sunnuntai 21. elokuuta 2011

Puuhapäivä

Eilen oli oikea toimintapäivä!!


Aamulla suuntasimme mattolaiturille - juu-u, tässä kylässä sellainen vielä kanavassa killuu!! Piti oikein käyttää mielikuvitusta, että saimme pihaan kuivumaan 2 isoa villamattoa, 2 pienempää villamattoa, 2 käytävämattoa, 2 pyöreää nukkamattoa, 4 kurastopparia ja yhden kynnysmaton!!

Täytyy myöntää, että ihan koko aikaa en malttanut olla vain seuraneitinä. PAKKO oli könytä pesutynnyriin ja ihan pikkuisen koittaa, miltä se matonpesu tuntuukaan ja kuinka hyvältä se mäntysaippua tuoksuukaan mattoon ruiskiessa... Mutta ihan maltilla (ja tuplasti särkylääkkeitä ennen mattolaiturille lähtöä napaten), vain kokeeksi.

 
Mies jynssäsi mattoja oikein tarmokkaasti ja taisi vallan innostua, kun ehdotti että huomenna (siis tänään) voitaisiin käydä pesemässä loputkin (5 isoa villamattoa), jos vaan keksitään kuivattelupaikat. Ilmatieteenlaitos lupailee kuitenkin iltapäiväksi vesisateita, ehkemme mene...

Mattopyykkäys herätteli jättinälän, kävimme kebabilla - edellisistä olikin aikaa jo yli ½ vuotta. Vai voidaanko edes puhua kebabista, kun en halua annokseeni sitä ällöttävää punaista kastiketta - ehkä ei? Noin ylipäätään en ole suuremmin hampurilaisten, pizzojen tai kebabien ystävä. Ravintolassa saa mieluusti olla valkoiset pöytäliinat ja hillittyä taustamusiikkia...

 
Kun energiaa oli tankattu enemmänkin kuin tarpeeksi, aloitimme pihapuuhat: Mies kaiveli kuopat Mustilanhortensioille ja kampesi ylös 4 punaherukkapensasta. Minä vain osoittelin istutuspaikkoja ja kuolemantuomion saavia puskia. Ensi syksynä ei saada kovinkaan kummoisesti mehua, pihaan jäi vain 3 hyväkuntoisinta puskaa. Myös pystyynkuollut pilvikirsikka päätyi oksasilppurin leukoihin.

 
Lötkö-rukka oli ihan raivona, lempeistä lempein koiramme komenteli oikein muristen!! Koko päivän grillikatoksen ovi oli selällään, mutta kukaan - EI KUKAAN - grillannut koirille makkaraa!! Voi mikä pettymys koira-pololle!! Täytyy tänään hyvittää...

PS. Valkoisista pöytäliinoista puheen ollen... Karnaluksiin matkatessamme poikkesimme Siskon kanssa Tony's Deliin (Bulevardi 7). Aivan loistava antipastopöytä, tarjolla oli kaikki himoitsemani herkut!! Parmankinkkua ja hunajamelonia, paahdettuja artisokansydämiä, marinoituja paprikoita, herkkusieniä, zucchinia (kesäkurpitsaa) sekä oliiveja, parmesania, lisäksi ihanaa focacciaa, joka maistui TAIVAALLISELTA oliiviöljyyn ja balsamicoon dipattuna. Oli pöydässä muutakin, mutta näihin keskityin... Valitetteavasti kamera katosi, menivät antipastokuvatkin siinä samalla. LÄMPIMÄSTI SUOSITTELEN - seuraavalla pääkaupunkireissulla suuntaan samaan paikkaan... (Kuva: Tony's Deli)

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Olette kyllä ahertaneet. Puhtaat matot ovat ihanan tuoksuiset. Tuo koira on suloinen.

PIUZA kirjoitti...

Kunhan et nyt vaan liikaa uurasta.. Minä vaan muistelen niitä teidän painavia mattoja, joista olet kirjoitellut. Että jätä niiden kantelu ja siirtely ihan kirkkaasti vaan muiden hommiksi!

Minullakin odottaa mattopyykki. Tosin ihan pyykkituvassa ja pienemmillä matoilla ja toivottavasti vielä tallessa olevalla hyvällä, matonpesuharjalla.

Eikä, ihanko Lötkö rupesi murisemaan! Mahoton!

t.Paula

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos Enkuli ja Paula!
Lötkö sai hyvityksen eilen, ihan vartavasten grilliin lykättiin vain koirille Kivikylän Juustotyhtia. :o)