tiistai 28. joulukuuta 2010

A-L-E-ostos ja todellisia tarpeita

Ale-ostoksillehan sitä sitten piti sännätä heti joulunpyhistä selvittyä ja eilen töistä päästyä - rehellisesti sanoen taisin lähteä vielä vähän etuajassakin... Oli kyllä ihan hyvät syytkin: tiimiläiselle 50-vuotislahja ja syömään piti päästä (unohdin käydä lounaalla), ei siis SUINKAAN alennusmyynteihin...

Marimekossa alkoi kanta-asiakkaiden ennakkoale päivää ennen "rahvasta". Siis sinne! Ja löytyikin 2 oikein kivan väristä tasaraitaa - useimpien mielestä varmaan kuvottavan karmaisevat väriparit, mutta juuri minulle sopivat, omituisenvihreät sävyt! Ennakko-ostopäivän etuna on, että silloin on useimmiten vielä sukkiakin oikeasa koossa tarjolla.

Kävin myös Stockmannilla etsimässä talvitakkia (ei löytynyt), Miehelle talvikenkiä (ei löytynyt), lisää joulukoristeita (vain rumia jäljellä) ja jättikokoisia kylpypyyhkeitä, josko vaikka yläkerran suihkuhuoneremontti saisi siitä vauhtia (ei löytynyt mieleisiä, remppakaan ei siis varman etene).

Kotiin tultua totesin, että olisikin kannattanut etsiskellä mattoja... Ostin koirille marketista kuivamuonaa, kun Mies ei ehtinyt lemmikkitarvikekaupan tyttöjä naurattamaan (= kinuamaan alennuksia). Tämä laatu ei kai sopinutkaan koirille (tai sitten syy on jouluisissa pähkinöissä ja rusinoissa, aattona salaa poskeen pistelty ½ kilon viinirypälepaketti tuskin enää oli vaikuttavana aineena). Kellarikäytävälle oli ripuloitu, saunalle oli ripuloitu ja olohuoneen matolle oli ripuloitu. Sen verran on vielä lämmintä joulumieltä jäljellä, että armahdan teidät aiheeseen liittyvältä kuvamateriaalilta.

Huono homma, tänään nimittäin naapurit ovat tulossa glögille - ja vaihtomatot ovat koiranoksennuksessa...

Joten tuleepa sitten tästäkin työpäivästä lyhyensorttinen... Miehellä onneksi vapaapäivä, säntäsimme Ideaparkkiin heti sen auettua - varsin aneemiset mattovalikoimat, etten sanoisi!

Iskussa olisi ollut mieleinen malli, väri, koko ja hinta, mutta mattoja tarvititaan 2 kpl ja myymälästä löytyi vain yksi. Lisäksi materiaali oli viskoosia, joka ei ole mikään suosikkini.
Ideaparkin Mattokaupan valikoimassa ei ollut MITÄÄN mieltä sykähdyttävää, ja myyjätyttelikin vaikutti varsin elämäänsä kyllästyneeltä.
Piipahdimme tarkistamaan, löytyykö Kruunukalusteesta mattoja. Löytyi, ei paljon mutta riittävästi tähän tarpeeseen - vasinkin kun Tampereella kiertely pöperöisillä kaduilla alehysteerisen kansan keskuudessa ei Miestä houkutellut. 2 kpl villasekoitemattoja, erilaiset, mutta riittävän samanlaiset. Tosin tuo isompi (oikealla) taitaa olla kyllä kuvioinniltaan täsmälleen samanlainen kuin ne koiranoksennuksen kyllästämät villamatot... Mikä parasta, matot olivat -50% alennuksella. Oikein tyytyväinen - tosin mukavampaa olisi, jos mattoja ei tarvitsisi ostaa pakon edessä ja kamalalla kiireellä.


PS. Eilen muistin LOPULTAKIN ostaa kalenterin, johan sitä kohta 2 kk olen suunnitellut. Oikein NAMI Time/System Classic A5. Oikeanlainen (ja tässä tapauksessa myös juuri oikean värinen) kalenteri on yksi elämän perusasioista, se takaa hyvän ja onnellisen elämän! Tai ainakin sen, että olen edes suurinpiirtein oikeaan aikaan oikeassa paikassa - tai ainakin niillä main...

4 kommenttia:

PIUZA kirjoitti...

Oi, olet ehtinyt jo ALE ostoksille, minä en ole vielä saanut aikaiseksi. Aika karmaisevaa, joo. Vaikka tykkään kyllä tuosta oikean puolemmaisesta. Kaunis viininpunainen ja kaunis, vihreä. Oikein tehostevärit. Minunkin pitäisi löytää talvikengät – mieluiten alesta, mutta ei yhtään nappaa lähteä sinne mahdolliseen ruuhkaan.

Onneksi armahdat meitä!!!!!! ! Voi teitin mattoja. Niitä surullisen kuuluisia.. ;) Teidän tarttis varmaan ostaa mattopesuri! Hei, mutta sellaisiahan oikeasti on!:)

Katsopa linkki: http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Kotikaeyttoeoen/Imurit/Pesevae_imuri.htm
Eikä ne mielestäni monine toimintoineen ole edes kalliita. Kyllä tuo punanen matto on kaunis, mutta kyllä kallistuitte oikeiden mattojen kannalle. Minä ainakin lopulta kyllästyisin tuohon punaiseen mattoon (liian hallitseva). Aika hyvä ale, ale.

Kaunis kalenteri! Minä vielä odottelen kalenteria, jonka liitto lupasi toimittaa. Ehkäpä ensi viikolla sitten..

Paula

intsu kirjoitti...

Kauniit matot valitsitte ja tietysti omaan tapaasi raitapaidat:) Joulunajan olin poissa koneen äärestä ja täällä oli taas vaikka mitä. Oih,teidän ihania jouluruokia ja voi miten paljon kaikkia hienoja lahjoja olet tehnyt. Sinun veljen tyttösi ovat onnekkaita,kun heillä on sinut! Ovat tulleet tätiinsä,kun osaavat arvostaa käsitöitä! Olet heille niin paljon aina neulonut ja kaikkea muutakin kivaa olette yhdessä puuhailleet.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Paula ja Intsu!
Meillä on yksi Kärcherin pesevä imuri (Mieshän R-A-K-A-S-T-A-A imureita!), mutta se on ihan rimpula, en koske! Ja toinenkin oikein tehoimuri tehokäyttöön/ tehopesuun (Mies R-A-K-A-S-T-A-A imureita oikein todella!), mutta en anna PILATA sillä mattojani... ;o)

PIUZA kirjoitti...

Ahaa, no onneksi en ostanut rimpulaa, kun sellaista aikoinaan mietin..

Paula