön olo, että mitään ei synny.

On se vaan stressaavaa aikaa uusi vuosi nelijalkaisille. Hyvä, että nyt saa taas nukkua.

Hyvää Uutta Vuotta!
t.Paula

Taina kirjoitti...

Pikaista paranemista koira paralle,vuosi vaihtui sitten kurjissa merkeissä. Hyvää uutta vuotta, kesää kohti mennään!

Nettimartta ja Myrsky kirjoitti...

Voih, toivottavasti Lötkö on jo toipumassa. Vointeja!

Meillä oli kulmamallinen iso kylpyammeen rohjo saunan pesuhuoneessa. Käyttämättämänä. Heivasin sen pois ja nyt mahtuu kaksi erillistä suihkua ja infrapunasauna samaan tilaan.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Intsu, Hymytyttö, Tarutikki, Aila, Eloise, Paula, Taina, Nettimartta ja Myrsky! :o)
Lötkö on tervehtynyt, ja kaveritkin ovat pysyneet terveinä, onneksi!
Eläinsairaala on melko liki, mutta eikös ne tarpeet yleensä osu juuri siihen ajankohtaan, kun täytyy turvautua päivystykseen...